anon92 Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 (edytowane) Witam, można jakoś odblokować dodatkowe opcje w biosie? Nie mam możliwości zmienienia niczego istotnego ani prędkości ramu ani nawet trybu pracy dysku. Lapek sypie mi bsody przy instalacji systemu. Zakładam że to wina trybu pracy dysku ale nie mogę tego sprawdzić bo nawet przestawić się nie da... Dobra system postawiłem, sypał bsody przy win xp sp3 ale jak dałem win xp sp2 trochę starszy to się zainstalował. Niestety sypie nadal bsodami. System po uruchomieniu chodzi jakieś 10-120 sekund i bsod. Bsody powodowane są przez różne pliki poza tym na starym systemie się sypał i na nowym też się sypie, ponadto sypał się nawet przy instalacji systemu więc wykluczam problem oprogramowania. Dziwne jest to że w trybie awaryjnym wszystko chodzi i się nie sypie. Pamięci wykluczyłem przez memtest i podstawienia innych ramów. Może płyta główna uszkodzona? Co sądzicie? Edytowane 22 Września 2012 przez anon92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Najprawdopodobniej przyczyną problemu jest wadliwy MCP nvidii. Oczywiscie najpierw trzeba wykluczyc inne badziewia, zakladając że laptop nie jest po burzy/przepieciu: dysk, ram, naped itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anon92 Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2012 Te MCP nvidii to chodzi o chipset czy jakiś inny układ? Reballing pomoże? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2012 Tylko wymiana na nowy . Reball da ci 3 miesiace może poł roku pracy i problem powroci .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anon92 Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Wykluczyłem dysk, pamięć, grafikę, a na płycie NB, kondensatory i przetwornice. Jakieś inne pomysły? Bo mi już brakuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Dobra system postawiłem, sypał bsody przy win xp sp3 ale jak dałem win xp sp2 trochę starszy to się zainstalowałKolega spotkał się z identycznym zachowaniem na procku z uszkodzonym cache. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...