tomaszek71 Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 Witam wszystkich. Sytuacja mnie zmusiła do zakupu obudowy ( synowi chce dać hd6950 i na bank do jego budy się nie zmieści ). Wykombinowałem tak że dam Młodemu mojego Antka p182 a tatuś coś sobie zakupi. Waham się między Fractal Define XL, CM HAF X i naszym Silentium Regnum. Skłaniam sie ku Fractalowi bo klasyczny wygląd ale czy nie będzie za gorąco przez wyciszenia? HAF X wygląd hmmm jak szczerbata 16- latka ale jak ma mieć chłodno i w miarę cichą wichurę to rozważe zakup. Silentium na samym końcu bo niby kasa najmniejsza ale czytam opinie i denerwują mnie bzdury typu plastik bombastik przyciski power i reset, padający regulator obrotów. Pomóżcie coś wybrać starszemu panowi w wieku 42 latek:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 XL :) Wyciszenie nie przeszkadza w chłodzeniu a i zdjąć je można. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 Jak cisza z poprawną wentylacją, to wspomnainy Define XL lub np. Define R4 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Posiadam Define XL i jak na razie GF 560Ti i E8400 się nie ugotowały ;). Fakt, że inne budy zagwarantują 3-5st mniej na procku i może do 10 na grafice, ale jak dla mnie cisza jaką gwarantuje mi ta obudowa jest ważniejsza niż niskie tempy, bo nie żyłuję tak mocno w OC. Jak do tego dodasz jeszcze jakiś fajny regulator obrotów, i masz zarówno chłodną jak i cichą budę :) P.S. na regulator jest stosunkowo mało miejsca z przodu (przednie drzwiczki), więc musisz szukać "płaskiego" regulatora, chodź ja na szczęście zmieściłem Zalman zm-mfc 1 plus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Fractal ma jakiś swój panel regulujący prędkości, taki płaski, akurat ładnie się wpasuje na przodzik. Fractal Adjust 108. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Posiadam Define XL i jak na razie GF 560Ti i E8400 się nie ugotowały . Fakt, że inne budy zagwarantują 3-5st mniej na procku i może do 10 na grafice, ale jak dla mnie cisza jaką gwarantuje mi ta obudowa jest ważniejsza niż niskie tempy, bo nie żyłuję tak mocno w OC. Jak do tego dodasz jeszcze jakiś fajny regulator obrotów, i masz zarówno chłodną jak i cichą budę P.S. na regulator jest stosunkowo mało miejsca z przodu (przednie drzwiczki), więc musisz szukać "płaskiego" regulatora, chodź ja na szczęście zmieściłem Zalman zm-mfc 1 plus Ja mam w środku i nie narzekam, w końcu nie kręci się tym co 10min :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mis456 Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Dziwne ze nie padła jeszcze propozycja: http://www.skapiec.pl/site/cat/11/comp/3789028#from48679 Obudowa perfekcyjnie wentylaowana, w tej cenie ideał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Dziwne ze nie padła jeszcze propozycja: http://www.skapiec.pl/site/cat/11/comp/3789028#from48679 Obudowa perfekcyjnie wentylaowana, w tej cenie ideał Nie wiem co na to autor tematu, ale dla mnie bez piwnicy od razu odpada - no i wygląd plastików taki jakiś za bardzo "elo młodzieżowy" jak dla mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrunX Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Tez mam dylemat ale ja wybieram miedzy Fractalaem i Anteciem p280 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Obudowa perfekcyjnie wentylaowana, w tej cenie ideałNie ma obudów ideałów i wie to każdy tester Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...