faro666 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 (edytowane) Witam Znajoma przyniosła mi do sprawdzenia używanego laptopa firmy IBM, ThinkPad T40. Zainstalowany jest na na nim Windows xp pro sp3. Udało mi się zainstalować sterowniki do wszystkich podzespołów oprócz karty graficznej (mobility radeon 7500). Instalacja sterowników ze strony producenta kończy się niebieskim ekranem natomiast instalacja modowanych sterowników desktopowych(mobility modder) zawiesza komputer. W biosie oczywiscie przełączyłem na kartę agp. Po usunięciu sterowników Ati w menadżerze urządzeń przy karcie graficznej wyświetla się wykrzyknik. Z tego co znalazłem w internecie w tym modelu często padała karta graficzna z powodu bez ołowiowych lutów, czy moje problemy mogą wynikać z niekompetentnej naprawy (wygrzanie układu zamiast lutowania). Czy istnieje jakiś sposób na sprawdzenie czy chip graficzny był naprawiany oprócz rozkręcania obudowy? (plomby sklepu) Z góry dzięki za jakieś sugestie. Edytowane 7 Września 2012 przez faro666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...