Włodi Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 Problem mam od samego początku obcowania z tą kartą. Jest to GTX280 od MSI wersja OC kupiony w 2009r. Karta bardzo dobrze radzi sobie ze wszystkimi grami lecz mam znią inny problem mianowicie wszystko na niej jest za jasne, wyjarzone. Szczególnie widać to w grach gdzie noca powinno być nastrojowo ciemno a jest jasno jak w dzień i mlecznie bez kontrastu. Tej głębi brakuje szczególnie w grze Mafia II gdzie nocą powinno być czuć nastrój. Wszystkie gameplaye z Mafii II jakie widziałem na you tube są ciemne i ładne, kontrastowe. U mnie sprawa wygląda następująco: http://youtu.be/E2J2bLmdP7Q i dla porównania gameplay kogoś innego: http://youtu.be/Z57eY_S7HKo WIe ktoś może dlaczego tak jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 w ustawieniach nie ma opcji odpowiedzialnych za kontrast oraz jasność? U mnie tez mafia nie wyglada tak "ciemno" zarówno na gt540m, 4850 jak i 7950. Na każdej z kart wyglada jak na Twoim gameplayu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 Dokładnie gra powinna wyglądać tak jak u ciebie. Ten drugi filmik ma coś namieszane z kontrastem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 No ok Panowie.. trochę mnie pocieszyliście. Dzięki ! Jednak od początku uważam, że karta świeci mocniej niż wszystkie inne, które podłączałem do mojego monitora. Jakby tego było mało monitor też mam bardzo jasny, bez głębi czerni, więc klimatycznej ciemności w grach już dawno nie uświadczyłem. Swoją drogą dziś robią takie gry, że w nocy jest jasno jak w środku dnia. Dawniej mrok straszył i nadawał klimatu grom takim jak Doom3, Alien vs Predator, Deus Ex, F.E.A.R. itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...