SIMAO Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Witam Panowie, Od lutego tego roku jestem posiadaczem Samsunga 830 64GB. Niestety 2 dni temu dysk strasznie zwolnił. Uruchamianie systemu na tym dysku zajmowało 2 minuty... wcześniej ok 20 sekund. Przeniosłem więc system na inny dysk, sformatowałem samsung 830, zrobiłem secure erase i pojawiły się takie efekty W związku z tym mam pytanie. Da się coś z tym dyskiem więcej zrobić czy tylko wysłać na gwarancję ? Oczywiście testy wykonane na puściutkim dysku, wszystkie sterowniki aktualne. Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Zmieniałeś porty sata w płycie głównej czy są podpięte cały czas pod te same? Jaka płyta główna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIMAO Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 (edytowane) Zmieniałem, kable, porty, przejściówki, testowany na drugim kompie z Sata 3 - to samo.Wszędzie tak jak przedstawiłem na screenach. Płyta MSI P35 neo 2FR. Wszystko wcześniej było w porządku... ech złośliwość rzeczy martwych Edytowane 22 Września 2012 przez SIMAO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 A co mówi SMART odczytany Magician'em Samsunga? Wygląda że jesteś jednym z niewielu pechowców w ogóle a pierwszym na forum ppc z awarią Samsunga 830. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIMAO Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 (edytowane) Hehe niezły zaszczyt tylko, że negatywny Smart z Samsung Magican ( musiałem eksportować plik csv do excela, inaczej nie chciał otworzyć ) A tu z CrystalDiskInfo Na konkurencyjnym forum widziałem podobny problem do mojego, choć ,,inny pechowiec" miał gorsze wyniki od mojego no i w ogóle jazdy z laptopem HP ( dla zainteresowanych pechowców http://forum.pclab.p...-z-wydajnością/ ) Edytowane 22 Września 2012 przez SIMAO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forthal Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 O, o, o.... A ja swojego Samsunga nic nie benczowałem, a tu takie jaja :D Ale jak śmiga i jest boost to po co się martwić skoro tyyyyle gwarancji się ma :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIMAO Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 (edytowane) Ja swojego samsunga też nie benczowałem dopóki chodził dobrze No ale jak zwolnił to mus to mus. W poniedziałek lub we wtorek leci na gwarancję, zobaczymy co ustalą. Uważałem Samsunga za dobrą, stabilną firmę, ( mam mikrofalę, 2 telewizory, monitor i nic się nie dzieje, ,, odpukać" ) a tu taki klops. Mam nadzieję, że to tylko pojedyncza wpadka samsunga i wszystko się wyjaśni. W przeciwnym wypadku wezmę cruciala m4 bo SSD to jednak SSD widać niebagatelną różnicę w użytkowaniu w porównaniu do zwykłego talerzowca A tak btw: talerzowca na którym stoi system mam Samsunga F1 320 GB 4-letni i nic przykrego z nim się nie dzieje a przepracowane ponad 21 tyś godzin Edytowane 22 Września 2012 przez SIMAO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Żaden producent nie ma 0% zwrotów gwarancyjnych ;) Samsung, Crucial i Intel to najmniej awaryjne dyski na rynku SSD. Po prostu masz ten "zaszczyt"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sydney85 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Witam. Od paru tygodni mam nowy komputer. Zaopatrzyłem się w dysk ssd samsunga 830 64gb, komputer otrzymałem już z zainstalowanym systemem windows 7 32bit. Problem był w tym, że dysk w biosie przełączony był na IDE, gdy próbowałem przełączyć na AHCI wywalało mi niebieski ekran przy starcie systemu. Dysk testowałem programem as ssd, wyniki były słabe a przedewszystkim wyświetlał się komunikat że dysk nie był przełączony na AHCI i po tym jeszcze jeden komunikat np. 31k BAD. Problem po części rozwiązał się gdy zainstalowałęm ponownie system i podczas instalacji zmieniłem na AHCI. Problem jest z tym drugim komiunikatem, u innych jest np. 1024k a u mnie nadal 31k BAD, nie wiem co ten błąd oznacza. Dysk mam podpięty pod sata III. Firmware mam prawdopodobnie najnowszy. Screen z as ssd dodam w załączniku. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xardas228 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 http://forum.purepc.pl/topic/270332-wszystko-o-ssd-faq-1-strona/page__st__8790?do=findComment&comment=3780199 Tutaj masz opisany 31k bad i niżej możliwe rozwiązania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...