VanHelsingPL Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam. Mam pewien dylemat. Nie mogę znaleźć odpowiedniego monitora. Doszedłem do wniosku że chcę kupić Samsunga S27A950 ale w sklepie komputerowym nie mają jak go sprowadzić (nie ma go w magazynach czy coś). Polecili mi kupić coś nowszego ale z propozycji były monitory 60Hz. I tu zaczyna się problem. Zależy mi na 120Hz+, 27 cali, LED (najlepiej by było), mało "ms" i na dobrej reprodukcji kolorów. S27A950 miał wszystko co chciałem. Tak więc pytanie. Czy opłaca mi się szukać go po magazynach czy poleci ktoś coś lepszego/nowszego. (temat składam na trzech forach, chcę mieć szerszy wybór ) Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez VanHelsingPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 (edytowane) Ceny nie podałeś... LG DM2752D-PZ, monitor na matrycy IPS, 120 Hz z podświetlaniem LEDowym tak jak chciałeś. Monitor jest tańszy niż Samsunga S27A950 oraz jest na lepszej matrycy TN vs IPS. Co do reprodukcji kolorów LG teoretycznie powinien być pod tym względem lepszy niż Samsung, aczkolwiek nie miałem styczności z tymi monitorami... Czas reakcji oczywiście będzie dłuższy w przypadku matryc IPS, aczkolwiek nie powinien przeszkadzać. Edytowane 1 Września 2012 przez KoVol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanHelsingPL Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 (edytowane) @KoVol hmm dobra propozycja. Cena nie gra roli ale oczywiście nie szalejmy z monitorami za 4k . Taki do 2 tysięcy był by ok. Jeśli chodzi o kolory to właśnie w samsungu są dobre (widziałem porównania). Dowiedziałem się że S27A750D ma taką samą matryce co 950 z tym że jest inna obudowa i nie ma portu DVI (wtf samsung?). Można go złapać za 1400 zł. Chyba się na niego zdecyduję (przeszukałem cały internet). Edytowane 1 Września 2012 przez VanHelsingPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 to wygląda znow jak reklama...mam problem z wyborem, doradźcie, mam na oku(tu pada konkretny model) i po odpowiedzi pada, że kupie jednak ten konkretny model.... chciałbym sie mylić....ale takich postów tera kupa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanHelsingPL Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 @Gregu Nie jestem laikiem. Zanim zadałem pytanie to już szedłem kupić ten model ale mi poradzili coś nowszego. Przeszukałem internet i nadal najlepiej pasuje mi ta matryca. Poradziłem się na forum bo może ktoś go miał/ma i potwierdzi moje przekonanie bądź poleci coś lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...