Shamtu Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Czy mógłby ktoś Was zmodyfikować najnowszy BIOS F3 do GB 460 GTX 1GB, tzn. odblokować Voltowanie, wiatrak chodzi w nim na 100%. Link do biosu http://download.gigabyte.ru/bios/vga_bios_gv-n460oc-1gi_f3.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Hr-03 miesci sie z zapasem. Przeca ja mam hr-03: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 no to git. wiem jednak że widziałem na sieci jakieś zdjęcia palita na którym się nie mieścił (a ten jest krótszy od gigulców (chyba)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 BTW zrob fotke karty z tym mk-13, bo nie moge znalesc takiego tandemu w sieci. Proszę bardzo - Palit/Gainward + MK-13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 (edytowane) te chłodzenie to wydajnościowo jak na naszych gigabytach co ? choć gigabyte chyba wiecej jeszcze żelastwa ma. nie był bym pewien - zawsze to 2 HP więcej a mała ilość HP to główna bolączka Gigusia. ps. coś mi nie odswieżyło tematu i przegapiłem parę odpowiedzi... Edytowane 15 Października 2010 przez DuG1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 (edytowane) Hr-03 miesci sie z zapasem. Przeca ja mam hr-03: [imgtp://oki.elektroda.net/26_1287145344_thumb.jpg[/img] tak jak mówiłem, na palicie się nie mieści. twinturbo powinno ale wcale nie musi. dlatego ostrzegam że mogą być z tym problemy. Edytowane 15 Października 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aki Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 (edytowane) W takim razie kątówka pójdzie w ruch :) Edytowane 15 Października 2010 przez Aki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Proszę bardzo - Palit/Gainward + MK-13 Taki wielki jest mk-13 czy ta karta jest taka krotka ? :lol2: Alez to musi pieknie chlodzic gpu :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 (edytowane) Czy mógłby ktoś Was zmodyfikować najnowszy BIOS F3 do GB 460 GTX 1GB, tzn. odblokować Voltowanie, wiatrak chodzi w nim na 100%. Link do biosu http://download.gigabyte.ru/bios/vga_bios_gv-n460oc-1gi_f3.exe Ten bios chyba już pojawił się w tym temacie... ale nie chce mi się szukać [ ; trzymaj - f3.rom Edytowane 15 Października 2010 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 (edytowane) tak jak mówiłem, na palicie się nie mieści. twinturbo powinno ale wcale nie musi. dlatego ostrzegam że mogą być z tym problemy. Zaskoczyles mnie kompletnie... Nawet pojecia nie mialem, ze gpu w palicie jest blizej sledzia. Mogliby w koncu ustandaryzowac rozmieszczenie gpu na pcb, bo czlowiek zaczyna sie gubic i tak po prawdzie moze sie zdziwic po zakupie jakiegos chlodzenia. Dzieki za zobrazowanie problemu :) Edytowane 15 Października 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 (edytowane) Taki wielki jest mk-13 czy ta karta jest taka krotka ? :lol2: Alez to musi pieknie chlodzic gpu :rolleyes: i jedno i drugie :D Zaskoczyles mnie kompletnie... Nawet pojecia nie mialem, ze gpu w palicie jest blizej sledzia. Mogliby w koncu ustandaryzowac rozmieszczenie gpu na pcb, bo czlowiek zaczyna sie gubic i tak po prawdzie moze sie zdziwic po zakupie jakiegos chlodzenia. Dzieki za zobrazowanie problemu :) bo palit ma niereferencyjne pcb (płytka drukowana jest autorstwa palita a nie nvidii :) ) i dlatego jest tak a nie inaczej. nie ma problemu ;) Edytowane 15 Października 2010 przez bzzzzzz 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 fajny ten mk-13 :D a moze mi ktos powiedziec wkoncu jaki to rekord jest tego gigusia na rdzeniu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMARIOxX Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 (edytowane) testował ktoś ta grafike na mafia II ?? i ile ma stopni ?? a tak wogole to do ilu stopni może dojść na oc gigabyte ?? Edytowane 15 Października 2010 przez XxMARIOxX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 najlepiej nie przekracając 70st. C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 fajny ten mk-13 :D a moze mi ktos powiedziec wkoncu jaki to rekord jest tego gigusia na rdzeniu ?? Jeszcze nie widzialem stabilnego gpu powyzej 900 mhz. Nie chodzi mi o tymczasowe 920-930 mhz, tylko stabilne, ktore nie wysypuje sie w niczym, nawet w furmarku. testował ktoś ta grafike na mafia II ?? i ile ma stopni ?? a tak wogole to do ilu stopni może dojść na oc gigabyte ?? Testow bylo sporo jak demko wyszlo. Masz na mysli temperatury nie kreconej karty czy obojetnie ? Im nizsza temperatura gpu tym lepiej, dla tego warto poswiecic sporo czasu na dopieszczenie szczegolow chlodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Musze tą zapinke zrobic jak ty masz leven :) z czego to zrobiłes ?? z tej co dostałes do hr 03 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 te chłodzenie to wydajnościowo jak na naszych gigabytach co ? choć gigabyte chyba wiecej jeszcze żelastwa ma. Chlodzenie AC jest znacznie wydajniejsze od tego na gigusiu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Tak, zapinke mam z hr-03. Musialem ja "uszczuplic". Oryginalnie zapinka jest w kwadracie a u nas musi byc w prostokacie. Trzeba przeciac zapinke na pol i na szlifierce doszlifowac tak, aby uzyskac odpowiedni wymiar, ale zeby czesci zapinki nie zachodzily na siebie. Jest tylko jeden problem... Jak przetniesz zapinke i ja przykrecisz do karty, to osobne czesci zapinki beda sie podnosic, dla tego ja zrobilem takie malenkie wkrety, ktore przechodza przez zapinke i mocuja ja do stopki radiatora. Kwestia czasu i cierpliwosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Okk pobawie sie :) tylko ze ja inaczej załoze odwrotnie tego hr czyli nie tak jak ty masz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 sopi a możesz jakieś zdjecie wrzucić jak to u Ciebie wygląda w tej chwili ? choćby zdjęcie z tel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 sopi a możesz jakieś zdjecie wrzucić jak to u Ciebie wygląda w tej chwili ? choćby zdjęcie z tel. Chodzi ci o chłodzenie ?? jak mam zamontowane ?? To mam tak jak miał wczesniej leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Chodzi ci o chłodzenie ?? jak mam zamontowane ?? To mam tak jak miał wczesniej leven tak o chłodzenie. ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Imageshack - p0410101919.jpg Prosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Zauważyłem ze GTX 460 tworzy problem z dzwiękiem, dokładnie to nabyłem karte Gigabyte GTX 460 OC 768MB , przy odtwarzaniu muzyki z winampa słychać trzaski. Próbowałem instalować różne drivery do Soundblastra jak i grafy. Niestety nic nie pomogło. Ze starą kartą GT 240 nie mam problemu. GTX'a460 tak jak nabyłem w czwartek to juz dziś w sobote sprzedałem. Ponoć jest to problem driverów do grafy i ma wyjsc fix. Kiedy niewiadomo. problem jest globalny i można o nim przeczytać m in tutaj NVIDIA Forums > GTX 460 - CUDA causing sound popping/clicking! jak sprawa z dzwiękiem wyglada u Was ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiHo Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 (edytowane) Jestem po montażu Prolimatecha i i wstępnym przekonstruowaniu chłodzenia. Poniżej fotki. Do chłodzenia wykorzystałem ramkę Scythe Kama Stay z 4 wentylatorami 120 mm Fander 2 (2 standardowe + nawiew od góry 2 x Selecta). Wnioski z instalacji. System Stabilny na 900/2000/1.1V [FurMark], ale: Przy wyłączonych wentylatorach górnych jak i ustawionych na niskie obroty – reset systemu po ok. 5 minutach. Przy włączonych wentylatorach górnych na maksa = stabilność. To zapewne wpływ oddziaływania powietrza na regulator napięcia. Temperatury w FurMarku 75 – 76C Podczas grania w BC2 przez kilka godzin temp na poziomie 50 – 55C. Ciszy nie ma. Szum moim subiektywnym zdaniem jest na granicy akceptowalności [(idzie rozmawiać ;) ] lecz przy tej obudowie raczej nic więcej już nie zrobię. Zauważyłem, że chyba najwiekszy hałas generuje wentylator od zasilacza. Po wyłączeniu testu i odciążeniu systemu hałas spada znacznie. Edytowane 16 Października 2010 przez HiHo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 jak sprawa z dzwiękiem wyglada u Was ? U mnie nic takiego nie występuje. To zapewne wpływ oddziaływania powietrza na regulator napięcia. Który to dokładnie element? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 No i chłopaki nie dostaniecie wyników z kombustora sypie sie przy temperaturze 72st. C a max chodziło prawie 10 minut :) Ew. jutro sprawdze w 3d marku jak tam z punktacją wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiHo Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 (edytowane) Który to dokładnie element? Ten na którym Leven ma wentylatorek ;) http://obrazki.elektroda.net/51_1287078053.jpg Edytowane 16 Października 2010 przez HiHo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 (edytowane) No, to chodzi o sekcję zasilania gpu ; ) Heh, przylamiłem? :oops: :D edit: Chyba jednak nie przylamiłem, HiHo, regulator napięcia na Gb znajduje się na odwrocie karty... Edytowane 17 Października 2010 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 (edytowane) Jestem po montażu Prolimatecha i i wstępnym przekonstruowaniu chłodzenia. Poniżej fotki. Do chłodzenia wykorzystałem ramkę Scythe Kama Stay z 4 wentylatorami 120 mm Fander 2 (2 standardowe + nawiew od góry 2 x Selecta). Wnioski z instalacji. System Stabilny na 900/2000/1.1V [FurMark], ale: Przy wyłączonych wentylatorach górnych jak i ustawionych na niskie obroty – reset systemu po ok. 5 minutach. Przy włączonych wentylatorach górnych na maksa = stabilność. To zapewne wpływ oddziaływania powietrza na regulator napięcia. Temperatury w FurMarku 75 – 76C Podczas grania w BC2 przez kilka godzin temp na poziomie 50 – 55C. Ciszy nie ma. Szum moim subiektywnym zdaniem jest na granicy akceptowalności [(idzie rozmawiać ;) ] lecz przy tej obudowie raczej nic więcej już nie zrobię. Zauważyłem, że chyba najwiekszy hałas generuje wentylator od zasilacza. Po wyłączeniu testu i odciążeniu systemu hałas spada znacznie. Wedlug testow troche lepsze temp sie osiaga gdy na gpu wieja 2 wentyle 92mm niz 4 120mm . 92mm lepiej owiewaja zeberka radiatora. Moze warto to przetestowac u Ciebie ? A juz tak bedzie lepiej chlodzilo karte ;) Alternatywne coolery dla Geforce GTX200 | Chłodzenie.net Edytowane 17 Października 2010 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...