Zulusman Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Wykres obciążenia GPU podczas grania w mafie II na MAX co mój monitor pociągnie z fizyka to ok 50-70% i nie zmienia sie ilość klatek w zależności od rozdzielczości. Ktoś robi giery bardziej CPU niż GPU żerne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Ej a powiedzcie mi jak wgrac tego biosa ?? bo mam problem xD zrobiłem sobie go ale nie wiem jak wgrac xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Niestety, ale po dłuższych testach w niektórych grach muszę stwierdzić, że dla tej karty jednak 4 rdzenie są wskazane. Nie jest to wymóg, ale w grach gdzie więcej liczy CPU karta nie daje z siebie wszystkiego. Myślałem, że nie będzie z tym większego problemu. Cóż na razie wymiany platfiormy nie planuje. Q9550 raczej drogie rozumiem, ze tam gdzie są wskazane obliczenia cpu, część wykonuje gpu ? a phenoma x2 @ x4 nie bierzesz pod uwage ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 No i pojawiły się HAWK'i :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 tak wyglądają dokładne ustawienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Bawił się ktoś w ustawienia "low voltage", tak, żeby zjechać jak najniżej z napięciem na domyślnych taktowaniach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) Czy ma ktoś info na temat długości PCB w MSI GTX 460 HAWK? Jest chyba nieco dłuższe niż referent. I czy warto do tej karty dopłacić ok 100 PLN w stosunku do Gigabyte? Tak jest dluzsze niz referent - potrafi zrobic 1000 na rdzeniu, czasem wiecej - niestety nie kazdy egzemplarz. Ale dłuższe o ile? Potrzebuję wymiar... No to juz pędzę z odpowiedziami Wymiary: Długość katry: 24cm (z chłodzeniem) Długość PCB: 22cm Tutaj foteczki :) (sorry na jakość robiłem je "na kolanie") Edytowane 18 Września 2010 przez Sector19 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) Sector19, będzie 1GHz? :twisted: :D Aha, no i jak to cenowo wygląda? Edytowane 18 Września 2010 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Ej a powiedzcie mi jak wgrac tego biosa ?? bo mam problem xD zrobiłem sobie go ale nie wiem jak wgrac xD Poradnik do flashu biosu kart nvidii... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Sector19, będzie 1GHz? :twisted: :D Aha, no i jak to cenowo wygląda? 1GHz się zobaczy - ale do środy jestem nieosiągalny... 939zł Co ciekawe w Hawku są wyprowadzone punkty pomiaru napięć, a do tego jest podwyższona regulacja Vgpu/Vmem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Tak czy siak jak będziesz mógł zapodaj wyniki - czekamy z niecierpliwością! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) Hawk prezentuje 6 sekcji zasilania gpu. Przy takim "malutkim" gpu moze to byc wlasnie te pare mhz :) Jeszcze nie widzialem stabilnych 1 ghz na gpu :unsure: Edytowane 18 Września 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) Nie na chłodzeniu powietrzem ;) Może jakby lepiej schłodzić GPU to bez problemu dałoby się i na Gigabyte tyle osiągnąć Coś czuję, że mój Gigabyte poszedł by więcej niż 850 na oryginalnym chłodzeniu, ale nie chce za bardzo katować karty. Już na 850 przy 80% mam 72-75'C w takim Crysis. Pozostaje czekać na jakieś ciekawe chłodzenie pod GTX 460. Może za niedługo THermalright wypuści coś bardziej zgrabnego oprócz Shamana. To na razie początki. Warto być cierpliwym ;) Edytowane 18 Września 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Jeszcze nie widzialem stabilnych 1 ghz na gpu :unsure: Może się mylę, ale wydaje mi się, że gdzieś na początku tego tematu ktoś podał odnośnik do wyniku z jakiegoś marka'a z gtx'em 460 puszczonym na 1 GHz... ale tak jak mówię, może mnie fantazja teraz poniosła :wink: ale kurde coś takiego kojarzę... 939 pln? Przyznam, że nieźle, myślałem, że jednak będzie ok., jak nie ponad 1k, myślę, że za 9 stów + oc gpu na 950 minimum, jest to jeszcze w miarę opłacalne, oczywiście, jeśli to oryginalne chłodzenie MSI daje radę, a z tego co widzę, to raczej tak :) Nie wiem, czy ktoś już podawał link do testu na guru3d, dlatego nie bijcie mnie jak było :wink: - MSI GeForce GTX 460 HAWK review Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Cena niby nie jest zabójcza, alez a tyle prawie to już jest radek 5850 i gtx 470. No ale czego nie robi się dla lepszego o/c ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Cena jest IMO adekwatna do możliwości. Zależy też jaką sztukę się trafi. 100 zł to nie jest jakiś majątek, a chłodzenie wydaje się być jednak lepsze/wydajniejsze do większego O/C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) Ja tylko napisałem,ze za te pieniądze mamy karty o klasę lepsze. Swoją drogą moim zdaniem cena za gtx 460 1gb jest lekko chora- wersja 768 mb jest o 250 zł tańsza , a tak naprawdę różni się brakiem 2 kostek pamięci na pcb. Polityka nv jest ździebko dziwna. Swoją drogą na guru 3d zrobili raptem 920 na rdzeniu, a tyle to robią niektóre znacznie tańsze gtx 460 np palita czy gb ;) Edytowane 18 Września 2010 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Ja tam widze 952 MHz na tym MSI ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 A fakt mam widać pomroczność jasną :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Tak czy siak jest tak jak pisze tomcat, brać wersję 768mb (~530zł) i do pieca jej, za ponad 900zł to 5850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 a ten HAWK nie ma identycznego chłodzenia jak Gigabyte? Długość PCB: 22cm - to tyle samo co gigabyte. @Devil pisałeś wyżej o cpu. rozumiem, ze tam gdzie są wskazane obliczenia cpu, część wykonuje gpu ? a phenoma x2 @ x4 nie bierzesz pod uwage ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 a ten HAWK nie ma identycznego chłodzenia jak Gigabyte? Nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 a czym sie różni, wiecej HP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) raczej nie będzie 1000Mhz chłopaki osiągają na tym Msi 920 core clocks with 1.21V same as mine too, i only can increase the volt to +100 and only get maximum 920 Edytowane 18 Września 2010 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) Fanek AM3 z Phenomem X4 biorę pod uwagę bardziej niż inwestowane w I7 czy nawet I5. Do GTX 460 cztery rdzenie są już wskazane. Phenom II X4 965 jest docelową platformą. Ale zastanawiam się czy nie taniej by bylo kupno używanego q9550 z dobrym potencjałem O/C.. Kwestia szczęścia. Co do kwestii użycia GPU w grach, gdzie większy udział ma CPU, to oczywiście jest niższe. Wtedy proc pracuje na poziomie 80-90%, a GPU 60-70%. Zależy to od samej gry. Mafia II więcej u mnie ciągnie z CPU. Z włączonym PhysX. Mam poprawnie zainstalowane sterowniki jak i PhysX. Zresztą próbowałem już na różnych sterownikach jak i różnych systemach. Także coś w tym jest ;) Edytowane 18 Września 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 leven a nie ma sposobu wgrania tego biosu bez Floppa ?? Bo wiesz moj komp nie posiada zabydków xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) Fanek AM3 z Phenomem X4 biorę pod uwagę bardziej niż inwestowane w I7 czy nawet I5. Do GTX 460 cztery rdzenie są już wskazane. Phenom II X4 965 jest docelową platformą. Ale zastanawiam się czy nie taniej by bylo kupno używanego q9550 z dobrym potencjałem O/C.. Kwestia szczęścia. Co do kwestii użycia GPU w grach, gdzie większy udział ma CPU, to oczywiście jest niższe. Wtedy proc pracuje na poziomie 80-90%, a GPU 60-70%. Zależy to od samej gry. Mafia II więcej u mnie ciągnie z CPU. Z włączonym PhysX. Mam poprawnie zainstalowane sterowniki jak i PhysX. Zresztą próbowałem już na różnych sterownikach jak i różnych systemach. Także coś w tym jest ;) Masz dobra plyte i chyba lepiej na Twoim miejscu bylo by brac q9550 lub chociaz q9450 , tym bardziej ze sa one wydajniejsze od phenomow II. a czym sie różni, wiecej HP ? Nom , ma 4 hp a nie 2 i wydaje sie miec troche wiekszy radiator od gigusia. Edytowane 18 Września 2010 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) 920MHz to Gigabyte 1GB też robi i to beż specjalnego mieszania z biosami - oczywiście stabilne. Powyżej jest już ciężko nawet po ostrym podniesieniu V - podmiana biosu - możliwe, że przesmarowanie karty czymś lepszym i wrzucenie WC dało by odp. czy można wykrzesać coś jeszcze... Edytowane 18 Września 2010 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) To nie jest troche lepsze chlodzenie od gigagyta, tylko o wiele lepsze :) 4 ruły to aż 4 ruły a nie dwie, tylko dobre do 800 mhz. Wyzej gpu dostaje goraczki i wiem co pisze. Chlodzenie to moj "konik". leven a nie ma sposobu wgrania tego biosu bez Floppa ?? Bo wiesz moj komp nie posiada zabydków xD Zabytkow ? Flop to dos, a bez dosa ni puloka sie poruszac. Poszukaj bootowalnego pedrive. Na forum jest instruktion :D Edytowane 18 Września 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 (edytowane) nie mam xd Nie no spoko załatwie i sprobuje :) aa powiem wam ze ja sprobuje osiągnąc 1 giga na mojej grafie :D Na 1 ustawienie na chwile to napewno kazdy ustawi tyle :D leven jak mozesz to podeslij mi twojego biosa i całą zawartosc dyskietki startowej tzn ten cały loader :D Edytowane 19 Września 2010 przez sopi123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...