PaGo Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Witam, Mam problem z chlodzeniem boxowym, mianowicie nie pracuje tak jak powinno przez to procesor czesto osiaga szczytowa temperature przy ktorej komputer sie wylacza. Wszelkie programy pokazuja mi obroty na boxie powyzej 4000 rpm, natomiast wentylator pracuje tak cicho, ze jestem w stanie uslyszec nawet psa drapiacego sie u sasiadow na podworku. Przez pewien moment bylo ok - skad wiem? Phenomowe boxy sa na prawde glosne, gdy wentylator chodzil na pelny obrotach zagluszal stuningowane golfy jezdzace po okolicy, a gdy komputer byl wlaczony w godzinach nocnych nikt z rodziny nie mogl spac. Nie wiem co zrobic, bawilem sie w biosie, bawilem sie w speedfanie i jakims programie od msi - zadnych skutkow. Komputer: Phenom X2 555 @ X4 955 MSI 770-C45 Z gory dzieki za jakakolwiek pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Zrób clear cmos, przywróci ustawienia domyślne biosu. Sprawdź wentylator na innym złączu płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darki20 Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 pierwsze co bym zrobił to zresetował bios po przez wyjęcie na kilka minut baterii. Jeżeli nie pomoże to zmień pastę chłodzącą na procesorze, kup sobie pastę na bazie srebra. Jak będziesz miał zdjęte chłodzenie to je dobrze wyczyść. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 (edytowane) Masz założone chłodzenie z phenoma x2 na unlocku do x4 ? jeśli tak to nie dziwota, że się przegrzewa bo x2 555 ma tdp 80w a unlock grzeje się znacznie bardziej, wiem bo kiedyś sam miałem. U mnie odblokowany x2 550 grzał się bardziej od x6 1055t. Edytowane 22 Września 2012 przez łopian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaGo Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Ok, dzeki sprobuje zrobic to co napisaliscie i dam znac czy pomoglo. Masz założone chłodzenie z phenoma x2 na unlocku do x4 ? jeśli tak to nie dziwota, że się przegrzewa bo x2 555 ma tdp 80w a unlock grzeje się znacznie bardziej, wiem bo kiedyś sam miałem. U mnie odblokowany x2 550 grzał się bardziej od x6 1055t. Masz racje natomiast nie zmienia to faktu ze box powinien lepiej pracowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...