Skocz do zawartości
Yeti 666

Bzdury w sieci

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś zobaczylem na stronce http://www.overclockers.pl/ wiadomość o L7S7A no fajnie tyle że napisali że jest ona oparta na 746FX co miją się z prawdą do tego powołali się na tą strone http://www.hardwarezone.com/articles/artic...&aid=761&page=1 no i tu mnie zgięło "Supports processors at 266MHz front side bus" nie wiem kto to pisał ale taka strona jak Overclockers.pl a właściwie to autorzy tekstu powinni sprawdzać to o czym piszą. O tym że L7S7A nie ma obslugi FSB 100Mhz to już nawet nie ma co wspominać. I jak tu potem wierzyć w to co piszą ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Jak słusznie zauważyłeś machnąłem się z chipsetem, miałem pisać jeszcze porónanie do płyty Iwill K7S (SiS 746FX), która to jest oparta na tym właśnie chipsecie. Lecz co do zmiany fsb to sie nie zgodzę :

The following are the available BIOS tweaks pertinent to overclockers: 

FSB Settings: 100MHz to 200MHz (In 1MHz steps)

Powiedz mi czy inaczej jest napisane w newsie niż :

Oczywiście BIOS posiada dużo opcji przydatnych overclockerom, tj. zmiana FSB w zakresie 100-200MHz co 1MHz

?????????

następnym razem przejżyj dokładnie strone, którą umieszczono w szczegółach, a dopiero pisz i krytykuj :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Możesz zobaczyć tutaj: KLIK

The following are the available BIOS tweaks pertinent to overclockers: 

FSB Settings: 100MHz to 200MHz (In 1MHz steps) 

AGP/PCI Frequency: N. A. 

FSB : RAM ratio: 1:1, 1:2, 2:3, 10:9, 3:4, 3:5, 4:5, 5:6, 8:9, 2:1, 3:2, 5:2, 4:3, 5:3, 5:4 

CPU Voltage Settings: +1%, +3%, +5% 

DDR Voltage Settings: +0.8%, +2.7%, +3.5% 

AGP Voltage Settings: N. A. 

Multiplier Selection: Yes, via jumpers on motherboard.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Widzę, że jednak nie umiesz czytać :x

:? Płyta w newsie nie jest modelem L7S7A2, tylko - L7S7A :!: Z resztą jak sam na początku napisałeś:

Dziś zobaczylem na stronce http://www.overclockers.pl/ wiadomość o L7S7A

Tak więc, spór, w którym chcesz powiedzieć, iż opisuję płytę o wersji L7S7A2 jest bezsensowny i bezpodstawny, gdyż ja nie wymieniałem tego modelu w newsie nawet.

Ty poczytaj dokumentacje mobo ba L7S7A2 ma regulacje od 133 do 200 a nie od 100 do 200.

Zgadzam się z tą wypowiedzią, iż l7s7a2 ma rzeczywiscie od 133 do 200, lecz w Newsie na Overclocekrs.pl jest wyraźnie napisane, iż chodzi o wersję BEZ 2, dla potwierdzenia:

Link do manuala ECS L7S7A2 - obsługa procesorów na FSB 133/166 MHz

O tym że L7S7A nie ma obslugi FSB 100Mhz to już nawet nie ma co wspominać.

A tu się nie zgodzę z tobą:

Link do porównania modeli płyt ECS w tym L7S7A - obsługa procesorów na FSB 100/133/166 MHz (prawie na samym końcu strony, widać porówanie obu płyt i wersja bez "2" obsługuje 100Mhz FSB :!:

yeti - pisząc newsy z zachodnich stron zakładam, że są to wiarygodne źródła, daltego nie będe latał po stronach producenta i porównywał MANUALi z tym co piszą autorzy recenzji i newsów na serwisach zagranicznych i polskich.

Ostatecznie temat uwazam za zamkniety i prosze się ustosunkowac do własnej prośby i nie pisać "bzdur w sieci"

Dziękuję & Pozdrawiam

Allen

Redakcja Overclockers.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałem na stronie ECS i  na ich stronie nie ma podanej FSB dla L7S7A a jedyna różnica między tą MOBO a tą z (2) polegan a wymiarach i braku sATA. Jeśli się myle to przepraszam za pomówienie.

Ja także sprawdzałem na stronie ECSa (www.ecs.com.tw) i tam są tylko typowe właściwości, daltego też poszukaliśmy o zmianie FSB w jakim zakresie i znaleźliśmy, że jednak ma 100Mhz.

BTW. Jestem przekonany, iż to było po prostu niedoczytanie. Mam nadzieję, iż więcej nie powtórzą się takie nieścisłości, lecz trudno aby w każdyn newsie potwierdzać, że dany produkt z pozoru nie posiadający danej właściwości jednak ją posiada.

Pozdr

Allen

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...