hzAAAA Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2012 Chciałbym "ściągać" pewne streamy z neta z pomocą takich programów jak: -HIDownload lub VSO Downloader Niestety mam pewien problem. Programy te "tak jakby" nie wykrywaja moje internetu. Tzn. jako "karte siecowa" te programiki wykrywaja mi cos takiego: __Realtek RTL8168B/8111B PCI-E Gigabit Ethernet NIC__, a ja w rzeczywistości korzystam z neostrady..., nie używam żadnej karty sieciowej..... mam windows 7 -do działania sniffer jest potrzebny jakiś program/sterownik WinPcap , ktory mam zainstalowany... Sytuacja wyglada tak ze , net mi chodzi(neo), karta siecowa rzekomo jest wykryta , ale żadnych streamow mi nie "wylapuje". Teraz pytanie, co zrobic aby jako "karte sieciowa" lub inaczej "adapter połączenia z internetem" wykrywało mi neostrade?? z gory dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verbal.Kint Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 (edytowane) HiDownloader nie jest do pobierania streamów tylko plików z internetu. Do streamów jest np. VSO Downloader. Więc jeżeli zamierzasz pobierać stream to za jego pomocą. "WinPcap is the Windows version of the libpcap library; it includes a driver to support capturing packets.". Co do "jaką kartę sieciową wybrać?" - czyli jaki interfejs sieciowy to zrób screenshota to (być może) ci podpowiemy. Edytowane 28 Lutego 2013 przez Verbal.Kint Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gHo Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 Trochę post stary, ale... Ciekawym programem jest Fiddler. Można wyciągnąć dużo informacji, które przepływają na interfejsie / w przeglądarce. Streamy też można spróbować nasłuchać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...