matfly Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 (edytowane) Witam, dzisiaj z ciekawości pobrałem Memtest86+ w wersji 4.20 (25/01/2011) z oficjalnej strony http://www.memtest.org/#downiso do wykonania testu skłoniły mnie zaniki obrazu podczas grania, tak jakby karta graficzna przestała odpowiadać. Obraz się robił czarny na około 30 sekund po czym wszystko wracało do normy. Wracając do tematu po uruchomieniu testu od samego początku zaczęło 'sypać' błędami, zamieszczam krótki filmik z mojego testu: http://www.youtube.com/watch?v=9IdZ3Gsmph0 Sprzęt: MSI GeForce GTX 560 TX-Ti Hawk 1GB DDR5 PCI-E Goodram DDR3 Dual Channel 2x2048MB 1600 Mhz CL9.0 Intel Core i5 2300 2.8 Ghz Gigabyte GA-P67A-D3-B3 Samsung HD502HJ 500 GB Windows 7 Ultimate Czy należy odsyłać pamięci na gwarancje ? Edytowane 14 Września 2012 przez matfly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abes99 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Spróbuj zamieniać pamięci slotami a potem przetestować pojedynczo - jak dalej będą sypać błędami (albo jedna z kości tylko), to na gwarancję... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matfly Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Po testowałem z zamienianiem slotów, wychodzi na to że tylko jedna gość ma errory na wszystkich slotach, druga tych errorów nie ma. Takie pytanie czy te uszkodzenia mogły zostać spowodowany tym że nie wyłączam komputera tylko uruchamiam tryb sleep, z tego co wiem napięcie na RAM jest wtedy podtrzymywane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Raczej nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matfly Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Ramy mają pół roku, to pech czy mogą być jakieś konkretne powody ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...