palski Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 W FAQ jest ciekawy sposób na stworzenie dyskietki ratującej w przypadku nieprawidłowego wgrania biusu do kart Radeon, w jaki sposób wykonać taką dyskietkę dla kart NVIDIA? P.s Tak wiem pytanie lamerskie, ale nigdy nie bawiłem się w zmiane biosu, wiąc nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 No to jedziemy :) 1. Tworzymy dyskietkę startową (w win98 wpisać polecenie sys c: a: lub podczas formatowania dyskietki wybrać - kopiuj pliki systemowe) 2. Do ściągnięcia NVflash (najlepiej wersja 4.41 lub nowsza) np. STĄD 3. Na dyskietkę kopiujemy: - nvflash 4.41.exe jako nvflash.exe - dos4gw.exe (niekoniecznie przy nvflash 4.41) - plik z nwym biosem jako NOWY.ROM 4. Tworzymy plik CONFIG.SYS (np. w notatniku) o treści: [menu] menuitem=BC, Zapis starego biosu na dyskietke menuitem=VF, Weryfikacja zapisanego biosu menuitem=FL, Zapis nowego biosu do karty menuitem=ER, Zapis awaryjny starego biosu do karty menudefault=ER,20 menucolor=7,0 5. Tworzymy plik AUTOEXEC.BAT o treści: @echo off cls :BC nvflash.exe -bSTARY.ROM goto EXIT :VF nvflash.exe -kSTARY.ROM goto EXIT :FL nvflash.exe -fNOWY.ROM goto EXIT :ER nvflash.exe -y -fSTARY.ROM goto EXIT :EXIT 6. Pliki config.sys i autoexec.bat kopiujemy na naszą dyskietkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 jakis moderator moglby to dodac do FAQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 dARIO - Gratulacje... Pelen profesjonalizm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Odpowiedź na jaką liczyłem :D Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...