mihau_v Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 witam potrzebny komputer (płyta gł + procesor + RAM + dysk SSD + karta graficzna) do oprogramowania typu Autocad, Bocad3D, Allplan, Robot Structural Analisys, itp. bardzo sporadycznie komputer może być wykorzystany do montażu filmów HD, jednak głównym zadaniem jest obliczanie, modelowanie i kreślenie konstrukcji w wyżej wymienionym oprogramowaniu. procesor około i5 koniecznie na dysku SSD - bardzo ważne żeby dysk był możliwie jak najszybszy, ponieważ modelowanie w systemie bocad polega na zapisywaniu w jednej chwili dużej ilości małych plików w komputerze będą dwa systemy (prawdopodobnie) 2x win7 lub win7 i straszy np winXP, ten drugi musi być na dysku zewnętrznym (więc najlepiej gdy płyta ma USB3.0) karta graficzna zapewniająca pracę na dwóch monitorach w rozdzielczości 1680x1050 - oprogramowanie tego typu nie wymaga jakiś niesamowitych parametrów RAM po 4GB na system czyli 8GB DD3 1333 wszystko chcę upakować do starej skrzynki Chieftec Big Tower z zasilaczem Chieftec 560W dodatkowo używam wewnętrznej karty dźwiękowej EMU 0404, którą również chcę podpiąć do nowego zestawu. na razie mój budżet to około 3000PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 1623zl, karty nie potrzebujesz, ivy obsluguje 2 monitory bez problemu, przy 3 moze byc potrzeba dokupienia zewnetrznej karty. http://www.morele.net/inventory/info/sdzexk/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihau_v Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 wow ! co tak tanio :D dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...