otherside Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Złożyłem komputer na bazie tej płyty głównej i po włączeniu zasilacza (350-watowy Fortron) się nie włącza - dioda na płycie pulsuje na czerwono (ale nie wyłączając się, coś jak kierunkowskaz w starym Maluchu) i słychać ciche piszczenie, coś jakby cewka. Jako że ciężko znaleźć jakiś opis złącz na tej płycie, próbowałem też łączyć piny śrubokrętem - bez rezultatu. Dodam jeszcze, że mam 4 GB ramu Goodram, a zasilacz kupiłem jako używany po odnowieniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Jakim odnowieniu? Odłącz wszystko od zasilacza, zostaw tylko DVD dla obciążenia i zewrzyj we wtyczce 24-pin czarny i zielony. W ten sposób sprawdzisz, czy zasilacz jest sprawny i czy rusza na sucho. Przydałoby się gdybyś powiedział jaki procek i grafika, by mieć pewność, że nic nie przeciążyłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
otherside Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 (edytowane) Grafiki brak, procek E5500 z radiatorem Arctic Cooling (wiem, że nie najlepsze, ale takie było dołączone). Z tym zasilaczem zaraz spróbuję, że też nie wpadłem na to od razu :/ Co do odnowienia — też głupio napisałem, zapewne polegało na sprawdzeniu, czy działa i wstawieniu nowego wentylatora. Dobre i to. Sprawdziłem - zasilacz się włącza. Dowiedziałem się teraz, że ta płyta działa tylko z pamięciami 1066 Mhz, jeśli procesor ma FSB wyższe niż 800 Mhz, a ja mam 1333 Mhz :/ Czy to może być powodem? Edytowane 21 Września 2012 przez otherside Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Podłącz minimalną konfigurację, tj. mobo, zasilacz, pamięć, cpu, klawiatura. Jak nie potrafisz rozszyfrować złącz frontpanelu, podeślij fotkę, taką na której coś widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
otherside Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 Podłączyłem - bez zmian. Próbowałem nawet odpalić go bez pamięci, żeby ewentualnie popiszczał BIOSem. Złącza udało mi się rozszyfrować z pomocą różnych opisów płyt głównych do komputerów Acer, poza tym łączyłem śrubokrętem wszystko co się dało i nic to nie dało. Złącze zaś wygląda tak - 2 poziome rzędy po 7 pinów, w górnym rzędzie brakuje piątego od lewej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...