tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 zdrastwujtje! poszukuje jakiegos frii programiku do zmiany rozdzielczosci animowanych GIFów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zdaje sie Animation Shop 3 firmy JASC posiada taka mozliwosc. Sprawdzil bym ale aktualnie nie jestem w stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 ja polecam sprawdzić w ifranview Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zdaje sie Animation Shop 3 firmy JASC posiada taka mozliwosc. Sprawdzil bym ale aktualnie nie jestem w stanie. Zgadza się, ten programik wymiata :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 ano faktycznie, full opcja... =] dokładnie o cóś takiego mi chodziło - dzięki wielkie :D btw. dlaczemu po zmniejszeniu rozdziałki pliku zajmuje on więcej, aniżeli źródłowy? i to niezależnie od ustawień optymalizacji zapisu (czy jakoś tak) ...normalnie makabra :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Oj napewno cos zle ustawiasz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 łoj niebałdzo chiba... gif składa się z 4-rech klatek w rozdzielczości 100x100 128 kolorów rozmiar 6 458 bajtów zmieniam rozdziałike na powiedzmy 85x85, 63 kolory, paleta to 'optimized median cut' (powinno zajmować mniej, niż przy 'optimized octree', a standardowej palety nie wiedzieć czemu wybrać nie mogę) redukcja kolorów na 'nearest color' i [gluteus maximus] zbita - rozmiar rośnie do 6 791 bajtów... ja już nic nie qmam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Rozbij gif'a na pojedyncze klatki w jakims programie np. Paint Shop Pro 8 zredukuj co trzeba i sklej wszystko w Animation Shop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Rozbij gif'a na pojedyncze klatki w jakims programie np. Paint Shop Pro 8 zredukuj co trzeba i sklej wszystko w Animation Shopdokladnie :) ja w tych programach meczylem sie ze swoim awatarkiem :D hmmmm niech zgadne.... tez sobie jakiegos robisz ? :P pierw do psp, poczaruj z paleta i dopiero wtedy do as :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 ja w tych programach meczylem sie ze swoim awatarkiem :D hmmmm niech zgadne.... tez sobie jakiegos robisz ? :P poniekąd :P parę lat temu popełniłem animowanego logosa i jak go wczoraj na plytce znalazłem to się łezka w oku zakręciła =] ...tyle że 200x200 i zajmuje 26kilo, to się na avatara nie zmieści ...i teraz walczę z nim, coby do 6 spadło (mam 6400b i się męczę nieźle) pierw do psp, poczaruj z paleta i dopiero wtedy do as :) w nocy się pobawię - może się uda (chociaż on jest na takim poziomie, że pewnie bym szybciej na nowo maznął, niż go przeskaluję :oops: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 to wrzuc go tutaj, zobaczymy co kiedys stworzyles :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 no to poszło ( :arrow: avatar) :wink: rewelacja może to nie jest, ale powstawał 15 minut (słałem życzenia na gwiazdkę i głupio było nic nie załączyć =] a sama zawartość merytoryczna to skrócona story mej młodości :twisted: ) ale do tematu wrócić czas - wykorzystałem pojedyńcze gify wyeksportowane z animacji za pomocą ifranviev'a (przypadkiem poszły jak go teściłem), przeskalowałem je w acdsee, skleiłem w animację animation shop'em, jakość zapisu dałem na minimum i jakoś samo z siebie wyjszło 5 kilo :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...