Airways Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Siemka. W niedalekiej przyszłości (koło Nowego Roku) prawdopodobnie kupię kompa. Będzie on służył do grania i też nagrywanie serii let's play z nowszych gier, które dopiero będą miały premierę :). Procek będę kręcił bez zmiany napięcia do około 4ghz.Na same podstawowe podzespoły (bez nagrywarki itp.) chcę wydać w granicach 4000 zł lecz chcę aby komp dotarł do mnie już złożony. W komentarzach chciałbym abyście ocenili zestaw jaki złożyłem oraz jeśli coś będzie nie tak doradzili mi. To jest zestaw, który złożyłem w sklepie internetowym esc.pl : Procesor: Intel Core i5-3570K /3.4GHz, 6MB, LGA 1155, BOX/ 915 zł - zastanawiałem się nad i5-2500k lecz ten wydaje mi się lepszy. Myślę, iż warto dodać te pare zł i mieć procek o około 10% lepszy:). Płyta główna: AsRock P67 PRO3 SE /intel P67/ 290 zł - taką polecacie w większości chociaż nie wiem czy PRO 3 to jest to samo co PRO3 SE :). Pamięć RAM: Kingston 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 HyperX Plug and Play 210 zł - tutaj chodzi mi o najlepszy ram a jakoś napaliłem się nie wiedzieć czemu na 8GB :) Wentylator: bequiet! Shadow Rock Pro SR1 195 zł - myślę, że będzie ok chociaż nie znam się na wentylatorach :) Dysk twardy: Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 335 zł - to właściwie wg mnie standard. 1TB spokojnie mi starczy. Drugi dysk twardy: Corsair SSD Force Series3 120GB (550/510MB/s) 395 zł - no cóż starczyło mi kasy aby upchać dysk SSD ale może to i lepiej. na nim będzie system i np. gierki ,z których aktualnie kręciłbym serie let's play. Podobno w grach zainstalowanych na ssd a na hdd jest od 15 do 30 fps-ów różnicy na korzyść tego pierwszego. Karta graficzna: MSI Radeon HD7850 TwinFrozr OC 2GB DDR5 /256bit/ DVI/HDMI/mDP 899 zł - no i tutaj największy dylemat. To jest praktycznie jedna z niewielu kart w przedziale cenowym 800-1000. Nie znam tej karty więc jeśli byłyby jakieś zastrzeżenia to pisać śmiało :) Obudowa: Cooler Master HAF 922 Black okno (b/z) 415 zł - no cóż chciałbym abyście napisali mi czy wszystkie komponenty zmieszczą się w tej odbudowie. Jak dla mnie jest z wyglądu wypasiona :D Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 700W 330 zł - Firma OCZ jest przez was bardzo polecana w kategorii zasilaczy także wybrałem 700W. Raczej powinno mi starczyć i to ze sporym zapasem. Cena ogólna tego zestawu to 3984 zł Także to wszytko. Czekam na wasze rady ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Za 4 tys to sie sklada zestawy z hd7950, a nie z hd7850 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2012 MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! 1. Jeśli masz zamiar dokonać zakupu w terminie późniejszym niż 1 tydzień od założenia wąteku wstrzymaj się z jego założeniem.Nie wiemy jakie będą ceny, co będzie dostępne i w ogóle będzie nowy rok. Zapoznaj się z regulaminem, obserwuj podobne tematy. Załóż ponownie temat zgodnie z regulaminem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...