Gość Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 (edytowane) W okazyjnej cenie 150zł mam okazję nabyć procesor i5-750. Do tego chciałem zakupić kartę XFX HD7850. Czy przy takiej cenie wchodzenie w martwy socket ma jakiś sens? Jaką ewentualnie płytę i pamięci mógłbym do tego procesora kupić? No i przede wszystkim czy zasilacz podoła takiemu konfigowi? Oto mój obecny sprzęt: Q8200 podkręcony do 2.8 GHz MSI P35 Neo-F Goodram 4x1Gb 800MHz CL 5 Gigabyte HD 4850 512MB DDR3 Kingston V200 128GB, Seagate ST3250410AS 250GB SATAII Enermax Pro82+ 385W Kompa używam do grania w BFBC2 i BF3. Rozdzielczość natywna monitora to fullhd. Edytowane 27 Września 2012 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 (edytowane) Za taką cenę i ty się w ogóle zastanawiasz ? one po 400+ na allegro chodzą, jak nie chcesz to daj namiar odkupię dowolną ilość za tą cenę :D Edytowane 27 Września 2012 przez łopian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Za tyle to się nawet nie zastanawiaj tylko bierz . Będziesz miał normalny procek a nie ułomnego Quada który dławi się przy byle czym . Zasiłka powinna dać radę , ale będzie mocno się pocić . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Doradźcie jaką płytę pod ten proc kupić. Z tego co widzę mogę kupić na P55 i H55. Szczerze mówiąc to jestem zielony jeśli chodzi o tą architekturę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Jak chcesz kręcić to wiadomo, solidna sekcja zasilania się przyda. Chipsety h mają wyscia wideo do wykorzystania zintegrowanego gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 Która z tych płyt będzie lepsza: ASUS P7P55D LE Gigabyte GA-P55-USB3 Zamierzam lekko kręcić tego proca. Czy przy moim zasilaczu jest w ogóle sens kręcić? Nic się nie sfajczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 Z tych dwóch ja bym wziął gigabyte'a. Ma chłodzoną sekcję zasilania, więcej gniazd sata, główny slot do grafy bardziej oddalony od socketu (nie będzie problemu nawet z największymi chłodzeniami CPU)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 Nie jestem przekonany czy do zestawu I5-750 + HD7850 mój zasilacz wystarczy. Wg tego testu wynika, że sama karta XFX 7850 ciągnie 350W przy grze w Crysisa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 Na pewno będzie się mocno pocił więc lepiej by było włożyć jakieś 500-550w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 Wg tego testu wynika, że sama karta XFX 7850 ciągnie 350W przy grze w Crysisa. Nic takiego z tego testu nie wynika. Z twojego postu wynika natomiast nieumiejętność czytania. 350W pobiera nie karta za cały komputer, przy czym procesor z zestawu testowego pobiera jakieś 100W więcej niż i5 750. Możesz więc przyjąć, że twój zestaw pobierze jakieś 250W. Zasilacz da radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 Tylko jak długo ? ja bym dla spokoju jednak dał mocniejszy żeby był zapas np na oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 No nie przesadzajmy, zasilacz z najwyższej półki, obciążony poniżej 70% mocy znamionowej. Może 1kW pod ten zestaw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...