Maciem Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Isc po odszkodowanie do dostarczyciela pradu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Tak ogóleni to nie kupować w lipnych sklepach. Poza tym takie opinie to powinien wystawiać serwis producenta,a mnie jakiś sklepik czy inny dystrybutor. Jesli to opinia tego śmiesznego sklepiku to bym walczył o swoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Tylko że dostawca prądu tutaj nic nie zawinił tylko producent dając miernej jakości podzespoły :/ masakra, jestem podłamany :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 (edytowane) No współczuje, bo sam podobną odpowiedź dostałem w Areście kiedyś jak reklamowałem radka 9800 PRO, bo miałem przypalony styk dodatkowego zasilania na karcie. Wtedy to był molex 3-pin ;) Ale jakoś po negocjacjach naprawili. Chociaż dalej po naprawie się zdarzało, że komp nie chciał odpalić, bo wyskakiwał komunikat, że nie podłączone dodatkowe zasilanie. Gość próbował mi wcisnąć bajkę, że to mój zasilacz spowodował spięcie. Przycichł ja mu odsapnąłem gdzie i kiedy kupiłem zasilacz. Oczywiście razem z kartą w ich sklepie. Moim zdaniem powinieneś jakoś się odwołać. Dostac jakiś raport z tej odrzuconej reklamacji od Palita. Zresztą co tu dużo ukrywać skoro ostatnio głośno było o Ram.net. Że problem z serwisem i dlugi czas reklamacji. Następnym razem bierz w bardziej sprawdzonych sklepach. Szkoda kasy i nerwów. Edytowane 8 Października 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Jedyne co moge zrobić to chyba zażądać od nich ekspertyzy producenta (nie ich) i mówić głośno i wyraźnie, że mam w [gluteus maximus] ich "serwis" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 no i tak zrob... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Zaraz zaraz. Ktoś tu kiedyś na forum wspominał o jakiś pisemku o niezgodności towaru z umową. Wystarczy złożyć takie pismo (może i to być polecony) i w ciągu 14 dni sprzedawca musi naprawić towar lub wymienić na nowy. Niestety nie serwisowałem w ten sposób sprzętu gdyż w życiu bym nie kupił z żadnego sklepu wyszukanego w Ceneo itp. Nawet jeśli ma dobra opinie. Jedynie 2-3 sklepom na tyle ufam i moge kupić przez internet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbl Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Tu poczytaj Gwarancja I Rękojmia - Jak To W Ogóle Działa? - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Możesz też zwrócić się o pomoc do rzecznika praw konsumenta, nie odpuszczaj, to Twoje ciężko zarobione pieniądze a byle burak zbywa Cię swoja ekspertyzą z doopy wyjętą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 (edytowane) leven chodzi stabilnie :) Mysle nad wiecej mhz :D aa i powiedz mi dlaczego mam 1050 mhz ?? na pamieciach ?? Edytowane 8 Października 2010 przez sopi123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Tak ogóleni to nie kupować w lipnych sklepach. Poza tym takie opinie to powinien wystawiać serwis producenta,a mnie jakiś sklepik czy inny dystrybutor. Jesli to opinia tego śmiesznego sklepiku to bym walczył o swoje. Czy to jest Pan stasio z garażu czy komputronik to sklep robi wstępną ekspertyze. A jak jest uszkodzenie fizyczne/upalenie to nawet nie powinien przyjmować na serwis. Skoro upierasz się przy "walce" to z pewnością zdajesz sobie sprawę, ze w takiej sytuacji wysyłka od sklepu do dystrybutora będzie z twojej kiesy :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Czy to jest Pan stasio z garażu czy komputronik to sklep robi wstępną ekspertyze. A jak jest uszkodzenie fizyczne/upalenie to nawet nie powinien przyjmować na serwis. Skoro upierasz się przy "walce" to z pewnością zdajesz sobie sprawę, ze w takiej sytuacji wysyłka od sklepu do dystrybutora będzie z twojej kiesy :-) Tak ale często nawet towar wysłany warunkowo na gwarancję ejst jednak wymieniamy/naprawiany. Z drugiej strony znam przypadki, gdy sklepy odrzucają gwarancję z błahych powodów lub wręcz nieco poprawiają karcie uszkodzenia- a to urwą jakieś smd itp i problem z głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 ot Ram.net.pl to jeden z gorszych sklepów pod względem obsługi, gwary i czasu dostawy. Ja zrezygnowałem tam z zakupu mojej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eragorin Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Jak sprawuje się program Gigabyte do wgrywania biosu do kart graficznych z poziomu windowsa. Nie sprawia kłopotów czy lepiej go sobie odpuscić i flashować z dosa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Eragorin, działa? :wink: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 (edytowane) takie pytanie, dziś w końcu wziełem sie za złożenie kompa który leży od miesiąca w pudełkach płyta asus m4a79xtd evo ma 2x pci x16, gdy włożyłem w górny nr1 i mam zasłonięte oba małe pci, a mam płytke z usb 3.0 na te małe pci. czy jak włoże grafike w dolny pci x16 bedzie ta sama wydajność co na górnym? nie ma to różnicy ? pisze tu bo karta gigabyte gtx460 1gb. Edytowane 9 Października 2010 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Jeżeli oba sloty są pełnowartościowymi x16, to nie będzie żadnej różnicy. Z jaką prędkością chodzi dolny slot możesz sprawdzić po włożeniu karty i zainstalowaniu sterowników w programie GPU-Z, ale z tego co widzę to są pełne sloty x16, tryb CF działa x8/x8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eragorin Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Eragorin, działa? :wink: :D Działa, obyło się bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 (edytowane) leven chodzi stabilnie :) Mysle nad wiecej mhz :D aa i powiedz mi dlaczego mam 1050 mhz ?? na pamieciach ?? Pokaz bios w nibitorze albo w AF. Musi byc 2100 (1050). EDIT: Chopy jest fajny programik, ktory jeszcze bardziej obciaza karte nix furmark :D Jak ktos chce, to niech uruchomi test jak na fotce i ustawi pelny ekran. U mnie karte rozgrzalo do 71 st C i dalej by bylo, ale sie wycofalem ze strachu :wacko: W czerwonym polu rozwija sie testy i wybiera "geometrik". Jest piekny :mrgreen: http://www.geeks3d.com/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=167 EDIT: Male sprostowanie.... Pomylilem sie i zamiast temperatury odczytalem fps :lol2: :lol2: :lol2: Tak, ze programik jest srednio obciazajacy gpu :oops: Edytowane 9 Października 2010 przez leven 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Witam Nie wiem czy pamietacie ale ja jestem od tej upalonej karty, właśnie mi odpisał ram.net i co mam im teraz zrobic ? mieszkam z drugiej strony polski :/ Informuj jak sprawa sie toczy, mialem wlasnie w tym sklepie kupowac 460, ale dzieki Tobie nie dam im zarobic :) Jak wyglada sprawa cewek na 460? Zdarzaja sie glosne egzemplarze? Cos nikt nic o tym nie pisze wiec cicho jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Co do cewek, to na gigabycie gtx 460 1 gb cewki sa nieslyszalne. Takie specjalne ponoc robione w wojskowej technologii. Ile w tym prawdy nie wiem, ale jak cewki sa ciche a sa, to jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Posiada ktoś kartę asus gtx460 788mb direct cu? Wie ktoś może co trzeba zrobić w biosie albo jaki bios wgrać żeby podbić napięcie tak jak w msi cyclone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Posiada ktoś kartę asus gtx460 788mb direct cu? Wie ktoś może co trzeba zrobić w biosie albo jaki bios wgrać żeby podbić napięcie tak jak w msi cyclone? daj tutaj twoj bios a leven Ci pomoze :) Podaj mu numer biosu i co chcesz miec zrobione to Ci zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 na jakich sterach jedziecie do gtx 460 1gb , 258.96 WHQL ? głównie chodzi tylko o starcraft 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Najnowszych czyli 258.96, bo jak widać Nvidia nie ma zamiaru wydać tak szybko nowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Okk leven daj wiecej volta tak na 1.130 i 930 rdzenia :) Na tym narazie sie zatrzymie Bios ten co wczesniej ci podawałem :) Dzieki wielkie z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 (edytowane) jak to jest z Metro, 1680x1050 dx11 very high - średnio 25fps phenomII x2 3.1ghz 4gb ram gtx460 1gb giagabyte bez oc. to normalne wyniki jak czytam kilka stron wstecz, mocniejszy proc lub 4 rdzenie coś dają ? edit: dałem dx10 25-45 fps jest w maire grywalnie, choć czasami spaść do 17fps. tak żeby gra nie spadała poniżej 35fps byłoby dobrze... Edytowane 9 Października 2010 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Gra nie wykorzystuje 4 rdzeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 (edytowane) Gra nie wykorzystuje 4 rdzeni. też właśnie test widziałem. co trzeba wiec do tej gry by było płynnie (40-50fps) w 1920x1200 lub 1650x1080 dx11 very high gtx480 ? gtx460 sli ? Edytowane 9 Października 2010 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Jakich programów używacie do edycji biosu i flashu do gtx460? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 NiBiTor.v5.8 do edycji biosu a flashu to nvflash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...