forthal Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 (edytowane) Witam, tak sobie siedzę i rozmyślam, mam 800zł na upgrade (+300zł myślę, że 'pozyskam' za obecną grafę) i noszę się z zamiarem zmian tego co w sygnaturce. Na pierwszy rzut chyba pójdzie GPU + PSU (w planach również Define Mini) i teraz pojawia się pytanie: PSU: priorytet - cisza, myślę nad: 1. http://www.skapiec.p...37/comp/3057938 2. http://www.morele.ne...0cxv2eu-399354/ 3. Hexa 500W - znajomy kupił, niestety zbyt głośny, ale w tej cenie to jest wporzo :S 4. XFX Core 550W - odpada; brat ma i jak dla mnie to trochę kiepa jeżeli chodzi o obroty tego zasilacza w zależności od obciążenia 5. Inne sugestie? Ogólnie, na PSU nie chcę wydać więcej niż 260-270zł, wiadomo zakup na lata. GPU: Sapphire 7850 2GB (wersja z 2 wentylami) - w tej cenie chyba nie ma nic innego, tyle, że mój biedny i3 może ją ograniczać, ew. 7770? Noszę się też, już od dłuższego czasu, z zamiarem wymiany obudowy na Define Mini (<3), aczkolwiek to zależy, czy moja obecna zasiłka dałaby radę z i3 / 7850 ? Na i3 planuje jeszcze trochę posiedzieć. Jeżeli chodzi o preferencje - nastawiam się pod GW2 ze sprzętem, wiem, wiem, i5, i5, ale pomińmy to ;P Może jakieś inne propozycje? Tak jak mówię, 1100zł funduszu jest. O, może bardziej precyzyjnie: do 1440x900 GW2: i3 / 7770 starczy? Czy jednak warto zainwestować w 7850 kosztem obudowy? Z góry dzięki za pomoc w podjęciu ostatecznej decyzji. Edytowane 15 Września 2012 przez forthal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 1440x900?? Proponuję fundusze przeznaczyć na nowy monitor. A jeżeli nie to HD7770 to max czego potrzebujesz. Co do zasilacza to ci nie doradzę, bo sam mam XFX 550W i w moim odczuciu KAŻDA karta graficzna go zagłuszy, nawet Asus HD7770 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forthal Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 (edytowane) Co do monitora - fakt, to jest myśl! Nie wpadłem na to :S No cóż to muszę się z tym przespać. EDIT: ok, przespałem się z tym ;) W pierwszej kolejności kupię PSU i obudowę; zacznę odkładać na monitor (bodajże Dell u2412m, srebrzenie mi chyba nie będzie przeszkadzać przy tym co mam obecnie - LG L192WS :S), także dzięki za "otwarcie" oczu. Edytowane 16 Września 2012 przez forthal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...