marcinq123 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 (edytowane) Witam, zakupiłem nową kartę graficzną - Radeon 7770 w morele.net. Mam z nią niestety następujący problem widoczny na zdjęciach. Sprawdzane na 2 komputerach, wejścia PCI-E 1.1 oraz 2.1. Bios resetowany na wszelki wypadek. Sprawdzane na złączu dvi I HDMI - jest tak samo. Czy to problem z pamięciami na karcie ? Edytowane 14 Września 2012 przez marcinq123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 (edytowane) Bardzo prawdopodobne. Jaki to dokładnie model karty? Jeżeli nic nie podkręcałeś to moim zdaniem karta nadaje się do zwrotu (na twoim miejscu skorzystałbym z prawa do odstąpienia od umowy kupna = zwrot kasy, masz 10 dni na oddanie). Naprawa gwarancyjna może się długo ciągnąć, a mogą ci odesłać nienaprawioną kartę. Możesz spróbować obniżyć taktowanie rdzenia i pamięci do wartości referenta albo dowoltować kartę. Może to pomoże, ale mi nie dawałoby spokoju, że z kartą jednak są jakieś problemy. Mam sprawnego Asusa na sprzedaż : P Edytowane 14 Września 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Bardzo prawdopodobne. Jaki to dokładnie model karty? To jest dokładnie ten model co polecałeś i masz na sell :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 (edytowane) Ta karta nie jest jakoś super podkręcona, ale można sprawdzić czy przy taktowaniu GPU 1000Mhz, pamięci 1125Mhz problem też występuje (ustawiasz w Catalyst Control Center). Ewentualnie można też spróbować ustawić jej zarządzanie energią na +20% albo ściągąć Asus GPU Tweak i dać jej normalny Vcore, czyli 1,175 (asus obniżył do 1125). Ale ja bym tą kartę odesłał, ewidentnie jakiś wadliwy egzemplarz ci się trafił Edytowane 14 Września 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 (edytowane) Tzn, zaraz po włożeniu karty do kompa już w biosie pojawiły się takie objawy więc nie było mowy o żadnym OC ;] Edytowane 14 Września 2012 przez marcinq123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Czyli, in the end, wyjdziesz nawet lepiej na tym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 (edytowane) (na twoim miejscu skorzystałbym z prawa do odstąpienia od umowy kupna = zwrot kasy, masz 10 dni na oddanie) Z uszkodzoną kartą tak samo to działa ? Szkoda że woreczek od przejściówki dvi -> vga się uszkodził Edytowane 14 Września 2012 przez marcinq123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Ale ty tej karty nawet nie zdążyłeś rozpakować ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Umowę k-s zawarłeś na odległość, czy odbierałaś w salonie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Na odległość ofcourse :) tak wiem ze mam 10 dni ale nie wiem jak się to ma z uszkodzonym sprzętem. Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Trudno, aby dostarczenie Ci uszkodzonego sprzętu (czyli nie wywiązanie się sprzedawcy z umowy) miało ograniczać Twoje prawo do odstąpienia od umowy. Musisz jednak spełnić wszystkie warunki konieczne do skorzystania a tego prawa skorzystania. Jakie to warunki - odpowiedź znajdziesz pewnie w regulaminie sklepu, ustawie która reguluje zawieranie umów konsumenckich na odległość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...