ogoray Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Płyta główna: Packard Bell BV iStart 1360 Chipset: NVIDIA MCP61 Procesor: AMD Athlon 64 3200+ 2.0ghz RAM: 1gb ddr2 533mhz Karta Graficzna: Nvidia GeForce GT 430 1gb Tak jak w temacie, potrzebuję informacji o maksymalnej ilości pamięci ram jaką ta płyta udźwignie. Chciałbym dodać, że w everescie nie rozpoznało nazwy płyty głownej, lecz w cpuid już tak, ta płyta jest zaczarowana. Z góry dziękuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 (edytowane) Jakaś dziwna ta płyta główna, to nie jest nazwa płyty głównej a raczej komputera no ale w każdym razie znalazłem coś takiego http://www.mrmemory....ProductID=15868 . Wynika z tego że możesz wsadzić max 4gb. A tak swoją drogą przy tej konfiguracji jak dołożysz jeszcze 1gb to będzie maks, nie ma sensu więcej. Skoro teraz zapełniasz 1gb to możesz jeszcze kostkę dokupić Edytowane 22 Września 2012 przez michalelo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogoray Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 O tak, o to mi chodziło, dziękuje. Mam taką sama skrzynke, co tam jest na obrazku. Chciałem kupić 2x1gb, czy wtedy komputer będzie chodził niestabilnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Będzie ok ale dokup lepiej tylko 1gb, więcej nie ma sensu do tego sprzętu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Przy takim procesorze, czy tam będzie 2GB czy 4 to bez różnicy. Nawet nie wiem, czy odczujesz oczekiwana różnicę pomiędzy 1GB a 2 lub 3GB. Powiem tak, nie nastawiaj się, że komp dostanie niesamowitego kopa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogoray Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Uważasz, że komp nie wykorzysta tego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Dokładnie, po tygodniu od zakup zaczniesz się zastanawiać: gdzie jest moje 80zł. Jeśli siedzisz na takim zabytku, myślę, że z kasą nie za wesoło. Nie ma co wyrzucać kasy w błoto (zakup pamięci do tego kompa). Chcesz poczuć różnicę w wydajności, uzbieraj chociaż 400zł* (celeron G540 ok 150zł, mobo ok 160zł, pamięć ddr3 4GB ok 70zł). *) tyle jeśli masz dysk, napęd na sata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogoray Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, temat mozna zamknąć, zdecydowalem, że dokupię 1gb ramu. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogoray Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 Jeszcze jedno pytanie, mógłbym do tego mobo, dokupić jakiś dwurdzeniowy procesor? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 Nie ma sensu topić pieniędzy w tym sprzęcie, kup 1gb ram i używaj a powoli zacznij zbierać na nowy sprzęt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 Jeszcze jedno pytanie, mógłbym do tego mobo, dokupić jakiś dwurdzeniowy procesor? http://forum.purepc.pl/topic/346976-jaki-procesor-dobrac/ Niepełnosprytność? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...