Jabar83 Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 (edytowane) też właśnie test widziałem. co trzeba wiec do tej gry by było płynnie (40-50fps) w 1920x1200 lub 1650x1080 dx11 very high gtx480 ? gtx460 sli ? Lub CF z dwóch 5850. Ta gra mocno obciąża GPU. Już lepiej mogłeś ustawić sobie DX11 i ustawienia High. Grafika niewiele się różni, a jest troszkę płynniej. Jak chcesz mieć pełną płynność to niestety musisz ustawić DX 9.Na DX9 ze wszystkim na high u mnie FPS nie spada poniżej 40. Chcesz się bawić w DX11 to dokup drugiego GF, bo widzę że masz płytę pod SLI. W takich grach jak ww. Metro i Crysis jeszcze długo pojedyncze GPU może sobie nie nad rady w FHD, a tym bardziej z AA. Edytowane 10 Października 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 hah 925 na rdzeniu i napiecie 1.125 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 NiBiTor.v5.8 do edycji biosu a flashu to nvflash nv flash obojetnie jaka wersja? bo mam jakąś starą chyba działała z 8800gts512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 tu masz całosc Paczka rar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 (edytowane) Chcesz się bawić w DX11 to dokup drugiego GF, bo widzę że masz płytę pod SLI. W takich grach jak ww. Metro i Crysis jeszcze długo pojedyncze GPU może sobie nie nad rady w FHD, a tym bardziej z AA. dzieki za odpowiedz kolego ;) nie gram dużo, tylko w starcraft 2, o Metro słyszałem tylko dużo dobrego to chciałem sprawdzić. ustawie tak jak mówisz, a same oc karty na Twoich zegarach z podpisu, dużo fps daje? ja mam płyte Crossfire, gdy brałem cieżko było z tej hurtowni o coś z SLI i wziąłem tą. trzeba przyznać, że Asus robi teraz dzieła sztuki. czy za pomoca SLI patch da sie ustawić SLI na tej płycie ? 2x pcie x16 wczoraj bawiłem sie jeszcze z odblokowywaniem rdzeni i udało sie odblokować 1 czyli 3x3,1ghz , szkoda że nie 4 :P Edytowane 10 Października 2010 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Najnowszych czyli 258.96, bo jak widać Nvidia nie ma zamiaru wydać tak szybko nowych Aha bo ja widzę 260.81 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 No wczoraj szukałem i znalazłem tylko tą wersję. To co podajesz to jakaś Tesla 260.81. Co to w ogóle jest ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Tesla to jest do obliczeń karta jedynie , nawet nie wyjścia na monitor :lol2: 260.78 dają kopa 10-15% w crysisie , ale miga obraz i są arty na filmach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 hah 925 na rdzeniu i napiecie 1.125 :D Jak tam temperaturki ? Paste masz z TR-a naniesiona ? Uruchom gianta na 30 minut tak, zeby bylo caly czas 99% obciazenia gpu i napisz ile tam masz st C na rdzeniu. Jak chcesz miec to zapisane w biosie to podaj taktowania i napiecie, to sie zrobi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbl Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Ciekaw jestem, jakbyś leven zamontował tego H50 na GPU jakie byłyby tempy i OC boost. Sam się zastanawiam nad kupnem i montażem H50 na swojej 480tce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Tesla to jest do obliczeń karta jedynie , nawet nie wyjścia na monitor :lol2: 260.78 dają kopa 10-15% w crysisie , ale miga obraz i są arty na filmach. Side.... u mnie sterownik 260.78 nie chce wejsc. Mozesz zamieszac , zeby sie dalo ? :lol2: SIDEBAND !! :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 (edytowane) Jak tam temperaturki ? Paste masz z TR-a naniesiona ? Uruchom gianta na 30 minut tak, zeby bylo caly czas 99% obciazenia gpu i napisz ile tam masz st C na rdzeniu. Jak chcesz miec to zapisane w biosie to podaj taktowania i napiecie, to sie zrobi :) No własie sam sobie juz wgrałem bios a co do temperatur Nie pytaj i nie zrobie testu na 30 minut :D bo po 5 minutach miałem juz hehe xD 70st C aa pasta to nie tr :D tylko AS3 Edytowane 10 Października 2010 przez sopi123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 (edytowane) Side.... u mnie sterownik 260.78 nie chce wejsc. Mozesz zamieszac , zeby sie dalo ? :lol2: leven, żeby zaintalować sterownik 260.78 quadro, musisz podmienić ten plik w folderze do którego się on rozpakowuje [u mnie wygląda to tak - C:\NVIDIA\DisplayDriver\260.78\WinXP\English\Display.Driver] do folderu Display.Driver - nv4_disp.inf. To jest plik .inf ze sterownika 260.63 : ) Tylko nie wiem, czy to jest do końca prawidłowy sposób, ale ja tak u siebie zrobiłem i daje to możliwość zainstalowania każdych sterowników, czy to quadro, czy tesla. Ja właśnie wczoraj zacząłem kombinować z tymi sterownikami, zainstalowałem te 260.78 i testuję ; ) Edytowane 10 Października 2010 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 nie wiem troche gdzie pisać, ale to pokrewny temat Asus M4A79XTD EVO usb3 plyta obsługuje crossfire czy za pomoca SLI patch da sie ustawić SLI na tej płycie ? ma 2x pcie x16 gdzieś czytałem, ale nie wiem czy prawde pisali :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Ciekaw jestem, jakbyś leven zamontował tego H50 na GPU jakie byłyby tempy i OC boost. Sam się zastanawiam nad kupnem i montażem H50 na swojej 480tce. H-50 jest za duzy, zeby go zamontowac na gpu :lol2: Na gtx 480 zaloz mk-13 z dwoma wentylatorkami 100 mm 2000 rpm: KAZE-JYU-SLIM-2000 : Scythe Kaze Jyu SLIM 100mm Case/HDD Fan 2000 RPM : SC1012SL12M |Specialtech UK Water Cooling Shop Pasta liquid pro na gpu i bedzie :gitarzysta: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbl Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Eee, dlaczego za duży? Średnica pompki/bloku to 75mm, rozstaw otworów mocujących to 85mm w 480tce. Na pewno jakoś się to da zamontować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 No przecierz h-50 ma z 8 cm wysokosci :D Jak chesz to upakowac w budzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbl Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Ja pod grafą nic nie mam i mieć nie będę, także myślę, że zmieściłby się :wink: Kwestia tylko montażu i wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Kwestia tylko montażu i wydajności. Nieopłacalna? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 (edytowane) Ja pod grafą nic nie mam i mieć nie będę, także myślę, że zmieściłby się :wink: Kwestia tylko montażu i wydajności. No i teraz na taka fajna karte chcesz przymocowac klocek h-50 ? To bedzie dziwnie wygladac :rolleyes: A tak poza tym jestem ciekawy jak to by sie sprawowalo. p.s ... tacen ventus sobie bangla na tyle :) Tez mam takie wentylatorki i sobie chwale. Sa piekne. leven, żeby zaintalować sterownik 260.78 quadro, musisz podmienić ten plik w folderze do którego się on rozpakowuje [u mnie wygląda to tak - C:\NVIDIA\DisplayDriver\260.78\WinXP\English\Display.Driver] do folderu Display.Driver - nv4_disp.inf. To jest plik .inf ze sterownika 260.63 : ) Tylko nie wiem, czy to jest do końca prawidłowy sposób, ale ja tak u siebie zrobiłem i daje to możliwość zainstalowania każdych sterowników, czy to quadro, czy tesla. Ja właśnie wczoraj zacząłem kombinować z tymi sterownikami, zainstalowałem te 260.78 i testuję ; ) Nie umiem tego zrobic :( Wczoraj a wlasciwie dzisiaj cala noc siedzielismy z kumplem i robilismy chlodzenie na gtx 460. Przy tym pekł literek wyborowej i jakos nie moge sie dzisiaj skupic :lol2: :lol2: Edytowane 10 Października 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Oj leven, leven :D :wink: Przecież nie będę Ci tego dokładnie tłumaczył, jak to zrobić, bo to jest banalne, nawet po cięższej nocy :oops: :wink: Może jutro Ci się uda, a jak nie, no to Ci to dokładnie wytłumaczę, na trzeźwy umysł :D :wink: Tylko przypadkiem teraz nie rób nikomu bios'u! :D :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 (edytowane) Oj leven, leven :D :wink: Przecież nie będę Ci tego dokładnie tłumaczył, jak to zrobić, bo to jest banalne, nawet po cięższej nocy :oops: :wink: Może jutro Ci się uda, a jak nie, no to Ci to dokładnie wytłumaczę, na trzeźwy umysł :D :wink: Tylko przypadkiem teraz nie rób nikomu bios'u! :D :) No bo caly czas pisze, ze nie mam odpowiedniego urzadzenia. Podmieniam plik Display.Driver, ktory dales w linku i nici. Cos musze zle robic.... :unsure: p.s.... plik nv4_disp.inf z fotki (zaznaczone) mam zamienic na plik inf z linku, ktory dales i tyle ? Potem tylko instalacja ? Wlasnie tak robie 10 raz i zawsze mnie informuje przy instalce, ze nie mam odpowiedniego urzadzenia. Jakies rady ? Edytowane 10 Października 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 (edytowane) Hmmm... po podmienieniu pliku nv4_disp.inf w folderze Display.Driver uruchamiasz instalację, cofasz się wyżej, tzn. do głównego folderu z plikami instalacyjnymi sterownika, sterowników, tj. English [wersja angielska (us)] i uruchamiasz instalację sterownika plikiem setup.exe i wywala Ci taki komunikat: ? Edit: Hmmm, Ty masz 7'emkę... chwila :D Edit 2: Spróbuj ten, to jest ze sterowników 260.63 pod 7/vista 64 bit - nv_disp.inf Edytowane 10 Października 2010 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 (edytowane) No bo caly czas pisze, ze nie mam odpowiedniego urzadzenia. .................. masz gotowca http://www.datafilehost.com/download-a7642aa4.html Windows Vista / Windows 7 (64 bit) Edytowane 10 Października 2010 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 leven, Ty masz chyba napięcie 3D na stałe zmienione w Nibitorze - powiedz jak to masz ustawione dla "Setting 3", tzn. czy zakres jakiś od - do, czy też obie wartości na tyle samo sztywno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 wozaq, ustawiasz je jednakowo dla obu pól. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 (edytowane) Spróbuję, fakt, że do 480 ale to powinno w ten sam sposób chyba działać. Śmieszne jest to że na 480 w 2D default to 0.963v, a ludzie zmieniają nawet na 0.6v raptem i wszystko jest ok - ciekawe czemu Nvidia fabrycznie aż tyle zostawiła. HMMM, zmieniłem obie na sztywno dla 3D i generalnie nic się nie zmieniło, dalej jest 1.025v. Edytowane 10 Października 2010 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 A na pewno przypisałeś set 3 do ustawień 3D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 (edytowane) dajcie sobie spokój z tymi sterownikami, skoro normalnie sie nie instalują ewidętnie jest z nimi coś nie tak. lepiej mi ktoś odpowie :) Asus M4A79XTD EVO usb3 płyta obsługuje crossfire czy za pomoca SLI patch da sie ustawić SLI na płycie crossfire ? ma 2x pcie x16 na 2x gtx460 http://xdevs.com/e107_plugins/content/content.php?content.30 o to mi chodzi czy ktoś próbował ? Edytowane 10 Października 2010 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 dajcie sobie spokój z tymi sterownikami, skoro normalnie sie nie instalują ewidętnie jest z nimi coś nie tak. Nie instalują się normalnie, bo to nie są sterowniki pod konsumenckie karty graficzne, tylko pod profesjonalny sprzęt do pracy z grafiką 3D, w przypadku 260.78 to karty z serii Quadro, a 260.81 - Tesla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...