Teiru Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Witam, tak jak w temacie kompletuje zestaw bez karty graficznej za około 2000 zł. Myślałem nad: Asrock Z77 Pro3 i Intel i5 3570K lecz nie wiem jakie dobrać do tego komponenty tak żeby zmieścić się w 2000 zł. I miałbym pytanie, czy bez karty graficznej ten procesor pociągnie proste rzeczy jak Photoshop bez żadnych skomplikowanych rzeczy w małej rozdzielczości i proste gry typu League of Legends ? Oczywiście na najniższych detalach. Tam chyba jest Intel HD 4000 o ile się nie myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Ma gorącą prośbę, zapoznaj się i zastosuj w przyszłości do MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 (edytowane) Proponuję taki zestaw: SSD Crucial M4 128GB Fractal Design Core 1000 Enermax NAXN 450W* Intel i5-3450 MSI B75MA-E33 2x 4GB DDR3 G.Skill Value Dysk Western Digital WD5000AUDX OEM DVD Sony Optiarc Zasilacz dałem 450W, w razie gdybyś kiedyś chciał dołożyć kartę graficzną. Jeżeli nie to można brać 300W Edytowane 5 Września 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teiru Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Proponuję taki zestaw: SSD Crucial M4 128GB Fractal Design Core 1000 Enermax NAXN 450W* Intel i5-3450 MSI B75MA-E33 2x 4GB DDR3 G.Skill Value Dysk Western Digital WD5000AUDX OEM DVD Sony Optiarc Zasilacz dałem 450W, w razie gdybyś kiedyś chciał dołożyć kartę graficzną. Jeżeli nie to można brać 300W Obudowę mam, Cooler Master Elite 430, a co do SSD to wydaję mi się że do takiego sprzętu raczej on się za bardzo nie sprzyda, no chyba że rzeczywiście będzie fruwał dzięki niemu ;) I Moje pytanie, czy i5 ten co podałeś da radę obsłużyć jakieś aplikacje/proste gry ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 SSD na pewno się przyda i bardzo to odczujesz w codziennym użytkowaniu. Zaproponowałem ci procesor za prawie 800zł, a ty masz wątpliwości czy "da radę obsłużyć jakieś aplikacje"? Oczywiście, że sobie poradzi. Ale jeżeli masz zamiar grać na tym komputerze to w takim układzie wziąłbym i3-2120 i do tego HD7750. Co prawda na grafice zintegrowanej można włączyć nawet starcrafta II w Full HD (ostatnio sprawdzałem), ale karta graficzna za mniej niż 400zł będzie kilkanaście razy wydajniejsza. A i3 też poradzi sobie ze wszystkimi zadaniami, łącznie z kompresją wideo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruisher Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 (edytowane) No i jak tam Teiru masz już bebechy poskładane? Zastanawiałem się co robić z zasilaczem do bardzo podobnego zestawu. Puki co mam Be Quiet PurePower L7 350 i po wyliczeniu prądożerności to może i nawet jakąś oszczędną grafę by pociągnął, na razie bez OC. No ale wiadomo trzeba mieć zapas i w kolejnej fali modernizacji przy okazji kupna grafiki zaopatrzę się w jakieś porządne 500 W żeby więcej wycisnąć z 3570K. Edytowane 29 Września 2012 przez Cruisher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...