Skocz do zawartości
shar3ki

Wynik w 3dmarku 2001 - 2900( Athlon 1600, radeon 9000)-why

Rekomendowane odpowiedzi

Problem polega na tym ze wynik jest katastrofalnie niski. W tescie nature nie przekracza 15fps a i chwilami ma 7. Myslalem ze to sterowniki ale zmiana z catalyst 3.0 na catalyst 3.2 nie pomogła. Wynik na defaulowych ustawieniach procka. Gdy go podkreciłem o jakies 100mhz - wynik podniosl sie o 30. Prosze o pomoc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We właściwościach sterownika w zakładce directx zmień wszystkie ustawienia na wydajność, a nie na jakość. Wyłącz synchronizację pionową. Będzie ok.

no nie wiem czy az taki spadek powinien miec z włączonym synchronizacją...

shar3ki: pozwol ze zadam ci głupie pytanie... w zasadzie tylko to mi przychodzi do głowy :)

via 4in1 (hyperion), catalyst, directX - w tej kolejnosci instalowałes stery i nic nie opósciłes???

bez obrazy oczywiscie :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We właściwościach sterownika w zakładce directx zmień wszystkie ustawienia na wydajność, a nie na jakość. Wyłącz synchronizację pionową. Będzie ok.

no nie wiem czy az taki spadek powinien miec z włączonym synchronizacją...

shar3ki: pozwol ze zadam ci głupie pytanie... w zasadzie tylko to mi przychodzi do głowy :)

via 4in1 (hyperion), catalyst, directX - w tej kolejnosci instalowałes stery i nic nie opósciłes???

bez obrazy oczywiscie :|

Przecież nie napisałem, że jak tylko wyłączy vsync to będzie ok :!: Taki wynik w 3dm jest możliwy tylko z anizo*16 + AA*4 itp.

Do tego jeszcze dochodzą stery do mobo, grafiki i dx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi