Carson Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 (edytowane) O jakim samsungu piszesz dokladnie? Cos takiego mnie zainteresowalo http://www.agito.pl/...470,5532-464826 ale to na tn i jeszcze benq g2251M w aukcji wpisali ze jest na PVA ale nigdzie nie moge znalezc potwierdzenia Dobra, zamowilem ips235v-bn. W zyciu nie mialem takiego problemu z wyborem sprzetu :) Edytowane 13 Września 2012 przez Carson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Monitor przyszedl. Obraz w porowaniu z moim starym lcd 940nw to Juz nie dotkne TN wiecej. Lekkie smuzenie zauwazylem tylko w fife, bardzo dynamicznie sie przesuwa obraz od lewej do prawej, wiec troche widac na zawodnikach ale nie na tyle zeby przeszkadzalo. Pozniej podepne starego crt i zmierze laga ale moje oczy nic nie zauwazyly, kontry w symulacjach wyscigow wychodza na czas wiec jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 (edytowane) Przepaść między TN, a PVA lub IPS jest ogromna. Mam kumpli co siedzą na TN i mówią, że lepszego monitora im nie trzeba. Jak tylko zobaczą dobrego IPS czy PVA to od razu mówią, że TN jest do kitu . W IPS może denerwować srebrzenie i ujowa czerń. Edytowane 15 Września 2012 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandek Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Ja akurat czernia sie nie przejmuje. Smuzenie denerwuje mnie na tyle ze nie akceptuje takiego monitora. Co mozecie polecic jako alternartywe ? wymagania brak smuzenia, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 (edytowane) to chyba bys musial sie zainteresowac crt jak przegladam testy roznych monitorow (tanich i drogich) z ta wyscigowka gdzie sie ustala tempo i pokazuje smuzenie to wg mnie wszystkie smuza. Sprawdzalem kilka gier i tylko w fifie widze LEKKIE smuzenie i to nie calego obrazu tylko zawodnikow. W BF3 i wyscigach i filmach nic takiego nie ma, wiec decyzja nalezy do Ciebie. PS dotarlo do mnie ze do testow i opinii innych trzeba podchodzic z dystansem. Wszedzie polecany dell 2209WA wg testow (kilka zrodel) ma gigantyczny inputlag, ponad 30ms (mierzony, nie wg pustych zapewnien producenta). Jak widac jakos uzytkownikom nie przeszkadza w graniu, a tutaj na forum ma go kilka osob. Edytowane 15 Września 2012 przez Carson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandek Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Ale moje pytanie jest nastepujace... Czy naprawde jest taka roznica miedzy TN a IPS ? Bo mozna miec iliame prolite 2407hds za okolo 550zl uzywke i mozna miec za 580 zl nowego LG IPS tego co ma carson. Ktory monitor wybrac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Brałbym IPS, ale szczerze mówiąc w tej cenie to wielkich różnic nie będzie ;). Na naprawdę dobry monitor w 16:9 trzeba wydać około 1400zł, a jeśli chodzi o 16:10 w full HD to już kwoty robią się astronomiczne. Poczytaj testy, może coś wybierzesz na ich podstawie, ale osobiście odradzam wszelkie monitory TN. Nie wiem jednak jak działają tanie IPS bo nie miałem okazji takich testować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...