robson2222 Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Składam właśnie komputer i mam pytanie. Płyta Asrock P67 PRO 3 (B3) oraz zasilacz OCZ ZS 550W oraz i5 2500k 1) Nad prockiem mam ATX 12V Power Connector i miałem zaklejone 4 piny + 4 niezaklejone. Zasilacz ma 2 końcówki 4-pinowe. Rozumiem, że odklejam naklejeczkę i podpinam obie? 2) Po prawej stronie płyty mam ATX Power Connector. Miałem zaklejone 4 piny. Rozumiem, ze podpinam tą końcówkę wielopinową + odklejam naklejeczkę i podpinam te 4 dodatkowe piny, które są przy tej dużej końcówce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 (edytowane) 2x tak. Edytowane 3 Września 2012 przez łopian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Przy czym nie dasz rady najpierw podpiąć głównej wtyczki ATX, a potem tego 4-pinowego rozszerzenia, ze względy na budowę wtyczki albo najpierw składasz wtyczkę w całość, a potem podpinasz, albo najpierw to małe, a potem główna część. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkw Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Najłatwiej i najszybciej tak jak pisze @teraw. Składasz wtyczkę ATX 20+4pin i dopiero wkładasz ją w płytę główną. W przypadku wielu mocniejszych płyt wymagane jest P8 czyli 2xP4, spinasz je razem i podłączasz do płyty. Pamiętaj, wszystko robisz na wyłączonym od gniazdka zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 ooo widzę zwycięzcę konkursu PowerColor HD7850 PCS+ gratuluję szczęścia :) - mam nadzieję że to nie jest twój pierwszy i ostatni post :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 mam nadzieję że to nie jest twój pierwszy i ostatni post podobną naiwnością dysponowali "inwestorzy" Amber Gold ;] 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...