syntexxx Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 witam.Wszystkie gry się po 4 minutach gry zacinają, a po minucie zacinania znowu działają normalnie.Może ktoś wie o co może chodzic ? Mój sprzęt: procesor:intel pentium 2x 2.80 Pamięc ram: 6GB System: windows 7 ultimate 64bit karta graficzna : ATI Radeon HD 4650 1gb zasilacz: MODECOM FEEL PRO 600W ATX 120mm dysk twardy: 160gb Sterowniki zainstalowałem z płyty bo nie mogłem znaleźć w internecie , ale one są chyba do 32-bitowego systemu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Na początek sprawdź kompa na markowym zasilaczu . A co do sterów - to źle szukałeś , Catalysty 12.6 dla Vista / W7 X64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Sprawdź temp procesora, np, programem coretemp. Podaj temp. maxymalną. Odpal Coretemp, uruchom grę, graj. Jak gra zwolni, wyjdź z gry i odczytaj temp maxymalną. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syntexxx Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Witam. Oto zdjęcie po uruchomieniu programów i gry. http://fotoo.pl/show.php?img=348984_bezantytua-u.jpg.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Sprawdź temperatury innymi programami np. OCCT , RealTemp , HWMonitor , może być nawet Everest - byle pokazały w ogóle jakąś temperaturę . Sprawdź temperatury w biosie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Fajnie, jaka płyta główna? Bo patrząc na 6GB i Socket T obstawiam na 99% problem z ustawieniem pamięci przy zajętych 4 slotach = 2x2gb+2x1GB(1x2GB?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syntexxx Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 witam.Moja płyta główna to Płyta Główna MSI G41M-SP20 Socket LGA775 INTEL Są tam dwa sloty pamięci DDR3 i mam tak : 1x 2gb oraz 1x 4gb GoodRAM 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Superowo. Mamy odpalać kryształową kulę abyś podał specyfikację kości i ustawienia w BIOSie ( o ile w ogóle poświęciłeś 10 sek na coś takiego )? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syntexxx Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 (edytowane) GoodRam 4GB DDR3 1333MHz CL9 PC10600 GR1333D364L9/4g - to moja kość' druga- 2gb jest taka sama. a jesli chodzi o uswatwienia w biosie to nie wiem o jakie ustawienia chodzi Edytowane 8 Września 2012 przez syntexxx 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 (edytowane) Sprawdz jeszcze dysk programem HDTune i tam masz zakladke error scan, mozesz tez zajrzec w zakladke health najpierw i zobaczyc czy status jest OK i czy zadna z linii nie jest podswietlona. Edytowane 8 Września 2012 przez adamlop 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syntexxx Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 na tym HDTune wykazało mi wszystko na zielono w zakladce health podświetlone na żółto są 2 linkijki: (05)Reallocated Sector Count oraz (DA)Spin Retry Count Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 Jaka jest liczba przy tym Reallocated Sector Count? Przeskanuj dysk na bad sectory, bo wygląda na to, że Twój dysk jest niesprawny i możliwe, ze to jest przyczyną "zacinania" gier. Gdy chce gra coś doczytać z dysku i trafi na uszkodzony sektor to się wiesza. Całkiem prawdopodobny scenariusz. Na pewno problemem nie jest 64-bitowy system jak to sugeruje tytuł Twojego tematu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syntexxx Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 (edytowane) przy rellocated system court jest tak : current:100, worst:100, treshold:36, data:14 jak sprawdzic to bad sectory ? Edytowane 9 Września 2012 przez syntexxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 Error scan w HD Tune. Czerwone kwadraciki oznaczają problemy. A, że są to już pewne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2012 Bad Sectory można sprawdzić ( i czasami naprawić ) w MHDD lub Victoria . Error Scan w HD Tune robiłeś z odznaczoną opcją Quick Scan czy zaznaczoną ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...