Maciem Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 (edytowane) No a HD6850 jest podobnej wydajności co GTX460 1GB a jest tansza ;D A HD6870 jest troszke taniej od GTX470. Wiec jakaś tam wojna cenowa jest ;) Gdyby kupić hd6850 w newegg to po przeliczeniu na polskie wychodzi tylko 500 pln a u nas jaka jest kosmiczna cena :mur: Edytowane 3 Listopada 2010 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Nie porownuj Stanow do reszty swiata bo to bez sensu. Tam jest taniej jak wszedzie, no moze w Chinach sie trafi cos tanszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 No wiadomo ale ta sama karta u nas jest polowe drozsza. Nawet w niemczech można kupic HD6850 za ok 600 pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ddy Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Którego GTX'a byście brali ? Od MSI, Asusa czy Gigabyte'a ? (1gb) Skłaniam się najbardziej ku MSI, bo po OC widziałem, że przegania 470 nawet :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 MSI cyclone - niezle sie kreci, cicha w idle - jedyny minus zostawia cieplo w budzie. Ja na Twoim miejscu bralbym Hawk ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Asus DirectCU 1GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 lol ostro pojechales?to na powietrzu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 DEVILEK, chopie, wynik kosmos :rolleyes: Masz tam na sekcji zasilania jakis radiatorek ? Jak nie, to sprawdz czy plytka nie odbarwila sie w miejscu mosfetow i najlepiej zaloz jakis kawalek aluminium :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Tam jest radiator oryginalnie montowany i sekcja ma 5 faz a nie 3 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Niklowany Frost 2 GPU ( pamieta ktos jeszcze ? ) + Atman 304 jako zupelnie osobny obieg. Radiator jest fabrycznie, z drugiej strony pcb jest jeszcze dodatkowa blaszka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Do ilu żeś to GPU schłodził. Wynik raczej w normie jak na takie chłodzenie :) Pamiątki widzę, że masz gołe. Nawiew tu nie wiele da. Ja bym tam wstawił jakieś radiatorki na wszelki wypadek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Radiatorki na memki zbedne, bo one i tak zimne sa. Temp gpu w stresie to jakies 30-35C na oko ; w furmarku przy 1000 na gpu max temp to 36C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Kurcze chyab sie skusze i kupie 2 ek universalne na te moje gtx'y - temperatury zachecaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Aż ciekaw jestem jakbyś MSI Hawka na tym wykręcił. Mogłoby pęknąć 1100 jak nic. Te karty kręcili do 960 na powietrzu przy temperaturze ok 70-75'C. ;) Świetne temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoenixFx Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Chyba coś się zaczyna dziać z cenami. Tutaj 1GB Gigabyte za 617 zł - GIGABYTE GeForce GTX 460 1024MB DDR5/256bit DVI/HDMI PCI-E (715/3600) (ver. OC - OverClock) Niestety opinie o sklepie mało przychylne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 (edytowane) pwm w gtx460 działa w raz ze wzrostem temperatury czy zależy od obciążenia gpu? Można zmienić w biosie parametry pracy wentylatorów? montował ktoś na msi hawk radiatorki na sekcji albo mem? jest taka możliwość w ogóle? Edytowane 4 Listopada 2010 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Aż ciekaw jestem jakbyś MSI Hawka na tym wykręcił. Mogłoby pęknąć 1100 jak nic. Te karty kręcili do 960 na powietrzu przy temperaturze ok 70-75'C. ;) Świetne temperatury. A piszesz o zwykłym jastrzębiu czy tym w wersji Talon Atack? Chyba coś się zaczyna dziać z cenami. Tutaj 1GB Gigabyte za 617 zł - GIGABYTE GeForce GTX 460 1024MB DDR5/256bit DVI/HDMI PCI-E (715/3600) (ver. OC - OverClock) Niestety opinie o sklepie mało przychylne. Jedna jaskółka wiosny nie czyni.Dzisiaj waluta poleciała na łeb(FED dodrukował 600mld zielonych) i prognozy są ku umacnianiu sie PLN wię w długim okresie czasu ceny powinny nieco spaść...ale tak jak mówie-zanim one spadną.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Z tego co widzę gość ma zwykła wersję. Talon Attack ma po prostu wyżej podkręcone zegary. Sekcja zasilania i chłodzenie chyba takie same. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Z tego co widzę gość ma zwykła wersję. Talon Attack ma po prostu wyżej podkręcone zegary. Sekcja zasilania i chłodzenie chyba takie same. hmm...chyba te zegary i kości 0,4ns a w zwykłym Hawk 0,5ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 pwm w gtx460 działa w raz ze wzrostem temperatury czy zależy od obciążenia gpu? Można zmienić w biosie parametry pracy wentylatorów? montował ktoś na msi hawk radiatorki na sekcji albo mem? jest taka możliwość w ogóle? Pwm reaguje na temperature gpu. W biosie nie da sie regulowac fanspeeIC. Mozna jedynie ustawic minimalny % obrotow wentylatorka i odblokowac 100% wentylatorka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 hmm...chyba te zegary i kości 0,4ns a w zwykłym Hawk 0,5ns Tak tak. Zapomniałem, że w zwykłej montują Samsungi, a w Talon Attack Hynixy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Z tego co widzę gość ma zwykła wersję. Talon Attack ma po prostu wyżej podkręcone zegary. Sekcja zasilania i chłodzenie chyba takie same. te hawki różnią sie tylko kościami pamieci i msi chwali sie że talon attack ma troche solidniejsze komponenty, co w zasadzie może być prawdą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 IN4.pl - Nvidia - GeForce GTX 460 SE z 288 rdzeniami CUDA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 (edytowane) Kupiłem wczoraj GeForca GTX460 1024GB (GV-N460OC-1GI) http://www.komputronik.pl/index.php/product/106523/Podzespo_y_PC/Karty_graficzne/GeForce_with_CUDA_GTX_460_Gigabyte_1024MB-256bit_DVI_HDMI_PCI_E_OC.html Jeżeli chodzi o moje samopoczucie po tym zakupie: :mur: :mur: :mur: :mur: Mam nadzieje, że ktoś z Was jest wstanie mi pomóc PC by acp___ Procesor: Intel Core2Quad Q8300 @ 10% OC (EPU-6 Engine) Płyta główna: Asus P5Q Pro Turbo (Intel P45) Pamięć: 2x2GB Kingston HyperX DDR2 800MHz CL4 Grafika: Gigabyte NVIDIA GeForce GTX460 OC 1024MB PCIE 16x Fizyka: Gigabyte NVIDIA GeForce 9600GT Turbo Force Edition Silent Pipe IV 512MB PCIE 8x PROBLEM 1 - przyrost wydajności, a raczej brak przyrostu wydajności ... i spadek Górne dwa wiersze to 9800GT, dolne dwie karty graficzne PROBLEM 2 - pulpit, a raczej dwa (w tym jeden na wirtualnym monitorze, bo do komputera mam podpięty tylko jeden monitor): Dodam jeszcze, że po dodaniu karty wcięło mi 300MB pod XP 32 bitowym, ale to akurat zrozumiałe, trzeba jakoś adresować informacje do drugiej grafiki. Różnica (śmieszna) w Mafi II 9600GT 9600GT + GTX460 Konfiguracja Physix: Edytowane 4 Listopada 2010 przez acp___ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 (edytowane) jestem lekko w szoku... widziałem że gtx'y się kręcą ale tego się nie spodziewałem po swoim zakupie: palit 768mb referent bez zmiany napięcia strach pomyśleć jak wykręce procka na 4.0Ghz i gpu na 900 :shock: Edytowane 4 Listopada 2010 przez pr1est Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 MSI kreca sie jeszcze lepiej + nie przekraczaja 60C w stresie. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Ma ktoś pod ręką Voltcrafta/inny miernik? Bo zaczynam się ślinić na myśl o OC a 550W może być granicą komfortu przy OC. Oczywiście jak zamówiłem grafikę to cena musiała spaść o 20 PLN, nie mogła przed zrobieniem zamówienia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 A jaka to 550 posiadasz ? Raczej powinna być w miare cicha ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 (edytowane) Yyyy...mam nadzieje ,że mój Enermax 525W nie bedzie mnie ograniczał przy lajtowym procku np. 4.2Ghz??Powiedzcie że nie, bo chce wymordować swojego przyszłego Hawka do granic AC. :twisted: Edytowane 4 Listopada 2010 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 (edytowane) Nie masz o co się bać. Ten Enermax to dobry zasilacz i z GTX 460 nie będzie miał problemu. Edytowane 4 Listopada 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...