kelcior Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 (edytowane) War of the Roses to dynamiczna gra akcji nastawiona na rozgrywkę w trybie multiplayer, opracowana przez twórców serii Europa Universalis. Tytuł pozwala nam wziąć udział w dziesiątkach historycznych bitew z okresu krwawej wojny domowej w piętnastowiecznej Anglii – zwanej również Wojną Dwóch Róż. Możemy opowiedzieć się zarówno po stronie rodu Lancasterów, jak i Yorków. Produkcja skupia się na walce wręcz i próbuje odtworzyć dynamikę znaną z sieciowych shooterów w realiach średniowiecza. Dodatkowo War of the Roses oferuje rozbudowaną kampanię single player, która służy zarówno jako pełnoprawny tryb zabawy, jak i jako trening przed potyczkami z żywymi przeciwnikami. Przed rozpoczęciem zabawy tworzymy bohatera. Wraz postępami i wygrywanymi bitwami mamy okazję nie tylko posługiwać się coraz lepszym ekwipunkiem, ale także poprawiać statystyki, zwiększając swoją biegłość w wybranej przez siebie specjalizacji. Trafimy nie tylko na wiernie odtworzone pola historycznych starć, ale stworzymy również własne za pomocą prostego edytora własnych bitew. Wierność przedstawionym realiom jest jednym z głównych atutów War of the Roses – zespół Fatshark i firma Paradox Interactive zadbały o to, by zarówno broń, jak i lokacje odpowiadały temu, co możemy znaleźć w publikacjach naukowych dotyczących słynnej Wojny Dwóch Róż. Strona oficjalna: http://www.waroftherosesthegame.com/ Steam store: http://store.steampo....com/app/42160/ http-~~-//www.youtube.com/watch?v=EnMkNiU7HTw Moze ktos gra z PPC? W przypadku preorderow dostajemy 7 dniowy headstart (zaczal sie wczoraj), cena tez przystepna na allegro mozna wyrwac za ok. 6 dyszek.Generalnie bardzo przyjemna bezstresowa sieczka, godny nastepca mount & blade. Edytowane 26 Września 2012 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 (edytowane) wygląda całkiem ciekawie i zastanawiam się nad kupnem. w mount and blade nie gralem a jedyny medival w jaki przyszło mi grać to mod do team fortress 2. było spoko . niestety mam dylemat nad innymi ciekawymi produkcjami jak war z czy heroes & generals. jest też torchlight 2 .... ehh :/ Edytowane 26 Września 2012 przez bielski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Prezentuje się super, widziałem kilka filmików z gameplaya na YT i po prostu wypas :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Ja mam tylko nadzieję, że będzie jakaś taka możliwość rozegrania bitwy na otwartym polu tak 50 na 50 graczy. To by było cudne dopiero, podzielić się na oddziały, kawaleria, łucznicy, piechota... ummm :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...