mendos Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Tak jak w tytule - nie działa systemowy rejestrator dźwięku. Po kliknięciu "Rozpocznij nagrywanie" otrzymuję komunikat - "Nie można odnaleźć urządzenia do nagrywania dźwięku". Mikrofon nie jest również wykrywany w programie Skype - komunikat - "brak dostępu do karty dźwiękowej" (głośniki działają). W menedżerze urządzeń mikrofon jest wykrywany i wg. menedżera działa poprawnie. Ściągnąłem nawet nowy sterownik audio ze strony producenta notebooka i próbowałem go aktualizować poprzez menedżer urządzeń lecz nie mogę tego zrobić bowiem otrzymuję komunikat, że oprogramowanie sterownika jest aktualne. ASUS M51Va P7350 3GB RAM ATI 3650 VISTA 32-bit Nie mam koncepcji co z tym dalej zrobić. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 (edytowane) Mialem tak ostatnio w HP ( jakims tanim modelu)..... Pomoglo odinstalowanie sterownika karty dziwkowej i BT oraz zainstalowanie nowych wersji - czyli nie ma sterownikow i odrazu instaluje nowe sciagniete. Potemw ocjach upewnilem sie czy to aby napewno jest przstawione na rejestrator dziekow a nie jakies inne urzadzenie ktore wybiera sie samo (np jakis cyfrowy rejestrator *nazwa firmy*). Zobacz jeszce czy mic dziala na jakies zewnetrznej kamerce....ostatnio w sony laptopie nie bylo microfonu...dlatego mi nie dzial.... Jak dziala na kamerce to typowy blad driverow. Jak nie dasz rady to......recovery...wiem to boli. Edytowane 5 Października 2012 przez makaron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...