andrew777 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 (edytowane) Te karty to inna bajka. MSI GeForce GTX 460 Cyclone OC 768 MB Review - Page 1/35 | techPowerUp Proc na ile podkręcony? Edytowane 23 Stycznia 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_quick Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 Shooter, ja wlasnie zrobilem taka przesiadke - i jest duzo lepiej. Fajna karta za dobra kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 the_quick, w jakiej rozdzielczości grasz? Czyli różnica jest kolosalna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 A ja miałem przez parę dni 460 1gb zamiast 8800gt 512mb i szczerze, to tylko w Crysisie odczułem dużą różnicę, a reszta jak chodziła komfortowo na maksa tak chodzi. Oczywiście różnica w fpsach napewno jest, ale ja nie wymagam od gry stałych 100klatek zamiast 50. Napewno odczujesz duży skok wydajności, jeżeli procek nie będzie Ci ograniczać grafiki -> miedzy A2x3 a P2x4 jest znacząca różnica na GTX460. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 (edytowane) Chociażby Metro 2033 dostaje sporego kopa w DX 9 na Very High. Więc konkurs nie wiem co ty masz za proca, ale troszkę przesadzasz ;) Testowałem tego GTX 460 i w niektórych grach nie dość, że zrobiło się płynniej. To jeszcze ilość FPS wzrasta nawet o 60-80% w zależności od gry. Także przesiadka z 88GT na GTX 460 to dobry wybór. Wiem, bo sam się przesiadałem z takiej karty na tym samym procku. I nie mogę napisać,że tylko w Crysis odczułem różnicę. Wersja 768 MB po mocnym OC i tak powinna mu dać kopa. Wszystko jednak zależy od jego procka. Edytowane 24 Stycznia 2011 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Chociażby Metro 2033 dostaje sporego kopa w DX 9 na Very High. Więc konkurs nie wiem co ty masz za proca, ale troszkę przesadzasz ;) Bo ja stare gry mam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Jest jakas wydajnosc na nowych sterach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Jest jakas wydajnosc na nowych sterach ?? Nie ma. Do tego po instalacji karta zwalnia do poziomu gf 3ti zgodnie z normą Euro2132... Masz rączki - sprawdź sam. A jak nie jesteś tak leniwy że nie czytasz co dają nowe FW.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 O jejQ ales pan mądry.... Po co to forum ?? Moze chce wiecej odpowiedzi sie dowiedziec czy warto instalowac co ?? Wiec dalej czekam na odpowiedzi I nie martw sie panie Orgiusz czytałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Czekanie 2h na coś co można sprawdzić w góra 20 minut jest szczytem Twoich możliwości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Dziękuję za odpowiedzi i mam jeszcze pytanie czy wziąć 1GB czy 768MB. Zastanawiam się nad Gigabyte: GV-N460OC-768I. Less is More: Nvidia GeForce GTX 460 768 MB Graphics Card Review - X-bit labs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 spójrz na różnice w interesujacych Cię tytułach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Bierz 1 GB jak chcesz potrzymac karte troche dluzej, zawsze przyda sie w takich grach jak Metro - tam liczy sie rozniez pamiec karty, a pewnei nie jedna gra wyjdzie co tego bedzie rowniez potrzebowala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zdecydowanie 1 gb! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Doczytałem, że jest możliwość odblokowania GTX 465 do GTX 470 :). Czy gra jest warta świeczki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 To było dawno temu. Teraz nie wiem czy trafisz na leszcza który sprzeda 465 referenta z logo NV na PCB za bezcen [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Dziękuję za odpowiedzi i mam jeszcze pytanie czy wziąć 1GB czy 768MB. Zastanawiam się nad Gigabyte: GV-N460OC-768I. Less is More: Nvidia GeForce GTX 460 768 MB Graphics Card Review - X-bit labs Zależy od tytułów, w jakie grasz i rozdziałki. Jak grasz na 19", 768MB starczy. Poza tym różnica w cenie - nie orientuje się, jaka jest teraz, ale więcej, niż 80zł bym za 1GB nie dopłacił. Aczkolwiek jak kupowałem swoją, to kupiłem ją jako zamiennik 5770 - akurat ceny były tak dziwne, że kupiłem go ~40zł drożej od radka. Jeżeli różnica w cenie między 768MB a 1GB nie jest dla Ciebie znacząca, bierz 1GB. Jeżeli jest, a grasz na 19", to bierz 768 - płakać nie będziesz. Doczytałem, że jest możliwość odblokowania GTX 465 do GTX 470 :). Czy gra jest warta świeczki? 465 a 460 to inne konstrukcje, a to temat o 460. Gra warta, ale 465 jest gorzej dostępne, poza tym odblokować da się tylko niektóre wersje - z 10 kośćmi pamięci, czyli referencyjne 470 z zablokowanymi SP i pamięciami. Wątpie, czy znajdziesz. Czytaj tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 (edytowane) Dziękuję, doczytałem. Bardzo ciężko wyhaczyć w ogóle GTX465 a co dopiero modowalnego. Zostaje GTX460 1GB Gigabyte z całkiem fajnym chłodzeniem. BTW, ile w końcu GTX460 1GB ma shaderów? Tutaj podają 224: http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-460-roundup-gf104,2714-5.html Edytowane 24 Stycznia 2011 przez shooter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 336 jest u mnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Revision History 0.4.5 Fixed shader count on NVIDIA GTX 460, added die size & transistors (...) 0.4.4 Added support for NVIDIA GeForce GTX 460, GT 330, GT 315, GT216 based ION (...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 OK. Gwoli ciekawostki: http://images.ht4u.net/reviews/2010/gigabyte_gtx460_1gb_n460oc//wbk_big.png Pasuje coś z tyłu wrzucić żeby zbierało ciepło bo jest masakra na sekcji zasilania. P.S. Aby podbijać napięcia w MSI Afterburn należy coś w opcjach pozmieniać? Jakie napięcie uważa się za w miarę bezpieczne? 1.025V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Sekcja jest bardziej wytrzymała na temperatury niż Ci się wydaje także 91°C na rewersie nie jest niczym dziwnym. A jak coś będziesz kłaść to miej na uwadze fakt że po coś tam jest pusta przestrzeń ;] Do tego za mało info - jakie napięcie, takty i temp otoczenia karty? :) (...) P.S. Aby podbijać napięcia w MSI Afterburn należy coś w opcjach pozmieniać? Jakie napięcie uważa się za w miarę bezpieczne? 1.025V? Nic. Ad bezpieczne - hmm, def? :twisted: Chociaż wszystko rozchodzi się w okół odprowadzania ciepła z karty bo wątpię żebyś potrzebował na co dzień czegoś więcej niż 820MHz ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Kuc a co tu się dziwić. Karta wydajnościowo jest dobra, ale w przypadku tego procka się troszkę marnuje. Do tak kosztownego procka dobierał bym GTX 580 HD 6970 a z GTX 400 to minimum GTX 460 w wersji 1GB. Oczywiście wynik jest całkiem przyzwoity, ale brakuje jednak mocy GPU, gdyż 3DMark 11 to głównie benchmark GPU. I test CPU tam niewiele daje punktów. Podaj wynik z Vantage. A najlepiej postaraj się o test w Bad Company 2 i zapodaj wyniki. Bad company 2 chodzi w multi jak szalone z maks detalami w 1920x1080 bez AA. Jest tam jakis benchmark, zeby to przetestowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Panowie jak karta jest za 400 z hakiem w sklepie to mają mi obowiązek za tyle sprzedać? Pewnie błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Panowie jak karta jest za 400 z hakiem w sklepie to mają mi obowiązek za tyle sprzedać? Pewnie błąd. SE czy pełna? Jak za 400 to możesz się bawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Co myślicie o tym chłodzeniu ? Scythe Setsugen 2 - druga generacja coolera GPU | PurePC.pl Tylko 4 heatpipe. Mam pewne wątpliwości co do jego wydajności w połączeniu z GTX 460. Cena dość przystępna bo ok 200 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Chłodzenie nawet dość wydajne (czytałem testy, bo to jedno z niewielu chłodziw, które pasi na gainwarda/palita 53x53mm), ale 200zł bym za to nie dał. Update: Czy robicie testy GPU w OCCT? Bo moja na ustawieniach 900/2000 robi kombustera, ale occt w około 90s doprowadza ją do prawie 100*C i wali błędami. Co ciekawe, po chwili gaśnie obraz a po resecie komp piszczy (karta nie chce się zgłosić), dopiero repower pozwala na jego uruchomienie. Co prawda nie gram w occt, ale w sumie zastanawia mnie to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtrade Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Witam, jakie macie wyniki w 3dmark06 z 3D vision ? Moje: 15 000 z wyłączonym i 12400 z włączonym 3D vision (win7 64 bit Q6600 3GHz, wydaje mi się że to trochę mało zwłaszcza z wyłączonym 3D ) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 A weź się kolego łaskawie cofnij o kilka - kilkanaście postów. Naprawdę myślisz, że w temacie o tej karcie nikt nie podawał wyników w 3d markach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtrade Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Witam, wyniki z 3D vision ? Podaj nr posta. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...