Skocz do zawartości
Misiekpysiek

Karta GIGABYTE HD6670 i płyta ASUSTeK Computer INC. P5QL - E

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie dotyczące karty graficznej mianowicie znalazlem co takiego:

http://www.ataniej.p...i/2774/produkt/

i chcial bym wiedziec czy ta karta bedzie napewno pasowala do plyty glownej:

ASUSTeK Computer INC. P5QL - E

Szukalem kart tak do 200-250 zl i ta wydaje sie najtansza z dostepnych jak macie jakas lepsza tak do 200 zl to dajcie znac. Karta ma sluzyc glownie do gry ( WoW, Diablo, SC , CoD).

Narazie nie stac mnie na lepsza a ta (PCIE GIGABYTE HD6670) wyglada przyzwoicie i mysle ze gry takie jak podalem wyzej udzwignie.

Sugestie mile widziane z gory dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można się rozejrzeć za HD4850 1GB DDR5 o Vertexa / PowerColora , na allegro chodzą po 260-270 zł .

Karta sporo mocniejsza od HD6670 choć dużo bardziej prądożerna , markowe PSU 400W wymagane .

Ew. używki HD4850 - można je dostać w podobnej cenie co tego HD6670 , czasami nawet taniej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Postanowiłem, ze jednak zwruce uwage na ta karte graficzna (HD4850 1GB DDR5)

i udało mi się znaleść w podobnej cenie co GIGABYTE HD6670 -

http://www.pixmania.pl/pl/pl/12788326/art/vtx3d/radeon-hd-4850-1-gb-gddr5.html?srcid=7128&CodePromo=oui

I chciał bym ja kupic tylko mam w zwiazku z tym pytanie. Mianowicie:

- Posiadam zasilacz, który mi dobrze słuzy juz jakis czas 500W i zastanawiam sie czy udzwignie ta nowa karte (HD4850) + reszte komputera:

- plyta glowna ASUSTeK P5QL - E

- procesor Intel® Core 2 Duo CPU E8400 3GHZ

- pamieci 3328 MB

Z gory dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej go wymień jak najszybciej na coś markowego, taki zasilacz za 150 zł to nieporozumienie. HD4850 to prądożerna karta, Logic może jej nie sprostać, wskutek czego dojdzie do jego awarii i być może po chwili zostaniesz bez połowy sprzętu, bo druga połowa będzie spalona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi