madrose Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2012 Witajcie, nie mogę znaleźć w wyszukiwarce porównania tych dwóch płyt i w związku z tym bardzo Was proszę o podpowiedzi - która płyta wg Was jest bardziej warta zainteresowania. Na tomshardware na przykład obie płyty są potraktowane w końcowej ocenie na równi, ale ja bardziej wierzę w doświadczenia, przemyślenia i testy forumowiczów, niż prawdopodobnie sponsorowane artykuły. Ponieważ sprzętowe możliwości obu płyt są podobne (ilość PCIE, ilość faz, mnogość złącz), to bardziej proszę o Wasze podpowiedzi dotyczące biosów obu płyt i ogólnie działania sprzętu, chociaż wszystkie przemyślenia są mile widziane. Mam 2xGTX465 od Asusa, dysk SSD Samsung 830 128G, 2x8GB Kingston Hyper-X 1600MHz, chłodzenie Macho Hr-02, i pytanie - czy któraś z tych płyt z i5-2500k będzie lepszym rozwiązaniem w tej konfiguracji, czy np. Asus P6X58D-E z i7-920? Czy SLI dla kart Gen2 będzie chodził tak samo i tu i tu? Przepraszam, jeśli mój post łamie zasady forum, ale naprawdę nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania w wyszukiwarce. Pozdrawiam. M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 (edytowane) a tu patrzyłeś http://www.purepc.pl..._pod_ivy_bridge moim zdaniem asrock jest lepszy. Edytowane 11 Września 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Miałem podobny dylemat, ale kupiłem Asrocka z77 Extreme6. Przeważyło super szybkie botowanie, możliwość wyłączenia wszystkich diód na płycie, więcej USB3 i łącze eSATA na tylnim panelu. Pod względem OC płyty będą podobne. MSI ma ładniejsze UEFI i według niektórych testów zużywa trochę mniej prądu, ale nie jest to jakaś duża różnica. Asrock ma także port PCI dla ludzi mających dobrą dźwiękówkę lub coś innego na takowe łącze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrose Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 dzieki za podpowiedz - widzialem ten test i tutaj zdecydowanie wygrywa asrock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 generalnie testom tutaj można wierzyć, przynajmniej ja nie odniosłem wrażenia że są sponsorowane ;) poza tym miałem styczność z płytą msi na z77 i nie jest zła ale asrock bardziej mi się podoba oraz przemawiają za nim wszystkie argumenty m40 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...