Misiekpysiek Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 (edytowane) Witam serdecznie! Mam mały problem odnośnie karty graficznej: NVIDIA GeForce 8800 GTS 512. Kupiłem ta karte 2 dni temu. Wszystko pięknie chodziło do dzisiaj. Uruchamiam komputer i juz podczas wczytywania Windowsa (loading screan) pokazaly sie niebieskie kropki na calym obszarze. Kiedy pokazuje się pulpit - otwieram jaki kolwiek folder i gdy próbuje go przesunąć dostrzec można efekt poklatkowy. Postanowiłem sprawdzić sterowniki, co sie okazało obok karty graficznej pokazał się wykrzyknik jak przy braku sterownków na żłółtym tle ! Postanowiłem odinstalować stary sterownik (START - URUCHOM - KOMENDA "appwiz.cpl" później pobrałem z internetu program: Driver Cleaner Pro i wyczyściłem reszte śmieci, które mogły zostać po starych sterownikach). Następnie pobrałem ze strony producęta najnowszy sterownik do mojej karty graficznej: http://www.nvidia.pl...-driver-pl.html Niestety to nie pomogło, komputer był restartowany zawsze wtedy kiedy chciał tego system. Próbowałem wyjmować karte graficzną i wsadzać ja na miejsce - oczyściłem teren, na którym sie znajdowała rownież bez skutku. Nie wiem co można jeszcze zrobić prosze serdecznie o pomoc, z góry dziekuje! System Info: - Win XP Proff - Model systemu: P5Ql - E - Procesor: intel® Core™2 Duo CPU E8400 @ 3.00 GHZ (2CPUs) - Pamięci: 3328 MB RAM - DirectX 9.0c - NVIDIA GeForce 8800 GTS 512 *Screany postaram sie wrzucic jak najszybciej, teraz jest to niestety nie mozliwe poniewaz mam za slaby internet (limit) i pliki nie chca sie z uploadowac. - http://www.speedyshare.com/fC3Nt/komp-3.bmp komp 1.bmp komp 2.bmp Edytowane 3 Września 2012 przez Misiekpysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Jaki masz do tego zasilacz ?, marka i moc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 (edytowane) Mi to wyglada na znany wszystkim "piekarnik" mialem podobnie na 8800gt (piekarnik pomagal na ok 1tydz). W koncu karta poszla do kosza. Kupowales na allegro? Podaj link do aukcji, czy jest napisane ze karte dostal w rozliczeniu i stan nieznany (najczesciej uzywany tekst przy "kotletach") ? Piekarnik pomaga na krotki czas, tak tez mogl zrobic sprzedajacy - dlatego chodzila u ciebie 2 dni A to "Uruchamiam komputer i juz podczas wczytywania Windowsa (loading screan) pokazaly sie niebieskie kropki na calym obszarze." ewidetnie na to wskazuje Edytowane 4 Września 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 poniewaz mam za slaby internet (limit) i pliki nie chca sie z uploadowac. Następnym razem użyj formatu .jpg zamiast .bmp. Pliki będą miały 10x mniejszą objętość. Niestety kolega wyżej ma na 99,9% rację, kupiłeś złom. Kart tej serii się po prostu nie kupuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekpysiek Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 (edytowane) Ok thx za odpowiedzi, komputer jeszcze zaniose do serwisu dla pewnosci no i bede musial sie przygotowac na kupno nowej karty. I tak, kupowalem na allegro 1st i ostatni raz. Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za pomoc i czas. Edytowane 4 Września 2012 przez Misiekpysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 (edytowane) To nie wina allegro. Kolega, pan z gazety, kazdy mogl ci wcisnac taka karte. Nastepnym razem wejdz do dzialu "Co kupic", wszyscy bysmy ci odradzili 8800... Edytowane 4 Września 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...