wil.m Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 (edytowane) Witam. Jestem w trakcie poszukiwania dysku twardego do komputera stacjonarnego, który miałby SATA 3 i przynajmniej te 7,200 obr/min, przy tym był cichy i szybki bo oprócz danych jedna partycja będzie poświęcona na gry. Minimalna pojemność jaka mnie interesuje to 500GB, max 1TB. Mam SSD jako dysk systemowy ale ma tyko 64GB, a musiałem kupić dyski krótko po powodziach w tajlandii więc jadę na jakimś odkupionym używanym HDD 160GB na dane, ale jego pojemność zaczyna mnie ograniczać, a dźwięk denerwować. Co byście polecili do 350zł max (ale wolałbym zamknąć zakup poniżej 300 jeśli to możliwe i ładowanie gier nie odniesie jakiegoś uszczerbku na tym) Z góry dziękuję za dobrą radę. Edytowane 27 Września 2012 przez wil.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Seagate ST1000DM003 chyba najlepszy z obecnie dostępnych 1 tera. Wczoraj kupiłem taki sam i jak na hdd to prawdziwa rakieta, ma tylko 1 talerz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Ja z kolei polecam WD Blue 1TB. Wydajność podobna do Seagate powyżej ale dłuższa gwarancją (2 lata zamiast 1) chodzi mi o ten model: http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__katalog_produktow/id_gl__8/id_produktu__5138/__Dyski_Twarde_HDD_WD_Caviar_Blue_1TB_64MB_Cache_S_ATA_3/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 (edytowane) Ja nie polecam Seagate, dojechał do mnie dysk fabrycznie padnięty, po 2 tygodniach dostałem jakiegoś refurba, który wydaje dziwne dzwięki jak się rozkręca... Ale seagate daje tak naprawdę 2 lata gwary i można realizować bezpośrednio u nich przez internet. Może sklepy dają tylko rok, bo dyski non stop wracają? :P Edytowane 27 Września 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...