almansur Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2012 Witajcie! Czytam i czytam o zasilaczach i mam pewną wątpliwość. Na dniach chciałbym zrobić sporą wymianę w mojej budzie: zmienić mobo na GIGABYTE GA-Z77X-UD5H, procek na i7-3770K, do tego nowe pamięci Corsair Vengeance 2x4GB, 1600MHz, oraz dysk SSD (chyba OCZ Vertex 4) i drugi HDD na dane. Zostawiam na razie starą budę, bo jest ok, DVD i GPU Gigabyte GTX460 SOC. W zeszłym roku zmieniłem zasilacz na bequiet PurePower L7 530 (BN106) i teraz żałuję, że nie wziąłem czegoś mocniejszego, bo miałbym dylemat z głowy. Moje pytanie jest następujące: czy zasilacz też powinienem wymienić, czy na razie bez OC powinien wystarczyć? Jeśli zmiana, to który polecalibyście bardziej: Antec High Current Gamer HCG-620-EC 80Plus Bronze 620W. czy Be quiet! Pure Power L8-CM-630W BN182. Są w podobnej cenie i wydaje mi się, że tyle mocy będzie wystarczające. Od razu zaznaczę, że raczej nie będę miał kilku GPU, raczej skończy się na wymianie na coś nowszego, ale 1 szt. Z góry dzięki za poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 Witajcie! Czytam i czytam o zasilaczach i mam pewną wątpliwość. Na dniach chciałbym zrobić sporą wymianę w mojej budzie: zmienić mobo na GIGABYTE GA-Z77X-UD5H, procek na i7-3770K, do tego nowe pamięci Corsair Vengeance 2x4GB, 1600MHz, oraz dysk SSD (chyba OCZ Vertex 4) i drugi HDD na dane. Zostawiam na razie starą budę, bo jest ok, DVD i GPU Gigabyte GTX460 SOC. W zeszłym roku zmieniłem zasilacz na bequiet PurePower L7 530 (BN106) i teraz żałuję, że nie wziąłem czegoś mocniejszego, bo miałbym dylemat z głowy. Moje pytanie jest następujące: czy zasilacz też powinienem wymienić, czy na razie bez OC powinien wystarczyć? Jeśli zmiana, to który polecalibyście bardziej: Antec High Current Gamer HCG-620-EC 80Plus Bronze 620W. czy Be quiet! Pure Power L8-CM-630W BN182. Są w podobnej cenie i wydaje mi się, że tyle mocy będzie wystarczające. Od razu zaznaczę, że raczej nie będę miał kilku GPU, raczej skończy się na wymianie na coś nowszego, ale 1 szt. Z góry dzięki za poradę. Ten zasilacz pociągnie to co masz i to z O/C nawet całkiem mocnym, patrz moja sygnaturka - cały ten sprzęt działa z O/C procesora na 4,5GHz na zasilaczu BQ 430W bez zająknięcia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 Spokojnie wystarczy, nie ma sensu wymieniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
almansur Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Dzięki za odpowiedzi i to jeszcze takie pozytywne:) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...