czara Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Wiem ze o zasilaczach bylo bardzo duzo ale na to pytanie nie znalazlem odpowiedzi . Spalil mi sie ostatnio zasilacza (razem z plyta glowna :( ) na szczescie uznali gwarancje :D . Jednak po powrocie plyty z sewisu chce zamontowac jakis lepszy zasilacz niz standardowy z obudowy tracera. I tu mam dwa pomysly : 1. Planuje niedlugo zmienic obudowe na Big Towera bo moj tracer jest malo przydatny do modowania . I chce do tego Big Towera wstawic dwie zasliki fortrona 250W z allegro (niestety dostanie wersji 300W graniczy ostatnio z cudem) jedna do zasilania plyty glownej druga do napedow wiatrakow oswietlenia. 2. W sklepie w ktorym kupuje zawsze sprzet pojawil sie wreszcei zasilacz chiefteca 360W w cenie 180 zl lub wersja DualFan 240 zl. Ktory pomysl uznajecie za lepszy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 hmmm ja bym tam bral chifteca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowiczek Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Ja ostatnio po spaleniu dwóch zasiłek (starej i nowej DEER) kupiłem MODECOM'a 300GT i jestem bardzo zadowolony. Jak za ok.120zł to naprawdę przyzwoity zasilacz. Daje sobie bez problemu radę z moim sprzętem i nawet ostatnio sporo go krecilem i wszystko jest OK. Polecam MODECOM'a :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Ja ostatnio po spaleniu dwóch zasiłek (starej i nowej DEER) kupiłem MODECOM'a 300GT i jestem bardzo zadowolony. Jak za ok.120zł to naprawdę przyzwoity zasilacz. Daje sobie bez problemu radę z moim sprzętem i nawet ostatnio sporo go krecilem i wszystko jest OK. Polecam MODECOM'a :wink:Ja mam kupic jedna zasilke to sie juz zdecydowalem na chiefteca zreszt w stosunku do modecom za 120 zl ... W chieftecu mam 60w mocy wiecej i firme o lepsze renomie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 moze ktos zrobi porzadny topic o zasilkach i go sie przyklei ??? bo sie syf robi codziennie jakies 2 topicy o zasilaczach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 no coz taki artykul jest w FAQ! ps czara, jak cie stac to bierz dual fana, bedzie chlodniej i pewnie tez ciszej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Ja juz mam wybrane zasilacze tylko chcialem sie dowiedziec co bedzie lepsze : - dwa zasilacze po 250 W jeden do plyty drugi do napedow - jeden zasilacz Chieftec 360 W dualfan Ktos odpowie na to pytanie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Ja tam bym brał Chiefteca . :-) POZDRO ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::|Jarek|:: Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Chieftec U mnie napięcia: 12V - 12,48V 5V - 4,92 (minimum przy chodzącym SETI) 3,3V - 3,31V Co prawda ja mam ten z 1 wentylatorem. Napięcia takie przy Athlonie 1700+@2600+ i GeForce 4Ti 4200 250/513@300/600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jkel Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Jarek: a jak sie zachowuja napiecia przy niekreconym kompie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::|Jarek|:: Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Jarek: a jak sie zachowuja napiecia przy niekreconym kompie?12V - 12,3V 5V - 5,05V 3,3V - 3,1V To tak około bo już dobrze nie pamiętam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Ja juz mam wybrane zasilacze tylko chcialem sie dowiedziec co bedzie lepsze : - dwa zasilacze po 250 W jeden do plyty drugi do napedow - jeden zasilacz Chieftec 360 W dualfan Ktos odpowie na to pytanie?? Ja Ci odpowiem.... 2*FSP250-60GTA - są na Allegro po 35 zeta. To jak za darmo. :!: :!: Mają PFC i dają się obciążać mocą ponad 300Wat... Może jest to rozwiązanie niezbyt eleganckie, ale dwie zasiłki Fortron FSP250-60GTA to jednak potężna moc. Za 70 zeta nie kupisz nic lepszego i nawet nie szukaj bo nie znajdziesz. :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Dzieki zgk5. A czy jeden taki zasilacz utrzyma moj sprzet bo narazie nie moge znalezc zadnego bigtowera i moze nawet z miesiac potrwa zanim go kupie i zrobie tak jak chce. A do tej pory sprzet bedzie musial chodzic w starej obudowie na jednym zasilaczu. A zaoszczedzone prawie 150 zl wydam na modding obudowy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Dzieki zgk5. A czy jeden taki zasilacz utrzyma moj sprzet bo narazie nie moge znalezc zadnego bigtowera i moze nawet z miesiac potrwa zanim go kupie i zrobie tak jak chce. A do tej pory sprzet bedzie musial chodzic w starej obudowie na jednym zasilaczu. A zaoszczedzone prawie 150 zl wydam na modding obudowy :D Utrzyma ;) To żeby nie zaczynać nowego - zapytam: Czy robił ktos coś takiego by połączyć dwa zasilacze, ale w taki sposób, żeby oba zasilania do płyty głównej połączyć ze sobą ? Czy to w ogóle jest możliwe ? Bo wiadomo, że 2x250 to więcej niż 360 :) Ale właśnie sporo mocy trzeba do płyty dostarczyć, a rozdział tylko napędy/płyta dla mnie jest niewystarczający :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 obecnei padl mi zasilacz. Widze tego fortona za 35 zł co mowil zgk5. Jak myslicie brac to? Bo faktycznie nie drogi. Chce w przyzsosci kupic chieftec`a ale poki co pieniedzy nie mam. Czego moge sie spodziewac po tym fortonie??? Teraz mam 250W jakiegos no name. Sprzet jak ponizej. Napiecie na proc to 1.775 no i vmod rdzenia grafy :] a dim 2.77. Bez podlaczonego rheobus`a mam napiecia 4.840 idle i 12.220 tez w idle. Po za tym jest glosny jak jasna cholera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 No to w porownaniu do 250 w noname to ten fortron bedzie jak chieftec 360 w porownaniu do codegena 350 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 zaraz wam powiem jak sie nazywa ta co teraz mam :) "ATX switching power supply" :) heheh. Nie ma nic wiecej :P. Ok to jedna opnia czekam na reszte :))) ps. poza tym jest glosny jak <span style="color:red;">[ciach!]</span> :) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krabol Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 sinus ma chefteca 360 z 1 wiatrakiem i mowi ze jest super feel rulez Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 moj stary zasilacz byl firmy feel przez prawie rok chodzil prawie idealnie (jak na zasilacz takiej klasy) az sie nie spalil :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Dzieki zgk5. A czy jeden taki zasilacz utrzyma moj sprzet bo narazie nie moge znalezc zadnego bigtowera i moze nawet z miesiac potrwa zanim go kupie i zrobie tak jak chce. A do tej pory sprzet bedzie musial chodzic w starej obudowie na jednym zasilaczu. A zaoszczedzone prawie 150 zl wydam na modding obudowy :D Utrzyma ;) To żeby nie zaczynać nowego - zapytam: Czy robił ktos coś takiego by połączyć dwa zasilacze, ale w taki sposób, żeby oba zasilania do płyty głównej połączyć ze sobą ? Czy to w ogóle jest możliwe ? Bo wiadomo, że 2x250 to więcej niż 360 :) Ale właśnie sporo mocy trzeba do płyty dostarczyć, a rozdział tylko napędy/płyta dla mnie jest niewystarczający :( Teoretycznie takie połaczenie dwóch zasilaczy jest możliwe, ale praktycznie to w warunkach amatorskich - raczej nie. Potrzeba pobawić się regulacja napięć i eksperymentować z rezystorami wyrównawczymi. Lepiej jest pozostać w konwencji; -jeden zasilacz do mobo a drugi do reszty sprzętu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 polecam to co w podpisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 http://img.allegro.pl/photos/oryginal/13/1394/139453/13945326 to jest forton prawda? Na allegro, jest napisane ze 250 W. za 35zł to zamiast tej wczesniej bym wzial. Jak myslcie? :> to chybajest nawet ten sam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 To nie jest fortron to jakies zwykle 215W http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13891098 Poszukaj na allegro Fortron albo u uzytkownika haszyd od ktorego wzielem ja inni forumowicze ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 właśnie dzisiaj kupiłem Fortron FSP250-60GTA od haszyd'a spoko gość i mieszka dla mnie po drodze :lol: więc mogłem osobiście odebrać zasiłka ładnie odczyszczona jak nówka wieczorem zamontuje ją zamiast mojej i połącze 2 razem fortron na mobo a to drugie co mam :oops: na cd i hdd i wiatraki zmówcie paciorek aby się udało do budy wejdzie też nowe WC i płyta więc mały remont :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 czara myslalem o innej aukcji. Ale widze ze na co drugiej zdjecie ejst to samo. W takim razie pieprze to i licytuej ta o ktorej mowi fulko FSP250-60GTA Za 5 dni dopiero bedzie moja :> bo wczesniej kasy miec nie bedfe. Fulko sprawdz i powiedz :] czego moge sie spozdieawc :>. aha, to jest ta z tym dupnym wiatrakiem , tak??? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Fulko, co z ta zasilka? :) chodzi? :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 To nie jest fortron to jakies zwykle 215W http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13891098 Poszukaj na allegro Fortron albo u uzytkownika haszyd od ktorego wzielem ja inni forumowicze ... Ke? Jeżeli sprzedają to, co na zdjęciu, to jest to fortron. Jak byk widać logo FSP na naklejce :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 no wiem, ale od haszyad :] bede mial pewnosc. A tych zdjec co sa na tej aukcji to juz chyba w 10 widzialem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...6&cennikb=pelny 8O 8O no comment jesli to nie jest jakas literowka, to... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 JA mam tego FSP 250 GTA i jak na R9000 kreconym i XP 2400+ to nie udalo mi sie zbic +5V poznizej 5 , zawse daje min 5,05 :) Zastanwiam sie czy R9500 by uciagnal ??? Widzieliscie kiedys takie polaczenie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...