Riddler26 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Hejka. Mam problemy z podłączeniem kabelków z panelu przedniego obudowy (Power SW, Restart SW, H.D.D. LED) do płyty głównej Asrock 970 Extreme4. Po prostu nie wiem gdzie podłączyć te kabelki. W instrukcji jest niejasno opisane poza tym nie ma polskiej wersji. Drugim problemem jest to, że gdy podpiąłem wszystko (oprócz wspomnianych kabli) nie działa USB z wejścia z płyty. Wszystko działa i pracuje. Komputer włączyłem za pomocą przycisku na płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2012 ftp://europe.asrock.com/manual/qig/970%20Extreme4_multiQIG.pdf Strona 30 PWRBTN # - GND > Power SW RESET# - GND > Restart SW HDLED+ - HDLED- > H.D.D. LED Wtyczka portów usb pasuje w jeden sposób. nie działa USB z wejścia z płytyNie bardzo rozumiem. Które USB nie działa? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riddler26 Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 Dzięki ;) z kabelkami już sobie poradziłem. Otóż nie działa USB które znajduje się na płycie głównej (fizycznie z tyłu obudowy). Płyta główna jednak działa jak już pisałem. Kiedy próbowałem podłączyć myszkę przez chwilę laser mrugnął na czerwono a potem już nie działała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 Nie podłączałeś przypadkiem do niebieskich portów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riddler26 Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 luk1999 chodzi mi o USB z płyty nie z frontu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 (edytowane) A poprawnie wykryte w systemie? Jest tam kilka portow z tylu, przynajmniej 4, niebieskie moga byc usb3.0 Zaden z portow USB z tylu nie dziala, stery od AMD wrzucone? Edytowane 1 Września 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riddler26 Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 (edytowane) Nie mam systemu jeszcze zainstalowanego. a BIOS nie wysyła sygnału na ekran (to jest inny temat na tym forum). Dzisiaj złożyłem jeszcze raz płytę główną. Kiedy podpiąłem myszkę laser "impulsował" czyli USB 2.0 powinno działać. Jednak nadal problem z obrazem. Kiedy wyjmowałem zaślepkę drasnąłem nią przez przypadek przewody drukowane na PCB. Istnieje jakieś zagrożenie? Edytowane 1 Września 2012 przez Riddler26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riddler26 Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2012 Żyjecie pomóżcie! Wyswietla mi się kod 0x19! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2012 (edytowane) Mostek poludniowy probuje sie zainicjowac i staje na tym. Instrukcja str 37. rozdzial 2.12 Dr. Debug 0x19 Pre-memory South Bridge initialization is started ClearCmos robiony??? Odlacz wszystko od USB, odlacz przednie USB od plyty. Jesli nadal nie bootuje, to gwarancja To drasniecie sledziem po laminacie pozostawilo jakas ryse???? Edytowane 2 Września 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...