Yeti 666 Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Dziś zobaczylem na stronce http://www.overclockers.pl/ wiadomość o L7S7A no fajnie tyle że napisali że jest ona oparta na 746FX co miją się z prawdą do tego powołali się na tą strone http://www.hardwarezone.com/articles/artic...&aid=761&page=1 no i tu mnie zgięło "Supports processors at 266MHz front side bus" nie wiem kto to pisał ale taka strona jak Overclockers.pl a właściwie to autorzy tekstu powinni sprawdzać to o czym piszą. O tym że L7S7A nie ma obslugi FSB 100Mhz to już nawet nie ma co wspominać. I jak tu potem wierzyć w to co piszą ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Witam. Jak słusznie zauważyłeś machnąłem się z chipsetem, miałem pisać jeszcze porónanie do płyty Iwill K7S (SiS 746FX), która to jest oparta na tym właśnie chipsecie. Lecz co do zmiany fsb to sie nie zgodzę : The following are the available BIOS tweaks pertinent to overclockers: FSB Settings: 100MHz to 200MHz (In 1MHz steps) Powiedz mi czy inaczej jest napisane w newsie niż : Oczywiście BIOS posiada dużo opcji przydatnych overclockerom, tj. zmiana FSB w zakresie 100-200MHz co 1MHz????????? następnym razem przejżyj dokładnie strone, którą umieszczono w szczegółach, a dopiero pisz i krytykuj :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 A ty poczytaj dokumentacje mobo ba L7S7A2 ma regulacje od 133 do 200 a nie od 100 do 200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::|Jarek|:: Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Witam, Możesz zobaczyć tutaj: KLIK The following are the available BIOS tweaks pertinent to overclockers: FSB Settings: 100MHz to 200MHz (In 1MHz steps) AGP/PCI Frequency: N. A. FSB : RAM ratio: 1:1, 1:2, 2:3, 10:9, 3:4, 3:5, 4:5, 5:6, 8:9, 2:1, 3:2, 5:2, 4:3, 5:3, 5:4 CPU Voltage Settings: +1%, +3%, +5% DDR Voltage Settings: +0.8%, +2.7%, +3.5% AGP Voltage Settings: N. A. Multiplier Selection: Yes, via jumpers on motherboard. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 hehe no i yeti musizwrocic honor :D :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 L7S7A2 ma fsb 133-200 ,przeciez ktos na forum musial puscic swojego durona na fsb133 ,bo nie ma fsb100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::|Jarek|:: Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Dziś zobaczylem na stronce http://www.overclockers.pl/ wiadomość o L7S7ATak, tylko ja nie wiem czemu wam chodzi o L7S7A2 skoro news Allena dotyczy L7S7A (bez 2), co nawet Yeti 666 w pierwszym poście napisał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 to sorka ,tej l7s7a w sprzedarzy nie bylo tylko odrazu l7s7a2 ,wiec tak sie zkojazylo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Witam Widzę, że jednak nie umiesz czytać :x :? Płyta w newsie nie jest modelem L7S7A2, tylko - L7S7A :!: Z resztą jak sam na początku napisałeś: Dziś zobaczylem na stronce http://www.overclockers.pl/ wiadomość o L7S7ATak więc, spór, w którym chcesz powiedzieć, iż opisuję płytę o wersji L7S7A2 jest bezsensowny i bezpodstawny, gdyż ja nie wymieniałem tego modelu w newsie nawet. Ty poczytaj dokumentacje mobo ba L7S7A2 ma regulacje od 133 do 200 a nie od 100 do 200.Zgadzam się z tą wypowiedzią, iż l7s7a2 ma rzeczywiscie od 133 do 200, lecz w Newsie na Overclocekrs.pl jest wyraźnie napisane, iż chodzi o wersję BEZ 2, dla potwierdzenia: Link do manuala ECS L7S7A2 - obsługa procesorów na FSB 133/166 MHz O tym że L7S7A nie ma obslugi FSB 100Mhz to już nawet nie ma co wspominać.A tu się nie zgodzę z tobą: Link do porównania modeli płyt ECS w tym L7S7A - obsługa procesorów na FSB 100/133/166 MHz (prawie na samym końcu strony, widać porówanie obu płyt i wersja bez "2" obsługuje 100Mhz FSB :!: yeti - pisząc newsy z zachodnich stron zakładam, że są to wiarygodne źródła, daltego nie będe latał po stronach producenta i porównywał MANUALi z tym co piszą autorzy recenzji i newsów na serwisach zagranicznych i polskich. Ostatecznie temat uwazam za zamkniety i prosze się ustosunkowac do własnej prośby i nie pisać "bzdur w sieci" Dziękuję & Pozdrawiam Allen Redakcja Overclockers.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Sprawdzałem na stronie ECS i na ich stronie nie ma podanej FSB dla L7S7A a jedyna różnica między tą MOBO a tą z (2) polegan a wymiarach i braku sATA. Jeśli się myle to przepraszam za pomówienie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Sprawdzałem na stronie ECS i na ich stronie nie ma podanej FSB dla L7S7A a jedyna różnica między tą MOBO a tą z (2) polegan a wymiarach i braku sATA. Jeśli się myle to przepraszam za pomówienie.Ja także sprawdzałem na stronie ECSa (www.ecs.com.tw) i tam są tylko typowe właściwości, daltego też poszukaliśmy o zmianie FSB w jakim zakresie i znaleźliśmy, że jednak ma 100Mhz. BTW. Jestem przekonany, iż to było po prostu niedoczytanie. Mam nadzieję, iż więcej nie powtórzą się takie nieścisłości, lecz trudno aby w każdyn newsie potwierdzać, że dany produkt z pozoru nie posiadający danej właściwości jednak ją posiada. Pozdr Allen :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...