Skocz do zawartości
chemiczny_ali

Problem Gigabyte GTX460 768MB

Rekomendowane odpowiedzi

Leven karta u mnie działa stabilnie na 1.05v. Testowane również na WRC i Furmarku. Temperatura niższa o 3 stopnie względem 1.087. Sopi najpierw sprawdź na jakich parametrach karta działa stabilnie i przy jakim taktowaniu, a potem proś o Bios. Tak myślę będzie najlepiej. Jak juz na stałe to porządnie. :)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leven karta u mnie działa stabilnie na 1.05v. Testowane również na WRC i Furmarku. Temperatura niższa o 3 stopnie względem 1.087. Sopi najpierw sprawdź na jakich parametrach karta działa stabilnie i przy jakim taktowaniu, a potem proś o Bios. Tak myślę będzie najlepiej. Jak juz na stałe to porządnie. :)

W kazdej chwili moge dac 1.05 volta :)

Musze tylko wiedziec, czy u Sopiego wszystko jest cacy czy cos zmienic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demo WRC 2010 jest... hmmm, powiedzmy, że dziwne :wink: :D Oczywiście chodzi mi o aspekt czysto graficzny, bo w sumie grafiki to to nie ma rewelacyjnej, jedynie modele samochodów są naprawdę ok : ) ale to demo jest lepsze do sprawdzania stabilności karty od FurMark'a :shock: :smile: chyba, że... moja karta traci właściwości oc / ; Ale jak do tej pory, do 850MHz na rdzeniu spokojnie starczyło u mnie 1.025V, nigdy nic mi się na tych ustawieniach nie zawiesiło, a teraz już wiem, że to za mało :? heh, na 1.050V jest ok : ) Mam tylko nadzieję, że mój Gigabyte'a nie... tfu! tfu!

A tak w ogóle, nie jest takie złe te WRC 2010 : ) Symulator to to nie jest, ale jako arcade, wymagający arcade nawet się to sprwdza, przynajmniej na padzie się trochę wkręciłem w tą grę :D : ) Przydał by się jaki mod na kamerę z wnętrza, żeby ją trochę oddalić no i coś ciut zwiększającego grip'a, bo trochę za bardzo się te samochody ślizgają / ; dobra, koniec ot : )

Edytowane przez metal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uuu to chyba coś z karta nie tak, albo trafiłeś na naprawdę kiepską sztukę. Przekręcenie karty też wchodzi w grę. Nie wiem czy można tak uszkodzić jakoś kartę, bo nigdy nie miałem takiej sytuacji. Najprawdopodobniej jednak trafiłeś na kiepską sztukę, która nie jest stabilna przy danej temperaturze. U mnie karta osiągała 77 stopni i było ok przy tym samym napięciu 1.087v. Sam nie wiem co o tym myśleć. Jak widać z tymi Gigabyte'ami bywa różnie. Trzeba było brać MSI Hawk. Jak u mnie zaczną się problemy z obecnymi taktowaniami to karta ląduje na Allegro i to bardzo szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uuu to chyba coś z karta nie tak, albo trafiłeś na naprawdę kiepską sztukę. Przekręcenie karty też wchodzi w grę. Nie wiem czy można tak uszkodzić jakoś kartę, bo nigdy nie miałem takiej sytuacji. Najprawdopodobniej jednak trafiłeś na kiepską sztukę, która nie jest stabilna przy danej temperaturze. U mnie karta osiągała 77 stopni i było ok przy tym samym napięciu 1.087v. Sam nie wiem co o tym myśleć. Jak widać z tymi Gigabyte'ami bywa różnie. Trzeba było brać MSI Hawk. Jak u mnie zaczną się problemy z obecnymi taktowaniami to karta ląduje na Allegro i to bardzo szybko.

Jesli chodzi o mnie to temp osiągała na taktach 900/1800/2000 do 85 i było stabilnie na 1.050v ale to tylko na programie MSI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leven Zdechło :D wywala mi sterowniki :)

To masz troszke wyzsze napiecie (1.1 volt, 850/1700/2000).

bios.rom

Na jakie takty w 2D mode schodzi karta Gigabyte GTX 460 768 OC ?

Co prawda mam wersje 1 gb, ale karty beda tak samo zanizac taktowania w 2d:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się ma wydajnością karta GTX460 do GTX280 i GTX285? Nie mogę znaleźć żadnych testów porównawczych.

A także HD4890. :>

Gtx 285 po maxymalnym OC jest o jakies 35% slabszy od gtx 460 po maxymalnym OC.

Porownanie robilem w grze crysis, gdzie gtx 460 wyprzedza gtx 285 o 7-10 fps.

Tam gdzie gtx 285 ma 20 fps, gtx 460 ma 28-30 fps a to sporo patrzac na wymagania crysisa.

Juz gdzies pokazywalem fotki, ale nie pamietam na ktorym forum :lol2: :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba tylko u Ciebie i na sterownikach sprzed roku. Dziwne by bylo ze każdy portal sie myli i Ty masz racje.

Bez OC korty maja podobna wydajność , a po OC GTX460 moze bedzie mial z 10-15% lepsza wydajność od GTX285 po OC.

ASUS ENGTX460 DirectCU 1 GB Review - Page 28/32 | techPowerUp

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

emm poprawka masz pewnie program Tam masz w 2d pokazane zapewnie napięcie to jest te minimum a max tez sprawdz w tym programie

Edytowane przez sopi123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba tylko u Ciebie i na sterownikach sprzed roku. Dziwne by bylo ze każdy portal sie myli i Ty masz racje.

Bez OC korty maja podobna wydajność , a po OC GTX460 moze bedzie mial z 10-15% lepsza wydajność od GTX285 po OC.

ASUS ENGTX460 DirectCU 1 GB Review - Page 28/32 | techPowerUp

To bez OC będzie miał taką samą wydajność, ale po OC już będzie lepszy od GTX 285 też OC. Troszkę się zapętliłeś. W każdym razie patrząc po recenzjach to faktycznie wydajnościowo w DX 9 i 10 są zbliżone. DX11 i dosyć wysoki potencjał OC GTX 460 ( w zależności od modelu) czyni go troszkę lepszym. No i cena GTX 285 jest zaporowa.

ps. O Pussik wrócił(a).

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OSTRZEŻENIE!!!

Tylko nie próbujcie tego w domu!

How GeForce GTX460 Graphics Card’s Core Looks Like

:twisted:

A tutaj ktoś wykonał to... hmmm, mniej inwazyjnie, tyle, że to 470 i 480 - GTX 470 IHS *Removed*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi