Animaes Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 (edytowane) Od kwietnia mam nowy zestaw na G530 z boxowym chłodzeniem 1155. Niedawno zaczęło wydawać bardzo wysokie, ciągłe dźwięki (piszczy). Z tego co się rozeznałem to są tzw. "cewki". Istnieje jakiś sposób na wyciszenie/naprawę tego wentylatora (wyczyściłem już dokładnie i nic nie dało) czy mam się nastawić na kupno nowego chłodzenia? Edytowane 8 Września 2012 przez Animaes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 A co maja cewki wspolnego z wentylatorem? Nie piszczy ci przypadkiem plyta/zasilacz/karta?? Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Animaes Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 (edytowane) Byłem święcie przekonany, że to boxowe chłodzenie. Zatrzymałem je na chwilę i okazało się, że dźwięk nie ustał. Zasilacz to OCZ 550 80Bronze, a GPU nie posiadam obecnie; przysłuchałem się uważnie i myślę, że te dźwięki wydaje tak jak zasugerowałeś- płyta. [H61M-D2-B3 Gigabyte] Co mogę z tym zrobić? Czy gwarancja obejmuje tego typu usterkę? Z tego co wyczytałem, można też zalać cewki klejem. Edytowane 8 Września 2012 przez Animaes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 Nie jest to usterka, na gwarancję Ci tego nie przyjmą bo nie przeszkadza to w użytkowaniu - nie wpływa na stabilność itp. Można zalać, ale w razie gwarancji mogą się doczepić w ingerencję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...