klimampp Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2012 Witam Mam problem z moim E5200. Jakiś czas temu podkręciłem go do 3,16 GHz (FSP 333, mnożnik 9,5, napięcie 1,2V). Któregoś dnia spojrzałem w program CPU-Z i ukazały mi się podstawowe wartości (tylko mnożnika był 9,5, co obniżyło wydajnośc procesora). Specyfikacja: Płyta - Gigabyte GA-P31-DS3L Procesor - Pentium Dual Core E5200 + chłodzenie freezer 7 Pro Karta - Radeon HD4850 Ram - 2GB Goodram Dual Zasilacz - Aerocool AEROPGSVP-450 Dane z CPU-Z bez podkręcania: Na chwilę obecną ustawienia w BIOS'ie są identyczne, ale w zakładce Memory i DRAM Frequency mam 200MHz (zamiast 333) jak kiedyś. Co najlepsze ustawienia w biosie dalej pokazują 3,16GHz, a w windowsie wykrywa tylko standardowe dane. W czym może być problem? Spotkał się ktoś z podobnym przypadkiem? Pozdrawam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozioolek Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 (edytowane) Zresetuj bios zworką na płycie. Parę linijek wyżej masz specjalny temat do poczytania ... Wystukane z NeoV na SwiftKey 3 Edytowane 13 Września 2012 przez kozioolek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Ciekawe jestem czy zajrzałeś do zbiorczego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...