Skocz do zawartości
HQ12

SAME PRONBLEMY Z TYMI IBM

Rekomendowane odpowiedzi

otwozylem obudowe zeby pc mial czym odychac w tych trudnych czasach i pozatym dobiegaly do mnie dziwne dzwieki jakby hdd gubil napiecie i ponownie sie rozkrecal po zdjenciu blachy z obudowy i jakim 3godz grania w gta chcialem sprawdzic jak sie nagzal proc , grafa no i hdd wszystko gorace tak ze mozna sie opazyc! za wyjatkiem hdd ktory to mial przed dzien jakies 45 celicjuszy ale do opazen to mu troche brakowalo grafa jakies 60-65 celicjuszy! proc niewiem ale wydawl sie na dotyk ruwnie cieply (niemam czujnika) i tak jak badalem organoleptycznie tego hdd a jest nim ibm ic35 40gb dziwny dzwiek! ja juz zlany potem !!! a ten nie przestaje na jednym odglosie tylko yyyyyy wwzzyyyt yyyyy wwwwzzzyyyt a kom wisi to strzelilem reseta po czm walnolem power i chodzi normalnie jego transfer mnie troche martwi 130000-150000 jego poprzednik mial 220000 co jest?? kabel zasilania do [gluteus maximus] moze tasma a moze sie przegzewa a moze wszystko na raz!?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec tak poruszalem najpierw zasilaniem ale nadal sie kreci bo dosc glosno pracuje slychac go z 10 metrow jak poruszaylem tasm tez nadal sie krecil no dobra mysle chodzi jak trza wiec cos w srodku padlo?! w dupe mac do serwisu z nim klikam na pulpici a kom no reaction kursor chodzi zero blu srenow ale stoi, no tak stracil kontakt z hdd to mu bota no i przy starcie go nie wykryl!!? wiec shud down i gibam tasma na wszystkie strony podlaczam i juz jest w srud zywych!! a wiec ile kosztuje tasma 80-tka a moze sie myle ;-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie najlepszym sposobem jest titan (ten co w opisie) i wiatrak biurkowy :) ktory stawiam kolo kompa w ktorym jest otworzona obudowa :) i tak temperaturka z 37 spada do 32 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie zestawienie to by mnie powalilo na ziemie ja sobie cdenie cisze i odczuwam jej niedostatek po zdjecu blachy juz olac wentyla na radiatoze ale swist 7200 rmp tego ibm'a ic35 40GB dobja mnie na max

tasma jest walnienta na 99.9% to z reszta tlumaczy ten transfer az dziwne ze to chodzi bardzo jestem ciekaw czy hdd mi od tego nie padnie ale pytanie brzmi czy cos jeszcze jest kopniete no i te celicjusze na grafie oj jak boli ile maja szanowni koledzy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety to nie koniec klopotow na 40-stce kom mi dzis zwijexcha strzelil wale reset a przy srarcie zzzz zzzz zzzzz zzzz i go nie wykryl!!!!! podlaczylem 80-tke i transwer 21 000!!!!! cdo sie z nim dzieje do diabla!!!! pomocy k.....wa niechce oddawac go do serwisu na dwa tygodnie do tych bucow!! ale wszystko zmieza w ta strone jak bede zwleka to strace jeszcze zawartosc!!!!(((((((((((((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ciagu 6 mies 2 racy wymienalem ten dysk-za kazdym raze mechanika zaczela stukac i padal od razu.Procz tego znalazlem sajta na ktorym opisany jest ow problem-przegrzewa sie najmniejszy uklad na plytce....podtwierdzam to u mnie byla tak samo.ANTYPOLECAM wszystkim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...