Skocz do zawartości
tawariszcz_gonciarsky

animowany GIF [rozdziałka]

Rekomendowane odpowiedzi

ano faktycznie, full opcja... =]

dokładnie o cóś takiego mi chodziło - dzięki wielkie :D

btw. dlaczemu po zmniejszeniu rozdziałki pliku zajmuje on więcej, aniżeli źródłowy? i to niezależnie od ustawień optymalizacji zapisu (czy jakoś tak) ...normalnie makabra :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łoj niebałdzo chiba...

gif składa się z 4-rech klatek w rozdzielczości 100x100 128 kolorów rozmiar 6 458 bajtów

zmieniam rozdziałike na powiedzmy 85x85, 63 kolory, paleta to 'optimized median cut' (powinno zajmować mniej, niż przy 'optimized octree', a standardowej palety nie wiedzieć czemu wybrać nie mogę) redukcja kolorów na 'nearest color' i [gluteus maximus] zbita - rozmiar rośnie do 6 791 bajtów...

ja już nic nie qmam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozbij gif'a na pojedyncze klatki w jakims programie np. Paint Shop Pro 8 zredukuj co trzeba i sklej wszystko w Animation Shop

dokladnie :) ja w tych programach meczylem sie ze swoim awatarkiem :D

hmmmm niech zgadne.... tez sobie jakiegos robisz ? :P

pierw do psp, poczaruj z paleta i dopiero wtedy do as :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja w tych programach meczylem sie ze swoim awatarkiem :D

hmmmm niech zgadne.... tez sobie jakiegos robisz ? :P

poniekąd :P

parę lat temu popełniłem animowanego logosa i jak go wczoraj na plytce znalazłem to się łezka w oku zakręciła =] ...tyle że 200x200 i zajmuje 26kilo, to się na avatara nie zmieści ...i teraz walczę z nim, coby do 6 spadło (mam 6400b i się męczę nieźle)

pierw do psp, poczaruj z paleta i dopiero wtedy do as :)

w nocy się pobawię - może się uda (chociaż on jest na takim poziomie, że pewnie bym szybciej na nowo maznął, niż go przeskaluję :oops: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to poszło ( :arrow: avatar) :wink:

rewelacja może to nie jest, ale powstawał 15 minut (słałem życzenia na gwiazdkę i głupio było nic nie załączyć =] a sama zawartość merytoryczna to skrócona story mej młodości :twisted: )

ale do tematu wrócić czas - wykorzystałem pojedyńcze gify wyeksportowane z animacji za pomocą ifranviev'a (przypadkiem poszły jak go teściłem), przeskalowałem je w acdsee, skleiłem w animację animation shop'em, jakość zapisu dałem na minimum i jakoś samo z siebie wyjszło 5 kilo :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi