foh_23 Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 (edytowane) Ale w tym sęk inna grafa, inne timingi ustawisz i już może banglać ;) Zwłaszcza jak piszesz że po OC są jaja a na stock ok. Spróbuj na innym OSie np XP. Wprawdzie stracisz dx 10/11 ale możesz w dx9 zobaczyć jak się gry zachowują. Albo vistę daj może tam inaczej będzie ;) Edit: W przeciwnym przypadku możliwe że hardware sypie i będzie trza winowajcę poszukać. Edytowane 2 Listopada 2010 przez foh_23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Nie pisalem , ze na default jest ok, tez jest tak samo, tyle, ze nie mam BSODow i restartow. Nie mam XP ani Visty wiec nei sprawdze. Probowalem w Dual; chanell i zmienialem kosci, kazda wyjalem po koleji , i to samo.Moze byc wina pamieci, ie wiem. Wymienie chyab plyte i zobacze, jak nie to pamieci - tyle,z e taki zabieg troche mnie bedzie kosztowal, a tego bym nie chcial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foh_23 Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 (edytowane) A weź podpiernicz synowi HD4870 na chwilkę i zobacz jak na nim będzie się komp zachowywał, czyli na sterach ATI i sevenie ;) Edit: Aha a jak jest z programami typu orthos i innymi testującymi stabilność? Czy tylko w grach się sypie? Edit: Albo może tak będzie łatwiej -> kiedy problem się pojawił? Czy po zmianie na GTXa od razu miałeś takie jaja czy na początku było ok? Czy może już na HD5850 były zalążki tego? Edytowane 2 Listopada 2010 przez foh_23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Na poczatku po wsadzeniu GTX 480 bylo super, po jakis 4 dniach sie zrabalo.Myslaem,z e karta i poszla do serwisu - heh,no comment. dzieje sie to podczas grania, na stoku CPU nie ma zwiech, tylko tnie w grach.Teraz testuje na raz: prime95, occt cpu linpak i superpi 32, po godzinei czasu zero bledow - nic. Mnie sie wydaje,z e padly PCIE na plycie - takei moje zdanie, ale to tylko moje. Foch - niedawno wsadzilem 8800 GT i Crysis chodzil sopko - czyli IMO mocna grafa, czy tez dwie i PCIE nie wyrabia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foh_23 Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 No możliwe że kontroler PCI-E coś się spitolił. W sumie na 1366 to wówczas mobo do zmiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Jutro kupuje plyte, tylko jaka? Sabertooth czy Asus P6X58D-E - nie chce za drogiej bo i tak mi to nic nie da ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Ktos sie pytal czy probowales pojedynczo karty sprawdzic. Zmieniaj sloty pci-e i karty w nich. Resecik biosu a moze nawet aktualizacja. Gpu-z pokazuje x16 zlacze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Przetestuje jedna karte, ale to nie problem z karta tylko czym innym.Sloty musz euzyc te co sa teraz, inaczej nei ma szans - nie wsadze nic w ostatni, nie zmiesci sie w budzie. Pokzauej x16, BIOS najnowszy, winda tez stawiana 2 dni temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 (edytowane) Blackwhite: jaki błąd masz na tych blue screenach ?? Może masz ten problem co ja miałem Nowy sprzęt i blue screen w grach :(( - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Down: to memtest i jechane. Edytowane 2 Listopada 2010 przez sPiDeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 (edytowane) BSOD mialem raz tylko jak proc lecial na 4 GHz - wczesniej na gtx 280 bylo spoko.Na GTX480 tez mi wywalilo restart bez BSODa jak mialem ocnienty procesor. Na defaulcie BSODow nie mam , ani resetow. A BSOD to : 00000050 - czyli cos z pamiecia jak sie nie myle. Czyli U Ciebie byl zasilacz tak? kurde czyzby moj padal, ale napiecia trzyma , mierzone miernikiem. Edytowane 2 Listopada 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Twój opis wydał mi się podobny do mojego problemu więc Ci zasugerowałem przeczytanie tego wątku. Zrób test occt na psu mi ani raz nie przeszedł na moim zasilaczu. No i memtest odpal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Ok teraz na jednej karcie jest deko lepiej, mniej tnie w Metro i moge ustawic aax4 i fsaax16, ale crysis porazka. Ok zaraz odpale occt, Memtest dalem na 2x2 GB - dwa okna i prawie 45 minut zaliczyl. Jestem teraz podpiety pod OCZ 600W na jednej karcie - dokladnie to samo, zasilacz odpada.Jedyna rzecz jaka uzylem z Enermaxa to przedluzka do 8 pin plyty. wszystko reszta OCZ = zasilacz wiec jak pisalem odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Cztery szybkie pytania: 1) Direct CU 1GB jest ciche w idle? 2) Regulacja obrotów działa na bazie temperatury czy obciążenia GPU? 3) Wymieniać standardowy glut na STG-1? 4) Sekcja zasilania - coś należy montować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Cztery szybkie pytania: 1) Direct CU 1GB jest ciche w idle? 2) Regulacja obrotów działa na bazie temperatury czy obciążenia GPU? 3) Wymieniać standardowy glut na STG-1? 4) Sekcja zasilania - coś należy montować? Tak Zdaje mi sie, ze na bazie obciazenia GPU Std az taki zly nie jest, dosc miekki i nie bardzo gumowaty Nie trzeba, jest radiator z jednej strony i blaszka z drugiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narril Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 zamowilem tego direct cu w ram.net.pl, w tamta srode. przesylki jeszcze nie mam. zadzwonilem - bedzie w piatek. niezly maja czas oczekiwania ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulek20 Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 czytajac ostatnie opinie o ram.net to na Twoim miejscu dopytalbym sie w ktory piatek;p moze mial na mysli piatek przed wigilia:D;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Jak będziesz miał szczęście to zadzwonią, że jednak do piątku się nie wyrobią. Możliwe też, że Cię oleją i nie poinformują o braku towaru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoenixFx Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Czyli z Ram.net są często problemy? Też przymierzam się do zakupu GTX 460 i czytam opinię na Ceneo i do każdego sklepu się ludzie przyczepią. Znacie jakiś sklep, w którym nie przepłacę i nie będzie problemów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Przejrzyj ostatnie posty w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Dzięki za info. Wynikałoby z tego ze muszę trzymać wyższe zegary w stresie aby RPM był niższy [; Realny pobór bez oc to więcej niż 130 W, tak? Nie ukrywam że będę używać jej do GPUGRIDa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narril Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 czytajac ostatnie opinie o ram.net to na Twoim miejscu dopytalbym sie w ktory piatek;p moze mial na mysli piatek przed wigilia:D;p Jak będziesz miał szczęście to zadzwonią, że jednak do piątku się nie wyrobią. Możliwe też, że Cię oleją i nie poinformują o braku towaru. To niezle. Spodziewalem sie zwloki, ale bez przesady. Sprawa jest taka, ze juz zaplacilem. Jesli nie otrzymam przesylki w piatek do poludnia, po prostu zadzwonie i poprosze o zwrot pieniedzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Dzięki za info. Wynikałoby z tego ze muszę trzymać wyższe zegary w stresie aby RPM był niższy [; Realny pobór bez oc to więcej niż 130 W, tak? Nie ukrywam że będę używać jej do GPUGRIDa Aktualnie wsadzilem na nia blok, wiec nie sprawdze jak z tymi obrotami ... Ale masakrycznie glosne to nie jest nawet na 100%, glosniejszy byl referent i np. Palit Sonic. O pobor pradu to juz pytaj kogos innego, bo ja sie tym nigdy nie interesowalem ile platforma ciagnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Ja mam teraz wsadzona jedna gtx460 768 - i pobor ze sciany w idle to 175W - caly komp, nie krecony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 (edytowane) Czyli z Ram.net są często problemy? Też przymierzam się do zakupu GTX 460 i czytam opinię na Ceneo i do każdego sklepu się ludzie przyczepią. Znacie jakiś sklep, w którym nie przepłacę i nie będzie problemów? http://www.saturion.pl/index.php/search/pl/run/showProducts/1/hide_boxes/1/searchString/Z3R4JTIwNDYw/view/3/showall/true Polecam, ja tutaj bralem. Karte dostalem nastepnego dnia po wplacie kasy. (jesli im dojdzie przelew przed 16, to wysylaja tego samego dnia) Nawet taniej niz w ram.necie :wink: Zadnych problemow + blyskawiczny kontakt, zarowno mailowy jak tel. Edytowane 3 Listopada 2010 przez kelcior 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 (edytowane) OMG co za ceny :| :( Ciekawe jak Radeony będą się u nas teraz sprzedawać skoro ceny GTX'ów są takie niskie. Cena GTX'a 460 Gigabyte wersji 1 GB osiągnęła cenę 768 MB. Jeszcze nie tak dawno za mniej więcej tyle można było kupić 768 MB. Z kolei cena wersji Gigabyte GTX 460 1GB SOC osiągnęła cene zwykłej wersji , która jeszcze niedawno tyle wynosiła. Czyli ok 780 zł :) No ale tak często bywa. Zwłaszcza, że Nvidia zapowiadała obniżkę. Tylko czemu Radeony tak wysoką stoją. W innych krajach można je kupić dużo taniej. Byłem pewien, że będzie niezła woja cena, a tu nic. Edytowane 3 Listopada 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 za miast tego gigabyta za 780zł lepiej brać msi hawk za 724zł:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Wojna cenowa jest , ale nie w polsce :lol: Jak zawsze jest spory podatek od nowości i ceny radkow sa az tak wysokie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 (edytowane) Z kolei cena wersji Gigabyte GTX 460 1GB SOC osiągnęła cene zwykłej wersji , która jeszcze nie dawno tyle wynosiła. Czyli ok 780 zł :)Nawet nie wiedziałem o tej wersji, a z tego co widze na hexus to chłodzenie miażdży. Gigabyte miał na począku małe wpadki z tymi chłodzeniami WindForce, ale teraz wszystkie karty już robią świetne, a rodzina SOC na prawde wypada mocno przy bardzo rozsądnej cenie. Edytowane 3 Listopada 2010 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Wojna cenowa jest , ale nie w polsce :lol: Jak zawsze jest spory podatek od nowości i ceny radkow sa az tak wysokie. Czy taka wojna gdzie indziej to bym nie powiedzial, ale 6850 jest w cenie pomiedzy gtx460 768 i 1GB - nie jest zle.Natomiast 6870 w normalej cenie czyli takiej jak gtx470 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Ja tam widziałem 6850 najtaniej za ok 700 zł. Czyli drożej od GTX 460 1GB. Był też za 665 w jednym sklepie, ale jest niedostępny. Gdzieniegdzie to wołają nawet 750 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...