leven Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Imageshack - bezfffftytuu.png Sprawdz Dobra to jest gigus 1 gb windforce. Jakie chcesz taktowania dla gpu i pamieci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 gpu ze hmmm 830 i pamieci 1900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 gpu ze hmmm 830 i pamieci 1900 bios.rom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 jakie dałes napiecie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 (edytowane) jakie dałes napiecie ?? 1.087 v Przy 850 mhz gpu takie v jest ok. Edytowane 2 Października 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 (edytowane) Leven karta u mnie działa stabilnie na 1.05v. Testowane również na WRC i Furmarku. Temperatura niższa o 3 stopnie względem 1.087. Sopi najpierw sprawdź na jakich parametrach karta działa stabilnie i przy jakim taktowaniu, a potem proś o Bios. Tak myślę będzie najlepiej. Jak juz na stałe to porządnie. :) Edytowane 2 Października 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Leven karta u mnie działa stabilnie na 1.05v. Testowane również na WRC i Furmarku. Temperatura niższa o 3 stopnie względem 1.087. Sopi najpierw sprawdź na jakich parametrach karta działa stabilnie i przy jakim taktowaniu, a potem proś o Bios. Tak myślę będzie najlepiej. Jak juz na stałe to porządnie. :) W kazdej chwili moge dac 1.05 volta :) Musze tylko wiedziec, czy u Sopiego wszystko jest cacy czy cos zmienic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 gtx 465 1gb jest tańszy od gtx460 1gb. co wybrać? która jest lepsza? dodam że nie będę grał w metro ani benchmarki z extremalną teselacją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Kup sobie gtx 465 twintecha za 720 zeta i odblokuj ja na gtx 470. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 Kup sobie gtx 465 twintecha za 720 zeta i odblokuj ja na gtx 470. a na czym to polega? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 jakim cudem? a co jak się nie odblokuje? będzie po karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 (edytowane) Demo WRC 2010 jest... hmmm, powiedzmy, że dziwne :wink: :D Oczywiście chodzi mi o aspekt czysto graficzny, bo w sumie grafiki to to nie ma rewelacyjnej, jedynie modele samochodów są naprawdę ok : ) ale to demo jest lepsze do sprawdzania stabilności karty od FurMark'a :shock: :smile: chyba, że... moja karta traci właściwości oc / ; Ale jak do tej pory, do 850MHz na rdzeniu spokojnie starczyło u mnie 1.025V, nigdy nic mi się na tych ustawieniach nie zawiesiło, a teraz już wiem, że to za mało :? heh, na 1.050V jest ok : ) Mam tylko nadzieję, że mój Gigabyte'a nie... tfu! tfu! A tak w ogóle, nie jest takie złe te WRC 2010 : ) Symulator to to nie jest, ale jako arcade, wymagający arcade nawet się to sprwdza, przynajmniej na padzie się trochę wkręciłem w tą grę :D : ) Przydał by się jaki mod na kamerę z wnętrza, żeby ją trochę oddalić no i coś ciut zwiększającego grip'a, bo trochę za bardzo się te samochody ślizgają / ; dobra, koniec ot : ) Edytowane 2 Października 2010 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 leven Zdechło :D wywala mi sterowniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Uuu to chyba coś z karta nie tak, albo trafiłeś na naprawdę kiepską sztukę. Przekręcenie karty też wchodzi w grę. Nie wiem czy można tak uszkodzić jakoś kartę, bo nigdy nie miałem takiej sytuacji. Najprawdopodobniej jednak trafiłeś na kiepską sztukę, która nie jest stabilna przy danej temperaturze. U mnie karta osiągała 77 stopni i było ok przy tym samym napięciu 1.087v. Sam nie wiem co o tym myśleć. Jak widać z tymi Gigabyte'ami bywa różnie. Trzeba było brać MSI Hawk. Jak u mnie zaczną się problemy z obecnymi taktowaniami to karta ląduje na Allegro i to bardzo szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 zdecydowałem się na tą : Asus GeForce GTX 460 DirectCu TOP 768MB ma ktoś z was tą wersje? do mojego monitora 19cali to chyba będzie najlepszy wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Uuu to chyba coś z karta nie tak, albo trafiłeś na naprawdę kiepską sztukę. Przekręcenie karty też wchodzi w grę. Nie wiem czy można tak uszkodzić jakoś kartę, bo nigdy nie miałem takiej sytuacji. Najprawdopodobniej jednak trafiłeś na kiepską sztukę, która nie jest stabilna przy danej temperaturze. U mnie karta osiągała 77 stopni i było ok przy tym samym napięciu 1.087v. Sam nie wiem co o tym myśleć. Jak widać z tymi Gigabyte'ami bywa różnie. Trzeba było brać MSI Hawk. Jak u mnie zaczną się problemy z obecnymi taktowaniami to karta ląduje na Allegro i to bardzo szybko. Jesli chodzi o mnie to temp osiągała na taktach 900/1800/2000 do 85 i było stabilnie na 1.050v ale to tylko na programie MSI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Na jakie takty w 2D mode schodzi karta Gigabyte GTX 460 768 OC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 leven Zdechło :D wywala mi sterowniki :) To masz troszke wyzsze napiecie (1.1 volt, 850/1700/2000). bios.rom Na jakie takty w 2D mode schodzi karta Gigabyte GTX 460 768 OC ? Co prawda mam wersje 1 gb, ale karty beda tak samo zanizac taktowania w 2d: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Ok działa leven dzieki :) Jak cos to sprawdze teraz w jakims tescie jak sie sprawuje a najlepiej w grach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Jak się ma wydajnością karta GTX460 do GTX280 i GTX285? Nie mogę znaleźć żadnych testów porównawczych. A także HD4890. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Zobacz recenzje na techpowerup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Jak się ma wydajnością karta GTX460 do GTX280 i GTX285? Nie mogę znaleźć żadnych testów porównawczych. A także HD4890. :> Gtx 285 po maxymalnym OC jest o jakies 35% slabszy od gtx 460 po maxymalnym OC. Porownanie robilem w grze crysis, gdzie gtx 460 wyprzedza gtx 285 o 7-10 fps. Tam gdzie gtx 285 ma 20 fps, gtx 460 ma 28-30 fps a to sporo patrzac na wymagania crysisa. Juz gdzies pokazywalem fotki, ale nie pamietam na ktorym forum :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 leven jak myslisz da rade moją grafe na 1 giga wkrecic ?? przy wyzszym napięciu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Chyba tylko u Ciebie i na sterownikach sprzed roku. Dziwne by bylo ze każdy portal sie myli i Ty masz racje. Bez OC korty maja podobna wydajność , a po OC GTX460 moze bedzie mial z 10-15% lepsza wydajność od GTX285 po OC. ASUS ENGTX460 DirectCU 1 GB Review - Page 28/32 | techPowerUp 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 jakie maksymalne napięcie da się ustawić programem w gtx460 768mb asus top direct cu? i na jakie domyślne v ma ta karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 (edytowane) emm poprawka masz pewnie program Tam masz w 2d pokazane zapewnie napięcie to jest te minimum a max tez sprawdz w tym programie Edytowane 3 Października 2010 przez sopi123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 (edytowane) Chyba tylko u Ciebie i na sterownikach sprzed roku. Dziwne by bylo ze każdy portal sie myli i Ty masz racje. Bez OC korty maja podobna wydajność , a po OC GTX460 moze bedzie mial z 10-15% lepsza wydajność od GTX285 po OC. ASUS ENGTX460 DirectCU 1 GB Review - Page 28/32 | techPowerUp To bez OC będzie miał taką samą wydajność, ale po OC już będzie lepszy od GTX 285 też OC. Troszkę się zapętliłeś. W każdym razie patrząc po recenzjach to faktycznie wydajnościowo w DX 9 i 10 są zbliżone. DX11 i dosyć wysoki potencjał OC GTX 460 ( w zależności od modelu) czyni go troszkę lepszym. No i cena GTX 285 jest zaporowa. ps. O Pussik wrócił(a). Edytowane 3 Października 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 OSTRZEŻENIE!!! Tylko nie próbujcie tego w domu! How GeForce GTX460 Graphics Card’s Core Looks Like :twisted: A tutaj ktoś wykonał to... hmmm, mniej inwazyjnie, tyle, że to 470 i 480 - GTX 470 IHS *Removed* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Szukam "odblokowanego" biosu dla Gigabyte 1GB OC wersja 70.04.1B.00.02, niestety NiBiTor.v5.7_mod nie widzi go i własnoreczna przeróbka odpada. Czy bardzo ryzykuje wgrywając starszą wersję biosu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2010 Szukam "odblokowanego" biosu dla Gigabyte 1GB OC wersja 70.04.1B.00.02, niestety NiBiTor.v5.7_mod nie widzi go i własnoreczna przeróbka odpada. Czy bardzo ryzykuje wgrywając starszą wersję biosu ? Daj ten bios i napisz co chcesz miec ustawione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...