Tajfun1281 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Witam, mam laptopa Sony Vaio VGN-FW41E Chciałbym zmienić ramy obecnie mam 2x2GB hynix 2gb 2Rx8 PC2 - 6400S - 666 - 12 hmp125s6efr8c - s6 ab są to kości ddr2 z tego co wiem czy mogę wsadzić do mojego laptopa kości ddr3?? jakie najlepiej?? stosunkowo niedrogie a dobre. I czy lepiej mieć 8gb dobrego ramu czy 16gb mocno średniego?? nie znam się bardzo na pamięciach ram, a nie mam kogo się spytać o poradę, więc piszę tutaj :) dziękuje za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Nie tan dział. Oczywiście że jak masz DDR2 to musisz włożyć takie same - inny typ nie wejdzie. Sprawdź na stronie producenta/instrukcji kompatybilność pamięci - jaką alokacje kostek obsługuje (jednostronne etc.) Do lapka nie ma lepszych i gorszych kości - byle częstotliwość sie zgadzała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 (edytowane) Przemyśl zakup ssd. Pomysł z zakupem 8 czy 16GB ramu do tego lapka jest co najmniej niepoważny. Edytowane 29 Sierpnia 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajfun1281 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 używam go do produkcji muzycznej, więc myśle, że 8gb się może przydać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart132 Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Maksymalna możliwa ilość pamięci RAM to 8 GB. Parametrami muszą się zgadzać z tym co masz: http://www.sony.pl/product/vn-fw-series/vgn-fw41e-h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...