andrew777 Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Zdejmij ściankę boczną obudowy i ewentualnie daj jakiś nawiew na kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Panowie tak jak pisałem kilka postów wcześniej zmieniłem kompa z e5200 itp na to co w configu i pojawił się spory problem. Gry już nie chcą mi chodzić nawet na ustawieniach 860/2200/1,050 gdzie wcześniej bez problemu działały po parę godzin grania. Teraz po 10-15 min wywala mnie do windowsa bez komunikatu, czasami walnie komunikat, że aplikacja została zamknięta ble ble ble albo wywali sterownik. Vantage, demo stone gaiant idą bez najmniejszych artów czy czegokolwiek. Sprawdziłem jak narazie ustawienia 800/2200/stock i gry chodzą jak tralala. Nie wiem o co kaman wszystko po zmianie kompa. Rozumie jak by marki też wywalało a tu tylko gry. Co prawda teraz mam w nich 99% obciążenia gpu gdzie przed zmianą było 40-50% no ale w markach też miałem te 99% na starym sprzęcie. W sumie po zmianie proca dostałem takiego mega kopa, że nie muszę jej wogóle podkręcać, ale męczy mnie co się stało że się zesrało.... Albo znizysz shadery na 1600 mhz albo podniesiesz napiecie gpu. Co sie dziwisz... wtedy karta byla ledwo w polowie wykorzystana a teraz ma spore obciazenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 U mnie BC2 tez wykorzystuje raptem w 50%, ale juz np. F:NV zarzyna grafe na 99% Pewnie musialbym podkrecic jeszcze proca, ale mam problemy z temp. wiec niewiele bym mogl go wykrecic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 (edytowane) Potestuje już jutro z tymi napięciami i taktowaniami. logimen: na e5200 też miałem w 50% obciążenia max na gpu w bc2, ale na tym co mam w konfigu bite 99% cały czas. Ciężko uwierzyć, ale to prawda. Edytowane 25 Października 2010 przez sPiDeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Czy może mi ktoś zmierzyć rozstaw otworów montazowych chłodzenia na GTX460? Chodzi mi o pomiar w osi X,Y a nie po przekątnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 (edytowane) Zotac Designs GeForce GTX 460 X2 Graphics Card | techPowerUp Dwuprocesorowy potwór od Zotaca z GPU GF104 - TwojePC.pl IN4.pl - Zotac GeForce GTX 460 X2 Edytowane 26 Października 2010 przez andrew777 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Rozstaw liczony od srodka srubki: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 A propo tego Zotac'a 2xGPU, to ja ostatnio zastanawiałem się nad tym, dlaczego np. procesory graficzne nie pójdą podobną drogą do CPU? Zamiast tych całych SLI i CF, jakby tak układ gpu składał się z dwóch, czterech rdzeni, tak jak CPU, co o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Uploaded with ImageShack.us Ja własnie zrobiłem mały tescik na max aa i do tego na taką malutką ponad godzinke Przy taktowaniu napiecia gpu czyli standard oraz zmienionym taktowaniu 800/1600/2000 kartunia smiga az miło i temperatura nawet znosna Chłodzenie to hr-03 A teraz bede czekac na kolejnego hr-03 i cos po kombinuje z kanapeczką to akurat dla testów bedzie tylko i dam znac wam jak sie to sprawowac bedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Kanapke chcesz zrobic z 2x hr-03 ? Da sie, ale to juz bedzie strasznie wielkie. Lepiej zalozyc mk-13 + 3 wentylatorki 100 mm z czego dwa sa na gorze chlodzenia a jeden jest pod spodem jako push-pull. Na clp takie chlodzenie utrzyma karte na 60 st C w furmarku przy 900 mhz rdzen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 a niech sobie jest wielkie :D a co do chłodzenia Nie chce mk 13 bo musiałbym sprzedac to co mam a moge miec za malutkie pieniązki hr 03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 nie lepiej założyć uniwersalną wodę? blok na cpu i uniwersalny na gpu? chłodnica złączki pompa to jednorazowy wydatek. a przez takie bloki cała woda wyjdzie jak jednorazowa inwestycja. swoją drogą to gf104 jak gf100 im niższa temperatura pracy tym mniej papu wsysa? i ktoś wie jak się to kręci pod wodą? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Widac że czytaleś benchmark.pl , gf100 nie pobiera wiecej pradu przy wiekszej temp , ani zadna inna grafa bo jest to fizycznie nie mozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 nie lepiej założyć uniwersalną wodę? blok na cpu i uniwersalny na gpu? chłodnica złączki pompa to jednorazowy wydatek. a przez takie bloki cała woda wyjdzie jak jednorazowa inwestycja. swoją drogą to gf104 jak gf100 im niższa temperatura pracy tym mniej papu wsysa? i ktoś wie jak się to kręci pod wodą? oj pod wada mało kto kreci ;) ale poważnie masz duzo racji ale to tez spory wydatek bloczki nie sa takie tanie do 2 kart 2 a jak już masz się ich później pozbyć bo nie będą pasować to już więcej tracisz na tym niż sprzedaż dobrego chłodzeniwa z wentylatorem :P ale wiadomo cicho i wydajnie ale jak juz ktoś ma jakieś w miare dobre chlodzenie na karcie ,procku to inna bajka niz taki co startuje i tez myśli o max wyciskaniu z kompa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 na grafy nie mówię o fullcoverach tylko o pochodnych mc60 od swiffa. takie bloki za 100zł można dorwać. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 No i tu masz świętą racje , a jak już kupi sie mcw60 to dokupienie bądź dorobienie do niego zapinki nie jest drogie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 albo kupienie palita/gainwarda który ma rozstaw z g92 :D ludzie boją się wody jak niewiadomo czego.. a nie ma czego :) anyway, nikt nie widział jakichś wyników pod wodą? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Jak mi podeśle ktoś GTX460 to i byly by testy na wodzie ;p A by potestować od klientów nie da rady , za mało czasu ;/ Wydaje mi sie że ktoś miał fullcovera , albo kupował.. No nie ma czego , woda jest super ;D Wcześniej na mojej grafie (HD2900PRO) przy chłodzeniu referencyjnym i zegarach 740/900 MHz było 80 stopni podczas grania , natomiast na wodzie temperatura osiąga 55 stopni przy zwiekszonym napięciu i taktowaniu do 830/1100MHz :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 znając ochoczą krętliwość 460 gorzej nie będzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiHo Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 (edytowane) Jak mi podeśle ktoś GTX460 to i byly by testy na wodzie ;p A by potestować od klientów nie da rady , za mało czasu ;/ Wydaje mi sie że ktoś miał fullcovera , albo kupował.. No nie ma czego , woda jest super ;D Wcześniej na mojej grafie (HD2900PRO) przy chłodzeniu referencyjnym i zegarach 740/900 MHz było 80 stopni podczas grania , natomiast na wodzie temperatura osiąga 55 stopni przy zwiekszonym napięciu i taktowaniu do 830/1100MHz :rolleyes: Mi obecnie 60 nie przekracza. W bc2 obciążenie grafy na 100%. Woda jest z pewnością wydajna i cicha lecz mój zestaw po modyfikacjach wcale nie nie zbyt głośny a temp. są eleganckie. Bardzo dużo dało zamontowanie silver arrowa . Temp. na procku spadła baaardzo (20 stp.), ale o dziwo i cyrkulacja powietrza w całej budzie się poprawiła do tego stopnia, że nawet grafa ma niższą tepm. o 3 stopnie [oczywiście nie montowałem go dla grafy] i jest nadal cicho. Edytowane 26 Października 2010 przez HiHo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 XtremeSystems Forums - View Single Post - *** Nvidia GTX 460 Overclocking Thread *** gdyby ktoś chciał to tutaj znajdzie wyniki pod wodą 24/7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoenixFx Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Cześć, Wiecie może kiedy można się spodziewać realnych obniżek 460? Póki co monitoruję parę sklepów i cena tylko wzrasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 2 tygodnie moze byc bo karty AMD Radeon HD 6850 i 6870 troche namieszały jak sie pokażą w dużej ilościach w sklepach i w normalnej cenie to ceny 460 powinny spadać ale wiadomo koniec roku najgorszy okres święta itp i duży wpływ ma $ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 w komputroniku widze msi gtx 460 1gb cyclone za 699zl, zle nie jest :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Proline Tutaj tez cena fajna :) Troche jestem wsciekły bo mogłem poczekac i kupiłbym za grosze :D ja dałem 835 wtedy heh No ale coz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Smutne. Właśnie brałem w Proline i to za 850 zł. Ale co bylo to minęło i nie warto teraz do tego wracać. W każdym razie AMD ma nie lada konkurencje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 (edytowane) Camino.pl- GeForce GTX 460 1GB HDMI&DualDVI Gigabyte I pomyslec ze 2 tyg. temu kupilem 460'tke 768MB za 600zł. :cry: Nie zebym byl niezadowolony, no ale fakt faktem ze dolozylbym te 3 dyszki do wersji 1GB ;-) Chociaz z 2 strony nie usiedzialbym na integrze 2tyg. :lol: Natomiast jesli chodzi o AMD to ceny troche z kosmosu poki co, najtanszy HD6850 jaki znalazlem kosztowal bodajze 749zł. Edytowane 28 Października 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 ciekaw jestem czy cena tego gigaszrota utrzyma sie do 10 listopada, wtedy bym go sobie lyknal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoenixFx Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Ja mam nadzieję, że jeszcze spadnie, ale chyba i tak nie na długo bo w końcu święta idą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...