Eldian Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 Mam problem z dyskiem WD (ten model: http://www.skapiec.pl/site/cat/8/comp/950847). Generalnie wygląda to tak jakby dysk się zaciął... W momencie podłączenia do zasilania (nawet bez podłączenia do komputera), zaczyna migać kontrolka pracy dysku, tylko że ciągle miga... nie świeci ciągle tylko miga w jednym tempie. Po podłączeniu do komputera nic się nie zmienia. Wczoraj działał normalnie, z tym że jak wyłączałem stacjonarkę, to bardzo długo się wyłączał system, jako że miałem sytuacje że kiedyś tak było właśnie przez dysk zewnętrzny, który wciąż działał, to w trakcie wyłączania systemu odłączyłem dysk od komputera, po czym błyskawicznie system się wyłączył. Co można zrobić w tym momencie? Zostawić dysk włączony i poczekać aż sam się naprawi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 Może sprawdź chociaż najpierw SMART? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldian Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 Zapomniałem napisać, system nie wykrywa dysku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 Ogolnie = Kaplica. Przyczym może być kilka : Uszkodzenie elektroniki dysku lub zasilacza . zaparkowanie głowic / zatarcie silnika.. Jesli dysk nie na GW to rozbierz obudowę i podłacz pod stacjonarkę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...