Gość sopi123 Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 ja tam takiego nie chce :) Chce tak jak ma leven :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 No raczej szukam czegoś bardziej.. skromnego :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 A jakiej firmy konkretnie kupiłeś i jaki model? No Jest to karta firmy PALIT GTX460 768m z tego co wiem to Palit karte z 768mb ma tylko jeden model. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Thermalright 'Shaman'? Hmmm, no nie powiem, jak dzisiaj zobaczył go... 'to' :wink: na głównej, to się trochę napaliłem... :grin: Jeśli do 24 grudnia się to to pojawi u nas w sklepach, no to jest to solidna propozycja na prezent :roll: :D : ) Szkoda tylko, że nie będzie się go dało zamontować tak jak HR-03 + oryginalne chłodzenie Gigabyte'a, bo to jest dobry patent : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Ogladajac filmik nie widac, zeby ten Thermalright 'Shaman' byl taki wielki. Z reszta poczekac trzeba na jakies przyzwoite zdjecia na kartach graficznych. Bedzie widac czy sporo wystaje ponad kartea bedzie nieco wyzszy. 8 pipek to juz sporo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 To chłodzenie i w ogóle, cały rynek nowych coolerów na procki, grafiki itp. te kawały żelastwa ważące nie wiadomo ile itp. itd. to się śmieszne już robi. Nie ma to jak WC niestety, owszem koszty na początku spore, ale potem tylko bloki się podmienia, ale przynajmniej nie wisi mi kilka kilo na płycie głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aki Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Może i śmieszne, ale nie każdy ma ochotę wydawać kilkuset zł na chłodzenie. A że kilka kilo wisi... niech se wisi, ja tego nie dźwigam :) W każdym razie jak widzę, że na kartę za 600-800zł, sam blok kosztuje 350zł to to jest jak dla mnie śmieszne. Jeśli jest inaczej (mówie o cenie bloku) to mnie wyprowadźcie z błędu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 (edytowane) Tu masz rację, że cena bloku na kartę pokroju GTX 460 jest absurdalna - wymowne jest to że kosztuje on właściwie tyle samo co blok fullcover na GTX480, przy czym ile ta karta kosztuje, każdy wie. Natomiast ceny radiatorów na CPU, GPU nie są już tak dużo niższe niż ceny bloków wodnych (chodzi o to, że kombinując można złożyć WC niedużo drożej niż AC). No ale koniec z OT. Edytowane 16 Września 2010 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 co za debil z tego kolesia z aukcji chłodzenia mhmm tępak jak mało co mhmm oferuje mu juz taką kase a on Prosze wziąsc udział w aukcji Co za .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4d30n Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 kurde... jest problem z funduszem i będzie zonk z tym GTX 460... nie będe go niestety teraz brał. :cry: i myślę bo będę brał Prolimatech MK-13 i mam taką małą prośbę... czy będzie pasować na Radka 5770 ASUS CuCore (ten co w sygnie) bo grzeje się do 80 kilku stopni jest problem z OC, bodajże ma wydłużoną PCB więc to chyba na te chłodzenie lepiej niż referent. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Hello Zakupiłem ostatnio 2xGTX460 z Palita w cenie 556PLN za sztukę i cieszę się ich praca od 2 dni. Jako że używam aktualnie mega fajnej acz czułej na Quady 45nm DFI ICFX3200 to nie mogę odpalić SLI, ale odpaliłem sobie MAFIE II z fizyka. 1. Podkręcanie troszke poniżej oczekiwań - spodziewałem się ok 850 bez podnoszenia napięcia - wyszło mi na obu 790(zlinkowane w afterburnerze - więc jedna może być lepsza). Jako że używam grafik głównie do obliczeń rozproszonych, więc podzielę się informacją o temperaturze w stresie podczas obliczeń CC - 69(górna) i 63(dolna) - pomimo, że DFI ma spora odległość pomiędzy slotami - temperatury i tak moim zdaniem rewelacyjne. Ustawienie wentylatora na obu AUTO - 40% - ledwo słyszalne - w porównaniu do 5870, który siedzi w innym komputerze - błoga cisza. 2. Jedyna gra jaka odpaliłem na sprzęcie - Mafia II - 1024 i wszsytko na MAX + fizyka na drugiej grafie - 45 klatek. Zauważyłem, że wykorzystanie fizyki jest jakieś marne - max 20% usage rdzenia. 3. Odpalenie fizyki jest łatwe, wystarczy wskoczyć do panelu NV i tam ustawić która grafika, lub CPU ma obliczać fizykę, później odpalić grę i kazać jej korzystać z fizyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 (edytowane) A bez karty do fizyki robiles mafie ? Chodzi mi o to jak duzy jest przyrost fps z druga karta. Procesorek jaki i na ile wykrecony ? Edytowane 16 Września 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 (edytowane) Proc to q8300 @ stock - RD600 nie radzi sobie z 45nm - jak już pisałem wcześniej Bez fizyki nie sprawdzałem. Mogę rano sprawdzić co i jak. Teraz zapodaje sterowniki 260.63 BETA aby sprawdzić wzrost wydajności GPU1 ma 0.987V a GPU2 ma 1.00V - dziwne ?? Edytowane 17 Września 2010 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 (edytowane) Roznica praktycznie zerowa, ale jak chcesz to ustawie w biosie kart po rowno. Moge tez wpisac do biosow kart taktowania nieco wyzsze np. 850 i troszke podniesc napiecie powiedzmy na 1.050 v. Karty troszke beda cieplejsze, ale tez wydajniejsze. Pozbedziesz sie przynajmniej softu do OC, ktory caly czas ingeruje w ustawienia biosow kart. Edytowane 17 Września 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 (edytowane) Roznica praktycznie zerowa, ale jak chcesz to ustawie w biosie kart po rowno. Moge tez wpisac do biosow kart taktowania nieco wyzsze np. 850 i troszke podniesc napiecie powiedzmy na 1.050 v. Karty troszke beda cieplejsze, ale tez wydajniejsze. Pozbedziesz sie przynajmniej softu do OC, ktory caly czas ingeruje w ustawienia biosow kart. Bez urazy ale obsługa nibitora to naprawdę nic takiego. Może na pclabie zrobisz tym wrażenie, ale tutaj nie bardzo. Chcesz pomagać niedoświadczonym userom ok, ale nie narzucaj swoich edycji biosu w każdym temacie. Kto chce to zrobi sobie to sam, bo to żadna sztuka. W swoim czasie nawet były na forum przyklejone poradniki jak to zrobić np dla kart serii 8xxx. sorry za oftopa ;) Edytowane 17 Września 2010 przez 99tomcat 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 @99tomcat sprawdź pierw jak wygląda teraz edycja napięć i taktowań w gt100/104 , także tamte poradniki kompletnie nie mają zastosowania. To , że leven pomaga w edycji biosu to tylko raczej jego dobra wola. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Chyba najwyższa pora pobawić się biosem, bo troszkę dziwne że na stock V karta robi 840Mhz a zwiększenie V w MSI programiku daje minimalny wzrost.Co dziwniejsze jak użyje programu MSi do podkręcenia to to na stock 10Mhz mniej niż na programie Evga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 (edytowane) @Maxforce dziwie sie, ze jeszcze tego nie zrobiles :unsure: @sideband dzieki za wsparcie :) Nie obchodzi mnie co Tomkat mysli... najfajniejsze jest to, ze czasem ktos napisze "dzieki za zmodowany bios". To wlasnie dzieki bezinterosownosci Sidebanda mam nibitora do fermii :gitarzysta: Edytowane 17 Września 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 (edytowane) @Maxforce dziwie sie, ze jeszcze tego nie zrobiles :unsure: czasu brak miesiac temu podpisałem nowy kontrakt( po walkach nawet się zwolniłem tak ostro było) i wiecej obowiązków i co idzie mniej czasu Edytowane 17 Września 2010 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 czasu brak miesiac temu podpisałem nowy kontrakt( po walkach nawet się zwolniłem tak ostro było) i wiecej obowiązków i co idzie mniej czasu jakich walkach, bijesz sie zawodowo ? :) sorry za offtop, ale tak śledze ten topic, zakupiłem nowego kompa z gigabyte gtx460 1gb i wszystko leży w pudełkach już 2 tyg ale może w weekend w końcu znajde czas i złoże :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Leaven, czy mógł byś wykonać czy też z pomocą sidebanda poradnik do edycji biosu fermi? Jak edytować, co, jakie środki bezpieczeństwa zachować. I takie proste rzeczy choćby jak zgrać bios z karty graficznej i ponownie go wgrać. Na dobreprogramy jest już wersja 5.7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 (edytowane) Leaven, czy mógł byś wykonać czy też z pomocą sidebanda poradnik do edycji biosu fermi? Jak edytować, co, jakie środki bezpieczeństwa zachować. I takie proste rzeczy choćby jak zgrać bios z karty graficznej i ponownie go wgrać. Na dobreprogramy jest już wersja 5.7. Nibitor 5.7 juz jest od jakiegos czasu, ale nie czyta gtx 460. Sideband cos tam poczarowal i jego nibitor juz czyta gtx 460 jak i gtx 465/470/480 :lol2: nibitor 5.7 mod gtx 460 Zgrywanie biosu z karty odbywa sie tak samo jak w innych kartach nvidii czyli najprosciej za pomoca gpu-z lub w srodowisku DOS (zgrac bios na dyskietke). Drugi sposob bedzie nawet fachowiej wykonany, poniewaz od razu bedzie to kopia zapasowa oryginalnego biosu karty zrobiona na bootowalnej dyskietce. Flash biosu odbywa sie tak samo jak w wszystkich kartach nvidii: Poradnik do flashu biosu kart nvidii... Modyfikacje sa dostepne w zakldace "tools". Zmiany/modyfikacja jest nieco inna i przyznam, ze na razie poruszam sie w tej kwesti tylko w profilu extra/performance. Zmiany dokonuje sie w polach zaznaczonych na czerwono i zolto i sa to: Pole czerwone odpowiada za taktowania shaderow (shader i gpu sa wspolne, dla tego zmienia sie tylko shadery), Pole zolte dotyczy taktowania pamieci. Napiecia zmienia sie w zaleznosci co chemy zrobic i tak: Dla ustawienia maximum podzialki napiecia gpu opdowiada pole na czerwono, Dla ustawienia wybranego napiecia dla gpu pole zielone i czasem pole zolte. Dla czego dwa profile ustawia sie tak samo ?... nie wiem, ale jeden bios tego wymagal i wlasnie taki bios mam u siebie. To bios F2 dla gigabyta gtx 460 1 gb. Pewnie jakis zmodyfikowany. Nibitor nie ma mozliwosci ustawiania wentylatora. Ma sie pojawic nibitor 5.8 i tam ma byc mozliwosc ustawiania fanspeedIC Na razie tyle. pzdr. Edytowane 17 Września 2010 przez leven 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hnt Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Ja zakupiłem niedawno Gigabyte GTX 460 1GB i po 1 dniu zdechła, w IDLU:) Zaczęła sypać artami po desktopie, jakiekolwiek jej obciążenie kończyło się failem. Poszła na gwarę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 (edytowane) @Leven i to jest dobra robota. Przykleić ten mini poradnik na 1 stronie i po problemie. Jak sobie ktoś z tym nie poradzi to wtedy możesz wkraczać do akcji i edytować sam :wink: Swoją drogą już od pewnego czasu da się obejść brak wsparcia dla gtx 460: http://hw-lab.com/nibitor-edit-unsupported-fermi-bios.html no ale wersja zmodowana pod gtx 460 ułatwia nieco sprawę. Edytowane 17 Września 2010 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Ja zakupiłem niedawno Gigabyte GTX 460 1GB i po 1 dniu zdechła, w IDLU:) Zaczęła sypać artami po desktopie, jakiekolwiek jej obciążenie kończyło się failem. Poszła na gwarę. Pewnie jakis chinczyk w fabryce cos zle zlozyl :D mi tak powiedzieli kiedys na gieldzie jak na drugi dzien po kupnie 8800GT Gigabyte'a tez wymienialem bo byly arty w gierkach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralf Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Czy ma ktoś info na temat długości PCB w MSI GTX 460 HAWK? Jest chyba nieco dłuższe niż referent. I czy warto do tej karty dopłacić ok 100 PLN w stosunku do Gigabyte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Tak jest dluzsze niz referent - potrafi zrobic 1000 na rdzeniu, czasem wiecej - niestety nie kazdy egzemplarz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralf Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Ale dłuższe o ile? Potrzebuję wymiar... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Tego nie wiem o ile, nie pytales o wymiary, tylko o to czy jest dluzsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Niestety, ale po dłuższych testach w niektórych grach muszę stwierdzić, że dla tej karty jednak 4 rdzenie są wskazane. Nie jest to wymóg, ale w grach gdzie więcej liczy CPU karta nie daje z siebie wszystkiego. Myślałem, że nie będzie z tym większego problemu. Cóż na razie wymiany platfiormy nie planuje. Q9550 raczej drogie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...