Skocz do zawartości
..::SNAP::..

klej do szkla

Rekomendowane odpowiedzi

potrzebuje kleju ktorym mozna przykleic szybe do obudowy

nie chcem uszczelki itp ...

wiem ze sa osoby ktore maja przyklejone szyby :) wiec chyba ktos mi pomoze

dodam ze szyba to szkla a nie plexi etc i jest dosyc duza, praktycznie caly boczny panel od dragona

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o odtłuszczenie to użyj benzyny, a przyklej jak koledzy już wspomnieli siliconem.

Jeśli masz ochotę to możesz użyć nitów tak jak zrobił to ktoś z overclockers.pl --> http://overclockers.pl/txt.php?id=superbuda

Szkoda, że zrobiłeś już zwykłego windowsa, z tymi nitami mógłbyś wykomobinować bardzo fajne wzorki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o szybę ze szkła to bym sie zastanowaił nad silikonem... Miałęm przyklaejoną na silikon szybkę i było wszytsko OK, do czasu kiedy szybka mi sie zbiła...i powstał problem z odklejeniem od blachy resztek szkła. Chyba ze 4 godz. się męczyłem, pocharatałem :evil: ... szkoda gadać. Są takie cieniutkie taśmy dwustronne, które trzymają całkiem nieźle.

Na razie czekam na nową szybkę od szklarza (qwa coś długo to robi) i przykleje ją na ... jeszcze sam nie wiem... na pewno powiem 8)

Może ma ktoś przyklejone szyby na taśmę :?: Jak to sie trzyma, nie ma obaw że odpadnie :?:

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ma ktoś przyklejone szyby na taśmę :?:  Jak to sie trzyma, nie ma obaw że odpadnie  :?: 

pozdro

Pytalem sie znajomego szklarza, :) , powiedzial niestety ze po pewnym czasie i tak odpadnie, wiec taki pomysl -> odpada :P.

Najlepszym wyjsciem bedzie tak jak wczesniej wspomniano silicon akwarystyczny. Lecz uprzedzam nie moze byc za cieplo w srodku budy bo sie rozszczelni. [ale to chyba wszyscy wiedza :roll: ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale kto wam kaze dawac silikon na calej powierzchni styku?

wystarczy go dac w kilku punktach, w niewielkiej ilosci. W ten sposob bedzie sie tez dobrze trzymalo, poza tym beda niewielkie szczeliny miedzy szklem a blacha, a i w przypadku zbicia mniejszy problem z odklejeniem resztek szkla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aRoo"]Ale kto wam kaze dawac silikon na calej powierzchni styku?

wystarczy go dac w kilku punktach, w niewielkiej ilosci. W ten sposob bedzie sie tez dobrze trzymalo, poza tym beda niewielkie szczeliny miedzy szklem a blacha, a i w przypadku zbicia mniejszy problem z odklejeniem resztek szkla.

a gdzie ten silikon mozna zakupic ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aRoo"]Ale kto wam kaze dawac silikon na calej powierzchni styku?

a gdzie ten silikon mozna zakupic ??

Na pewno dorwiesz je w marketach budowlanych, w sklepach z farbami, w zwykłych marketach i czasami można trafić w sklepach chemicznych, także nie problem go kupić :wink:

[M]aRoo napisał:

Ale kto wam kaze dawac silikon na calej powierzchni styku? 

wystarczy go dac w kilku punktach, w niewielkiej ilosci. W ten sposob 

bedzie sie tez dobrze trzymalo, poza tym beda niewielkie szczeliny miedzy szklem a blacha, a i w przypadku zbicia mniejszy problem z odklejeniem resztek szkla.

Ja wolałęm dac na całej powierzchni tak aby powtała maxymalna szczelność (hałas) i żeby się mocno trzymało... hehe wtedy nie wiedziałem że silikon aż tak mocno trzyma :lol:

Po głębszych zastanowieniach 8) doszedłem do wniosku że znowu przykleję ją na silikon (na całej powierzchni), chyba to jest najlepsze rozwiązanie. Po pierwsze jest elastyczny, co przy wstrząsach zabezpiecza szybkę i mocno trzyma, w porównaniu z np. poxiColą :P :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mysle ze najlepiej bylo by przykrecić szybe na sruby, albo nity. Jak zamawiasz szybke to nie problem dla szklarza zropbic pare otworow

Nie podoba mi się ten pomysł... wystarczy że troszkę mocniej przykręcisz i szyba pęknie bo jest krucha... poza tym otwory jeszcze bardziej ją osłabiają :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mysle ze najlepiej bylo by przykrecić szybe na sruby, albo nity. Jak zamawiasz szybke to nie problem dla szklarza zropbic pare otworow

Wydaje mi sie ze lepsze sa sruby. Jezeli jeszcze dorwiesz inbusowe, to wygladaja niesamowicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aRoo"]

Wydaje mi sie ze lepsze sa sruby. Jezeli jeszcze dorwiesz inbusowe, to wygladaja niesamowicie.

pójdźmy na kompromis... atrapy śrubek, wystarczy obciąc gwinty i same łebki przykleić, a szybkę samrnąć na silikon :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie............. szybe tylko na klej K+D od WURTH'a, u mnie w sklepie kleimy nim spojlery, progi i inne rzeczy...... a glowne przeznaczenie tego kleju to klejenie szyb samochodowych :) bez problemu lapie szklo/plekse i metal.... ma tylko jedno male wymaganie :) schnie ok 24 godzin :P

u mnie w sklepie tuningowym sprzedajemy ten klej za 28 zl..... cala tube do pistoletu.....

Pozdro!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki kolor ma ten klej K+D ?

jakie parametry

i gdize go mozna kupic ?

arthx

hmm my mamy go w kolorze czarnym i szarym a czy w innych wystepuje to nie wiem :/

gdzie go kupic ?? hmm... pojedz do jakiegos zakladu gdzie montuja szyby samochodowe ;)

to bedzie klej w tubce jak silikon do pistoletu, i ma taki znaczek jak w lewym gornym rogu... :)

http://www.wurth.pl/dzialy_auto.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi