Mardok Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Napełnianie układu obeszło się bez większych niespodzianek (oczywiście poza wyżej wspomnianym brakiem płynu), pierwsze uruchomienie pompki po przerobieniu kabla na wtyczkę wentylatorową oraz dodaniu oplotu - też nie było niespodzianek :) Na zdjęci bardziej spostrzegawczy zauważą chamski zółty kabel SATA na cóż póki paczka nie przyjdzie z nowym białym na wymiar tak będzie musiało być :/ Mistrzem malowania nie jest ale tragicznie nie wyszło, duży cover na piwnicę jeszcze schnie, a całość prezentuje się tak: Kable z prądem dla SATA wstyd pokazywać bo puszczone "byle by było" nie widziałem sensu ich układania skoro czekam na ładne w oplocie również na wymiar, a dziś chciałbym w końcu komputer uruchomić bo mój Atom zaczyna mnie drażnić ;) To chyba wszystko :) A zapomniałem dodać, w szale walki z malowaniem oberwało się nawet nakrętką do mocowania bloku CPU i się nagle zrobiły czarne jak 380 :) Edytowane 26 Stycznia 2013 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Kurcze w sumie skończyłem (właśnie pisze z tej maszyny), trochę szkoda bo fajna zabawa była ;) Zostało jeszcze kilka rzeczy do zrobienia ale nie zmienią one ogólnego wyglądu projektu: - Niestety dolny cover nie wyszedł mi najpilniej, kilka otworów się zalało więc będę musiał je przetkać i pomalować jeszcze raz ale dziś na pewno mi się już nie będzie chciało. - Żółty kabel SATA do wymiany (Paczka od Sleeveking) - Wymiana wszystkich kabli zasilających SATA/Molex (Paczka od Darmacza) Nie czepiać się dziurek! :) No skro to sobie wyjaśniliśmy to lecimy: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Hyh, tak sobie myślę,że to okno mogłoby być wyżej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 ogólnie jest super ale mnie troszeczkę razi podłączenie tej pojedynczej chłodnicy z tyłu. nie lepiej by było ją obrócić i zrobić krótsze połączenie cpu gpu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 ogólnie jest super ale mnie troszeczkę razi podłączenie tej pojedynczej chłodnicy z tyłu. nie lepiej by było ją obrócić i zrobić krótsze połączenie cpu gpu ? Wiesz... mnie razi ten czarny. Ale juz dajmy spokój ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Wiesz... mnie razi ten czarny. Ale juz dajmy spokój Okno w ogóle jest brzydkie ale cóż takie już dali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Kurcze w sumie skończyłem (właśnie pisze z tej maszyny), trochę szkoda bo fajna zabawa była To ja Ci podeślę swój sprzęt i fundusze i będziesz miał drugie tyle zabawy. ^^ Piękny efekt, też się przyczepię do tych węży z małej chłodnicy, ale, wiemy wiemy, sam tak chciałeś. ;) Mi się bardzo efekt podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forthal Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Cud, miód i orzeszki = Mardok ;] EDIT: A co do samej płyty głownej: MSI Z77 MPOWER (przemalować te żółte elementy na biało i by było imho idealnie) lub Asrock Z77 pro4 (wymiana radiatora na czarny/biały na 'czypsecie'), ale i tak MPOWER bardziej czarna i imho idealna do tego moda EDIT2: Aha, widzę, że wymiana mobo odpada, no cóż ;) Edytowane 26 Stycznia 2013 przez forthal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 _KaszpiR_: czarny razi ? Bosz Ty to już lepiej się nie wypowiadaj ... zaodrze244: chyba już czwarty raz mówię że 1x120 obracać nie będę. MaciekCi: starczy mi na razie "modowania", bo zaraz przyjdzie taki co go czarny razi ... forthal: jak już pisałem wcześniej będę zmieniał całą platformę, wtedy dobiorę sobie jakieś czarne mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forthal Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 A nie kusi cię ten MPOWER? Jak ja go widzę to tylko lekko zaporowa cena xD Do tego widziałem G. Skille na czarnym laminacie (imho lepiej wyglądają niż jakiekolwiek ramy z radiatorami). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 (edytowane) A nie kusi cię ten MPOWER? Jak ja go widzę to tylko lekko zaporowa cena xD Do tego widziałem G. Skille na czarnym laminacie (imho lepiej wyglądają niż jakiekolwiek ramy z radiatorami). Cena MPower nie wiele zmienia bo i tak jest tańsza od tego ASUS'a - nie widzę sensu zmieniać teraz płytę żaby zaraz zmieniać całą platformę. Natomiast ramu na pewno zmieniać nie będę, pomijam już jego cenę - poprostu mi się podoba. Edytowane 26 Stycznia 2013 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forthal Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 OKS! Ten Samsung "zawieszony" na tacce - wisienka na torcie. Ok, to czekam na zmianę platformy, bo tylko ta płyta "razi" w oczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 ładnie to zrobiłeś :) jak z wydajnością? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANDAO Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Jak patrzę na twój projekt i na swój to......... u mnie taki wczesny Gierek na kartki ład, skład, porządek superrr p.s. jak nazywa się "fachowo" ta blaszka z dziurkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 perforowana blacha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANDAO Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 dzięki (zabrakło mi tego słowa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forthal Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 http://i.imgur.com/nA0jMxH.jpg <- MPOWER ;D Nawet nie mów, że nie kusi ;PPP tu link do całości: http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18474542&page=2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 (edytowane) ładnie to zrobiłeś jak z wydajnością? Dokładnie jeszcze nie zdążyłem przetestować ale z szybkich oględzin CPU max 58stC a karta 48stC. CPU 4500MHz GPU 1320MHz Jak patrzę na twój projekt i na swój to......... u mnie taki wczesny Gierek na kartki ład, skład, porządek superrr p.s. jak nazywa się "fachowo" ta blaszka z dziurkami Tak jak już napisał _KaszpiR_ jest to blacha perforowana wyginana domowymi metodami, cóż pleksi mi się już przejadło. http://i.imgur.com/nA0jMxH.jpg <- MPOWER ;D Nawet nie mów, że nie kusi ;PPP tu link do całości: http://forums.overcl...18474542&page=2 Dobrze wiem jak wygląda MPower ze zdjętymi żółtymi elementami, chyba na PCL już taką widziałem u kogoś w worklogu. Tak jak mówiłem pod LGA1155 nie ma sensu już nić zmieniać wyjdzie LGA1150 to się zmieni i płytę i proca - wtedy też będę dobierał coś pod kolor i przeprowadzał pewnie modernizacje LC - teraz niech sobie popracuje chociaż ten miesiąc czy dwa. BTW: Jak ktoś byłby zainteresowany klockami do LC to pozostały mi takowe elementy: MCP-350 z oplecionym kablem i wymienioną wtyczką na czarną wentylatorową. EK-DCP 2.2 z oplecionym kablem i wymienioną wtyczką na czarną wentylatorową. EK Combo DCP 2.2 - zintegrowany rezerwuar do DCP 2.2. Chłodnica Thermochill PA 140.3 Edytowane 27 Stycznia 2013 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 to bardzo dobre temperatury, zastanawiam się u siebie czy zmienić pompkę, może mam za słabą do swojego układu? mcp350 (2grafiki, procek, 2chłodnice 120x4 i 120.2) u mnie grafiki max 60C procek tak 75C na 4.8ghz 1.38v) też bym musiał troszkę poprawić swój układ ,ale chyba poczekam do zmiany platformy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Z CPU wiele nie zdziałasz, sam dobrze wiesz że w przypadku IB lepsze chłodzenie nic nie da bo i tak pod IHS zwykły glut za kilka centów leży, natomiast 60stC na kartach to niewiele więc ja bym się specjalnie nie przejmował. Tak się składa że mam w domu MCP-350 oraz MCP-355 i większych różnic nie zauważyłem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Z CPU wiele nie zdziałasz, sam dobrze wiesz że w przypadku IB lepsze chłodzenie nic nie da bo i tak pod IHS zwykły glut za kilka centów leży, natomiast 60stC na kartach to niewiele więc ja bym się specjalnie nie przejmował. Tak się składa że mam w domu MCP-350 oraz MCP-355 i większych różnic nie zauważyłem ' ja clp dałem na 3770k i temperatura 30C w dół , wcześniej na 4.5ghz miałem w prime gdzieś lekko ponad 70C a teraz na 4.8ghz mam 75C na najcieplejszym rdzeniu na v 1.37v, też bym musiał zrobić coś z moim wc bo w porównaniu z tym co Ty zrobiłeś moje jest po prostu brzydkie:) też galeria jest na pure ,tylko ,że teraz są inne tajle;) właśnie zastanawiałem się czy może pompka rady nie daje ale jak mówisz niema różnicy to nie zmieniam. Edytowane 28 Stycznia 2013 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 ' ja clp dałem na 3770k i temperatura 30C w dół , wcześniej na 4.5ghz miałem w prime gdzieś lekko ponad 70C a teraz na 4.8ghz mam 75C na najcieplejszym rdzeniu na v 1.37v, też bym musiał zrobić coś z moim wc bo w porównaniu z tym co Ty zrobiłeś moje jest po prostu brzydkie:) też galeria jest na pure ,tylko ,że teraz są inne tajle;) właśnie zastanawiałem się czy może pompka rady nie daje ale jak mówisz niema różnicy to nie zmieniam. Aby nie było, jakaś różnica jest po prostu w mojej konfiguracji ledwo zauważalna, u Ciebie to albo więcej RPM albo więcej chłodnic może coś znacząco zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 No i dotarły ostatnie klocki: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 jaką to ma długość? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) jaką to ma długość? Zależy który, ma wymiar wszystkie robione aby mi ładnie do obudowy pasowały. Zamontowane, i tak już sobie zostanie Edytowane 30 Stycznia 2013 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Jakiś czas temu moja pompka zaczęła wydawać z siebie bardzo niepokojące dźwięki, oszczędzacze sobie próby opisania tego słowami i od razu dam filmik: Dziś dopiero miałem czas wszystko rozebrać, bo teorii narodziło się kilka od powietrza po urwane porcelanowe łożysko. Po rozebraniu (u mnie to dość czasochłonne zadanie) sama pompka prezentuje się jak należy: Nie mając więcej pomysłów poskładałem wszystko w całość z tą różnicą że pompkę podłączyłem pod Szefa 400W na czas odpowietrzania i co ciekawe teraz nic nie hałasuje: Po godzinie odpowietrzania zaczęło mi się nudzić to odpaliłem cały PC w takiej formie jak na zdjęciu wyżej (teraz z niego piszę) i dalej brak niepokojących dźwięków jak na filmiku. Jak się już wszystko odpowietrzy podłącze pompkę ponownie pod AX850 i zobaczymy czy "trzaski" powrócą ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 coś rezonowało w budzie, teraz zmieniłeś położenie pompki i już nie brzęczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 coś rezonowało w budzie, teraz zmieniłeś położenie pompki i już nie brzęczy Nic nie rezonowało bo trzymanie pompki w rękach nie mniejszało hałasu, tak samo zmiana jej pozycji. Poza tym dźwięk dochodził bezpośrednio z pompki a nie obudowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 ważne ze już nie dokucza, a propos "smakowy układzik" :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 ważne ze już nie dokucza, a propos "smakowy układzik" :-) Dzięki, choć dalej lekko mnie martwi że nie wiem co to było. Cóż póki co jest OK :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...